Yeni Blogger Altyapısı Hakkında Duyuru

Blogger son 8 ay içinde bir çok yeni özelliğini duyurdu. Blogger'da Sayfa Oluşturma ve Şablon Tasarımcısı gibi yeni özellikler beraberinde bazı değişimleri ve bu vesileyle de bazı sorunları getirdi.

Yeni şablonlara baktığınızda bir çok yeni değişkenin eklendiğini görebilirsiniz. Ayrıca eski şablonlarda olup da silinen kısımlar da olabilir. Ne yazık ki, bu gibi değişimler eski şablonlar baz alınarak anlatılan ipuçlarının çalışmamasıyla sonuçlanıyor.


Blogger'da Sadece Yazı Başlıklarını Listelemek başlıklı yazımda anlattığım yöntem de bu değişimlerden nasibini almış durumda. Eğer ki blogunuza yeni bir sayfa ekler ve de benim o yazımda anlattığım gibi arşiv ve etiket sayfalarında yazıların listelenmesini uygularsanız, yeni eklediğiniz sayfada da sadece yazı başlıklarının listelendiğini göreceksiniz. Bu olaya yöntemin mantığını tekrar anlatarak netlik kazandırmak istiyorum.

Bildiğiniz gibi Blogger'da anasayfa (index), yazı sayfası (item)
ve arşiv sayfası (archive)
olmak üzere 3 sayfa türü var. Yazıları etiket sayfasında listelemek için aşağıdaki koşullu sorgulamayı yapıyoruz.

<b:if cond='data:blog.homepageUrl != data:blog.url'>
<b:if cond='data:blog.pageType != "item"'>
<ul>
<li><a expr:href='data:post.url'><data:post.title/></a></li>
</ul>
<b:else/>
<b:include data='post' name='post'/>
</b:if>
<b:else/>
<b:include data='post' name='post'/>
</b:if>

Yukarıdaki sorgulamaya göre eğer anasayfa ve yazı sayfası değilse yazı başlıklarının listelenmesi yoksa yazıların listelenmesi istiyoruz. Yeni eklediğiniz sayfalar da anasayfa ve yazı sayfası dışında kaldığı için sadece yazı başlıklarının listelenmesi sağlanıyor.

Eğer ki etiket sayfası (label) diye bir değişken olsaydı aşağıdaki sorgulamayı yaparak kesin sonuca ulaşırdık.

<b:if cond='data:blog.pageType == "label"'>
<b:if cond='data:blog.pageType == "archive"'>
<ul>
<li><a expr:href='data:post.url'><data:post.title/></a></li>
</ul>
<b:else/>
<b:include data='post' name='post'/>
</b:if>
<b:else/>
<b:include data='post' name='post'/>
</b:if>

Bazı denemelerime rağmen şimdilik bir çözüm bulamadım. Eğer blogunuza yeni sayfa eklediyseniz sadece etiket sayfasındaki yazı başlıklarının listelenmesini sağlayamazsınız.

Blogger'da yapılan değişiklikler eskiye uyumluluğu zorlaştırabiliyor. MaFiAMaX Blog!'da anlatılan her ipucu Blogger'ın değiştirilmemiş ve 2010 yılı öncesindeki XML şablonlar baz alınarak anlatılmıştır. Muhtemelen yeni şablonlarda da bir sorun yaşamadan bir çok ipucunu kullanabilseniz de sorun yaşamanız halinde elimden geldiğince yardımcı olacağımı belirtmek isterim.

Yorumlar

  1. Evet ben de sizin usulle, sadece yazı başlıklarını görüntülemiş ve yeni sistemle anlattığınız sorunları yaşayınca, vazgeçmiştim bu uygulamadan. Bunu gene çözerse, siz çözersiniz. Bekliyor ve takipteyim.

    YanıtlaSil
  2. Aynen bende bekliyorum ve takipteyim.

    YanıtlaSil
  3. ASLINDA SİSTEM HALA ÇALIŞIYOR ÇALIŞMAYAN OLUŞTURULAN SAYFANIN İÇERİĞİ GÖRÜNMÜYOR.

    YanıtlaSil
  4. @SINAV SORULARI,
    Ben de yazımda aynen bunu dile getirmiştim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder