Blogger'da Yeni Yorum Denetleme Sistemi

Blogger yorum denetleme sistemine iki yeni özellik getirilerek spam yorumları denetleme ve blogunuzdaki tüm yorumları bir yerden yönetebilme özgürlüğüne kavuşacağız.

Yeni geliştirilen spam filtreleme özelliği sayesinde spam olarak algılanan yorumlar spam yorum kutusuna düşecek ve biz blog sahiplerinin denetimine sunulacak. Böylece yanlışlıkla spam olarak işaretlenmiş yorumları yayınlayabileceğiz.

Spam yorum kutusu


Diğer bir özellik sayesinde de blogumuzda yayınlanmış olan tüm yorumları tek bir sayfada görüntüleyebileceğiz.

Yayınlanmış tüm yorumlar kutusu

Bu arada yorumun hangi yazıya yapıldığı da gösteriliyor ;)

Yorumun yazıldığı blog başlığı

Şimdilik deneme aşamasında olan bu iki özellik herkesin blogunda yer almasa da kısa zamanda tüm bloglarda devreye girecek.

Yorumlar

  1. Hımm, güzel...
    Keşke yorumları değiştirebilme özelliği de koysalardı.

    YanıtlaSil
  2. @torbam.com,
    Ben de isterdim ama sanırım yorumcunun da haklarına sahip çıkmak için böyle bir özellik koymuyorlar.

    YanıtlaSil
  3. Yorumlara sonradan müdehale etme özelliği olmaması çok kötü oluyor. Eğer Wordpressi geçmeye çalışmak istiyorsa google biraz daha onun bu tür pratik işlevlerini bir an önce kendisine eklemesi lazım.

    Birde en eksik noktası kendisi dünyanın en iyi arama motoru olmasına rağmen herkez onun istediği en mükemmel seo ayarlarına ulaşmaya çalışıyorken kendisi seoda tam bir tembel öğrenci durumunda. Berbat bir seo düzeni var.

    Eğer sabit bir okuyucu kitleniz yok ise, arkadaşlar veya sizi tavsiye eden siteler aracılığı ile blog sayfanızın okuyucu kitlesini artıramıyorsanız hep yerinizde sayıyorsunuz. Google size bu konuda hiç yardımcı olmuyor. Hatta kendisini kullandığınız için sizi adeta cezalandırıyor.

    YanıtlaSil
  4. Cok gec kalinmis bir uygulama. Suan bloggerda yapilan yorumlarin, hangi basliga yapildigini goremiyoruz. Yorumu onaylasan bi dert onaylamasan bi dert. Nereye yazildigini goremiyoruzki

    YanıtlaSil
  5. evet bende dün fark ettim hiti yüksek yorum sayısıda yüksek olan bloguma eklenmiş diğerlerinde yok niye tek onda var diyodum bende:D

    YanıtlaSil
  6. @Koç Blog,
    Blogger blogları, Google caffein teknolojisine geçtiğinden beridir eskisi kadar ön plana çıkmıyor.

    @Suat,
    Gerçekten de geç kalındı. Ama hangi yorumun hangi başlığa yapıldını görebiliyoruz ;) Hatta yazıyı sizin yorumunuzla güncelledim.

    @Mayk,
    Benim blogumda da bugün devereye girdi.

    YanıtlaSil
  7. Olmazzzzzz. Wordpress gibi yorumcunun mail adresini yazması özelliğide olmalı. Yorumcu mail adresini yazsın ama blogda görünmesin. Ki blogcu ile yorumcu gerektiğinde irtibat kurabilsinn.Bunu niye yapmıyor sizce Blogger? Veya ilerde yapar mı?

    YanıtlaSil
  8. süper bir yapılandırma oldu hem kullanımı kly hemde seri

    YanıtlaSil
  9. @torbam
    aynen vallaha keşke öyle bir özellik olsaydı çoğu yorumlar türkçemize uygun olmuyor
    @mafiamax
    çok doğru söylemişsin öyle bir özellik koysalardı yapılan yorumların ne önemi kalırdı iyi günler...
    bilgispotu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  10. IntenseDebate'i bu yüzden seviyorum.
    Neredeyse istediğim her şey var içinde.
    Bir kere kurdum. Blogger'ın kendi yorum sisteminin yüzüne bir daha bakmadım. :)

    YanıtlaSil
  11. Bence yorum yapıldıktan sonra hemen yayınlanmamalı. Denetimi geçtikten sonra yazar onay vermeli. Farzz edelim ki adam kötü sözler kullanıyor. Böyle bir durumda pek bir seçenek yok malesef. Gördükten sonra silebiliriz ancak. Çok eksikler var.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder