DNS Park NS Adresleri Değişti!

DNS ParkBlogger kullanıcılarının özel etki alanı (kendi alan adını) kullananlarının en çok kullandığı DNS Hosting (DNS Barındırma) servisi olan DNS Park bir güncelleme operasyonu başlatmış.

Alan adı (domain) kiraladığınız servisin kontrol panelinde DNS ayarlarını yapabileceğiniz bir kontrol paneli varsa DNS Park gibi bir servise ihtiyaç duymazsınız. Eğer ki böyle bir kontrol paneli yoksa ücretsiz hizmet veren bir DNS Hosting servisinden faydalanıyor olmalısınız.


Alan adı kiraladığınız servis ile ücretsiz hizmet aldığınız DNS Hosting firması arasındaki iletişimi sağlamak için kullanılan NS (Name Server) adreslerinde bir değişikliğe giden DNS Park'ın yeni NS adresleri aşağıdaki gibi:
  • fns1.dnspark.net - 66.98.161.195
  • fns2.dnspark.net - 209.160.70.245
Eski DNS adreslerinin geçerliliğinin de 31 Ağustos'ta bittiğini belirteyim.

DNS Park Bu Güncellemeyi Neden Yaptı?


DNS Park sunucularına yapılan DDoS saldırıları sonucunda altyapılarında bir değişikliğe gidip ücretli ve ücretsiz kullanıcıları birbirinden ayırmışlar. Direkt olarak söylemeseler de üstü kapalı bir şekilde, bu ayrımı yaparak ücretsiz kullanıcılardan doğacak sorunların ücretli kullanıcıları etkilemesini önleyeceklerini belirtmişler.

Son olarak da bir çok servisin ücretsiz DNS Hosting hizmetini durdurduğu halde kendilerinin bu hizmeti hala devam ettirdiklerini belirtmeyi ihmal etmemişler. Bu sebeple kimse darılıp gücenmesin demeye getiriyorlar ;)

Varsın olsun. Biz seni her halinle seviyoruz :)

Yorumlar

  1. Hesabımı hiçbir uyarı yapmadan banlamaları ve iletişime geçip açmalarını istediğimde paralı hesaba geçin demelerinden sonra soğudum dnsparktan. Kısa zamanda onlarda kaldırır ücretsiz hizmeti demedi demeyin.

    YanıtlaSil
  2. @Enver Arslan,
    Bu yazıyı hazırlarken ben de sizin gibi bir izlenime kapıldım ama bunu dile getirmek istemedim. Umarım dediğiniz gibi olmaz. 3 yıldan fazla bir süredir kullanıyorum ve hiç bir sorun yaşamadım.

    YanıtlaSil
  3. Yaklaşık 3 günden beri bende DNS Parkı kullanmaya başladım. Herhalde uğursuz geldim baksanıza ücretli yapmaya karar vermişler :) 3 senedir İHS'nin kendi ns'lerini kullanıyordum fakat artık eskisi gibi sorunsuz çalışmıyordu. Bende DNS'ye geçeyim dedim. Peki bir şey soracağım hocam:

    Şimdi bu DNS Parkın eski ns'leri yine çalışacak mı yoksa eski ns'lerin yerine bu yeni ns adreslerini mi kullanmalıyız ?

    YanıtlaSil
  4. bence domain alırken paneline dikkat etmek gerekir ben natro.com dan alıyorum daha önce isimtescilden alıyodum tesadüfen natroyu buldum artık natro dışında hiç bi yerden domain almıyorum panelinde ihtiyacım olan herşey var dnspark ihtiyaç duymuyorum.

    YanıtlaSil
  5. Haberimiz olsun da bizde kullanıyoruz belki ileride lazım olur.

    YanıtlaSil
  6. @Enes İLHAN,
    31 Ağustos'a kadar yeni DNS adreslerine geçmelisin.

    @Mayk,
    Ah ah... O zaman dikkat etmemiştim. Ben de websahibi.com'dan kiraladım ama kontrol paneli yok. Bu aralar reklamı dönen sadecehosting.com bayağı iyi gibi duruyor. Belki geçiş yaparım.

    @Sivas Haber,
    31 Ağustos son gün ;)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba,

    Ben www.uzunpaslar.com sitesinin sahibiyim. Blogger temelli özel etki alanı kullanıyordum ama bugün itibariyle sitem açılmıyor. Ne yapmam gerekiyor acaba, bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  8. Mafia kaç gündür blog açılmıyodu neyin nesiydi diyorum Allah senden razı olsn sayende öğrendm dns güncellemesini.Yalnz isimtescil panelinde bi değişiklik yaptım ama doğrumu emin değilim bak resmin linkini atim sana: http://img442.imageshack.us/img442/9866/dnsu.png umarım doğrudur.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba,

    blogspot domain yönlendirme sorununu nasıl aştığınızı ayrı bir başlıkta daha ayrıntılı bir şekilde paylaşabilirseniz eminimki ben dahil birçok kişi çok sevinecek ve faydalanacaktır. Selamlar

    YanıtlaSil
  10. @gkslsrt,
    Alan adını kiraladığınız servisin ayarlarına göre değişir. Lütfen alan adını kiraladığınız servis ile iletişime geçin.

    @Malp,
    Allah senden de razı olsun. Resimdeki ayarların doğru.

    @barış,
    DNS yönlendirmesi genel bir konudur. Alan adını kiraladığınız servisin kontrol panelinde NS veya DNS sunucusu ekle gibi bir yer olmalıdır. En kısa şekilde Google'da Alan adınızı kiraladığınız servisin adını kullanarak arama yapın. Aşağıdaki örneği kendinize göre ayarlayın:

    "isimtescil dns yönlendirmesi"

    YanıtlaSil
  11. iddaa severler için güzel bir site :)

    YanıtlaSil
  12. merhabalar ben yeni ihs'den domain aldım ve dnspark ile domaini yönlendirmek istiyorum bu işlemi nasıl yapabilirim?. ihs panelinden değişiklik yapmak lazım mı yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  13. @UĞURCAN,
    İnternette arama yaptığınızda bir çok kyanağa ulaşabileceksiniz. Ben İHS kullnmadığım için size yardım edemem ama Google edebilir:

    http://www.gokhanblog.com/2008/03/bloggerde-domain-kullanm-ihs-iin.html

    YanıtlaSil
  14. Merhaba arkadaşlar ya yukarıdaki dnsler hala çalışıyomu ? neden olmuyo acaba ?

    YanıtlaSil
  15. @Adsız,
    Şu an süper ötesi çalışıyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder