Anonim Olmayın

Blogger yorum gönderme ayarlarında olmasından en çok rahatsız olduğum iki şey var:
  1. Anonim yorum gönderebilme seçeneği
  2. Adı/URL seçeneğinde URL yerine e-posta girme zorunluluğunun olmaması

Yıllardır Blogger ile ilgili gelen sorulara sabırla ve büyük titizlikle cevap vermeye çalışan biriyim ve artık bir sürü soru sorup da bir iletişim bilgisini paylaşmayan veya sorduğu soru sebebiyle bloguna bakmak zorunda olduğum halde blogunu paylaşmayan kişilerden usandım.


Blogger yorum gönderme seçenekleriBlogger ayarlarımızda bulunan kayıtlı kullanıcılar seçeneği ne yazık ki çok katı, illa ki önerilen servislerden birine kayıtlı olmayı gerektiriyor.

İki ay kadar önce Blogger Önerilerinizi Bekliyor başlıklı bir yazı yazmıştım ve sizlerden önerilerinizi Blogger'a iletmenizi rica etmiştim. Bir çok kişi gerek yorum atarak gerekse iletişim formu aracılığıyla bu konudaki önerilerini sundular. Bazı öneriler zaten yapılmış olduğu için ben de o kişileri olan önerilere doğru yönlendirdim.

Sizler de yorum formunun iyileştirilmesini istiyorsanız Google hesabınızla giriş yaparak aşağıda paylaşmış olduğum bağlantıda bulunan yorumlara lütfen oy verin: http://productideas.appspot.com/#15/e=e828&t=27501c&f=2b4f8c

Yorumlar

  1. Özellikle diğer bloglara bakınca blogger'ın yorum sistemi hakikaten çok kötü kalıyor. Farklı hesaplarla oy verdim. Umarım yaparlar kısa sürede.

    YanıtlaSil
  2. Anonim olmayın,

    Adam olun!

    diyeceksin sandım =)

    haklısın yazdıklarında.

    YanıtlaSil
  3. Evet Blogger Yorum seçeneğinde belirtilen sitelerden birisine üye olmadan yorum yazan kişi için bir email adresi yazma zorunluluğu getirilsin. Ayrıca mail adresinin gözükmeyeceği şeklinde bilgide olabilir.

    YanıtlaSil
  4. @Miray ABRAVCI,
    Kimileri için geçerli bir tavır aslında ;)

    @Uzmanrehber,
    Kesinlikle.

    YanıtlaSil
  5. Benim için daha da önemlisi yorumlarda düzenleme yapamamamız. Sırf bu yüzden çoğu yorum çöpe gidiyor.

    Sadece yorumlarda değil iletişim bölümündende yardım talebi gönderip doğru mail adresi vermeyenlerde oluyor. Maili gönderince anında geri dönüyor sunucu bulunamadı diye. Birazda yorumcunun dikkati gerekli..

    YanıtlaSil
  6. @Gökhan,
    Gökhan paylaştığım bağlantıdaki önerilerden biri de bahsettiğin gibi yorumlarda düzenleme yapmak yönünde.

    Keşke şikayet ettiğimiz kimseler dediğin gibi özverili olsalar.

    YanıtlaSil
  7. Paylaşımların, bilgilendirmelerin için çok teşekkürler.Çalışmalarının devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Mafiamax,

    Hızlıca birşey sormak istiyorum. İnternette baya bir araştırmama rağmen herhangi bir bilgiye ulaşamadım daha sonra siz aklıma geldiniz. Sorum ve sorunum ise şu:

    Blogger'da yazıdaki kelime sayısına göre bazı şeylerin görünmesini veya görünmemesini istiyorum.

    Örneğin,

    Yazıdaki kelime sayısı 50'nin altında olduğu zaman bir adsense reklamının görünmesini istemiyorum. Bloğumda yazıdan fazla reklam görüntülemek istemiyorum.

    Dahada ayrıntılı anlatacak olursam,

    Aşağı yukarı 4000 postum var. Ve bu bir sözlük bloğu. Anlamı kısa olan kelimeler görüntülenirken sayfanın reklama boğulmasını istemiyorum. Bu yüzden bazı reklamların görüntülenmesini istemiyorum.

    Etiket sorgusuna göre yapmak istedim ancak post fazla olduğu için buna kalkışmadım. Örneğin postta şu etiket varsa reklam gösterme gibi. Bunu yapmak mümkün, halihazırda bunu hiç reklam görünmesini istemediğim bir kaç postta uyguluyorum. Ayrıca dörtbin yazının etiketlerinide bir anda değiştirmeye de google'ın pek sıcak bakmayacağı kanaatindeyim.

    Bunun için posttaki kelime sayısına göre bazı şeyleri yapıp yapmamaya imkan verecek bir kod veya bir komut var mı? Teşekkür ederim :)


    Umarım derdimi anlatabilmişimdir ve umarım bunun bir yolu vardır.

    İyi günler, iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  9. @Merhaba Mustafa Bey,
    Mesajınızı aldım ama yeri olmadığı için yayınlamadım. Size ulaşıp bu konuyu düşündüğümü söylemek isterdim ama iletişim adresiniz olmadığı için onu da yapamadım. Neyse buradan cevap vemiş oldum. Konu yapılamaz birşey değil ama iyi bir şekilde nasıl yapabiliriz onu düşünüyorum ve konu olarak da anlatabilirim.

    YanıtlaSil
  10. Bu yorumlarda neden msn kullanılmıyor.Diyelim vatandaş yazıyı okudu ve yorum yapacak msn emaili var.Ve anonim nedir bilmiyor.Bilmek durumundada değil.Direk emaili ile neden yorum yazamasın.Çok ilginç ve garip geliyor bana.Bunu değiştirmenin başka bir yolu yokmu.Aynı sorum blogger blogspot izleme kısmı içinde geçerli.Goole üye olması lazım ki izleden giriş yapılsın.hotmaili var yeni mail almak istemiyor.İzlemesinmi yani.Zaten vazgeçiyor.İzlemiyor.
    Yazınız için teşekkürler.Blogspot neden kapandı izlemesi yaparken gördüm.Beyendim.Görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  11. blogger sistemini bilmeyen çok ziyaretçi var ve bu zarar oluyor bilemiyor yorum yapmak itici oluyor.. iyi bir konuya değinmişsin desteklemek gerek..

    YanıtlaSil
  12. Ben de yakında bir blog açmayı düşünüyorum insanların gerçekten de bir sisteme kayıt olduktan sonra yorum yazabilmesi zor bi durum umarım düzelecektir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder