Kapkara Show

Matrix ile hayatımıza giren Bullet Time görsel efekt tekniği bir çok yapımda tekrar tekrar kullanıldı. Film ve video oyunlarında (en popülerlerinden biri de Max Payne) bir zamanlar oldukça popüler olan bu teknik sahne sanatlarında da kendine yer buldu. Yıllar önce ilk örneklerini Japonlardan izlediğimiz Matrix stili tenis maçları bir hayli ilgi uyandırıcıydı. Siyah bir zemin önünde yine simsiyah giyinmiş insanlar tarafından gerçek zamanlı bullet time efekti yaratılıyordu.


Yetenek Sizsiniz Türkiye TV programında az önce kanalları geçerken gördüğüm Kapkara Show bu türdeki en güzel örneklerden biri. Kalabalık bir ekip tarafından gerçekleştirilen hem Japonlarınkinden daha profesyonel hem de daha eğlenceli hazırlanmış.



Ekibin bu güzel şovunu izledikten sonra Shaolin Soccer gibi oldukça eğlenceli olan bir filmin Matrix tarzıyla hazırlanmış videosunu da izlemenizi ve finale yakın kalecinin başına gelenlere dikkat etmenizi rica ediyorum ;)


İlgili Yazılar

Yorumlar

  1. Gerçekten benim de çok hoşuma gitti. Bu arada blogun gelmiş hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  2. Bizimkiler bu işi kesinlikle daha iyi yapmışlar. Ama gerçekten müthiş bir şov olmuş bu. Yetenek Sizsiniz'i bugün evde olmama rağmen izleyemedim. Ama senin vesilen ile burda izledim erhan hocam, teşekkürler.. Birde anlamadığım bu japonların videosunun ismini ne olarak arattında buldun. Ben 1 sene uğraşsam o videoyu bulamazdım doğrusu :)

    YanıtlaSil
  3. @Elektronikotin,
    Teşekkür ederim.

    @Enes İLHAN,
    Rica ederim Enes. Japonların videosunu yıllar önce izlemiştim. Dün aratırken de 'matrix style tennis' diye arattım. Benzer videolarda başka spor dalları için olanları da hemen çıkıyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder