TTNET Tarife Değişikliğinde Yeni Fatura Tutarınız Ne Olur ?

TTNET logoTTNET müşterileri için ayda bir kere olmak üzere tarife değişikliği yapma hakkı tanınıyor. Eğer taahhütlü müşteriyseniz geçmek istediğiniz tarifenin ücreti şu an kullanmakta olduğunuz tarifeden daha yüksek olmalı; yani NET4 tarifesindeyseniz en azından NET6 tarifesine geçmelisiniz.

Online İşlem Merkezi üzerinden veya telefonla yapabileceğiniz tarife değişikliğinde bir sonraki faturanızın tutarının nasıl hesaplandığını öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki örneği inceleyebilirsiniz.

TTNET faturanızın her ayın başında kesildiğini hatırlatmak isterim. Yani Mart ayında yaptığımız tarife değişikliği sebebiyle eğer bir fark ücreti oluşacaksa bu ücret Nisan ayına ait faturaya yansıtılacak.

TTNET tarifeler
Tarifenizin NET 4 olduğunu düşünelim. Bu tarifenin aylık sabit ücreti 29TL/4GB ve bu tarifeye göre günlük kota hakkınız 4x1024/30=136,53MB. Farzedelim ki ayın 20'sinde NET6 tarifesine geçtiniz. Bu tarifenin de aylık sabit ücreti 32TL/6GB. Şimdi, kalan 10 gün için kota hakkınız 6x1024x10/30=2048MB. Eski tarifeniz üzerinden de 20 günlük kota kullanım hakkınız 4x1024x20/30=2730,67MB olacaktır. Sonuç olarak tarife değişikliği yaptığınız Mart ayı için toplam kota hakkınız 2730,67 + 2048=4778,67MB olacaktır. Mart ayı sonunda bu kotayı aşmış iseniz 1MB için 0,009248 TL ödemek zorundasınız. Özetlersek, eğer Mart ayı sonunda 5GB kota kullanmış iseniz Nisan ayındaki faturanızda kota aşım ücreti olarak 5*1024 - 4778,67=341,33MB aşılmış kota ve buna istinaden 341,33x0,009248=3,15TL faturanıza eklenecektir.

Nasıl ama? Aslında çok kolay ama benim gibi birçok kişi bunu bilemediği için yeni tarifeye ne zaman geçmesi gerektiğine karar veremiyor. Bugün TTNET müşteri servisindeki çalışanın gayet açıklayıcı bir şekilde beni bilgilendirmesi üzerine bu yazıyı yazma ihtiyacı duydum. Faturanızda ekstra ücret olduğu takdirde bunu TTNET müşteri hizmetlerini arayarak bilgilendirme talep edebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Şu an limitsiz kullanıyorum. Aylık 49 lira. Herhangi bir taahhütüm de yok. Duyduğuma göre telefon ile arayıp bir üst tarife geçmeye zorluyorlarmış. Günlerdir telefon ediyorlar, açmıyorum ben de telefonlarını. Dertleri ne olabilir ki... Açsam mı telefonu?

    YanıtlaSil
  2. Sizin kullandığınız tarife en eski olanlarından ve şimdi o tarifeye yeni müşteri de almıyorlar. Telefonda hızınızı 8Mbps'ye çıkarmanızı önercekler ama o tarifelerde sınırsız denildiği halde aylık 25GB gibi bir sınır var. O sınırı geçince hızınızı 512k'ya düşürüyorlar. Tabi bunu bazı müşteriler yaşamıyormuş.

    YanıtlaSil
  3. Herzaman ki gibi çok güzel bir yazı hazırlamışsınız. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. hep para hep para yinede para
    ve hep düşük kalite....

    YanıtlaSil
  5. çok önemli bir paylaşım teşekkürler

    özellikle buraya dikkat:

    TTNET faturanızın her ayın başında kesildiğini hatırlatmak isterim. Yani Mart ayında yaptığımız tarife değişikliği sebebiyle eğer bir fark ücreti oluşacaksa bu ücret Nisan ayına ait faturaya yansıtılacak.

    YanıtlaSil
  6. bundan önce 49 tl idi sınırsız tarife şimdi olmuş 59 tl :(

    YanıtlaSil
  7. Bugün 30 Haziran Net4 Limitli Tarifeden NetLimitsiz Tarifeye geçiş yapsam ek ücret gelir mi=? ayın sonu gelmez diye duydum da?

    YanıtlaSil
  8. Ya da yarın 1 nisan da sınırsıza geçsem ekücret gelir mi?

    YanıtlaSil
  9. @Adsız ,
    Bir değişiklik olmadıysa yukarıda yazdığımdan farklı bir işlem olmayacak. Ama bu tür durumlarda en güncel bilgiyi TTNET'ten almanız daha sağlıklı olur.

    YanıtlaSil
  10. Kardeş Şu anda 12gb NET12 paketindeyim ve şu anda sınırsıza geçeceğim
    geçtiğimde bidaki ay tarife değişikliğinden ek ücret alırlarmı
    yada bir fratura süprizi yaşarmıyım
    Bugün ayın 31 i geçtiğim anda yarından itibaren sınırsız kullanacakmıyım
    ayriyetten belirteyim benim 2 yıllık sürem doldu
    Lütfen yardımcı olun

    YanıtlaSil
  11. @Yusuf Bey,

    Tarife değişikliği için ek ücret alınmaz genelde. TTNET sitesinde tüm bilgilendirme yapılmıştır, umarım okumuşsunuzdur. Burada da anlattığım gibi ayın ortasında geçmeniz durumunda bile gerekli hesap yapılıyor ve ücret o şekilde faturaya yansıtılıyor. Taahhüt süreniz de bittiğine göre önceki tarifeniden doğan bir ek ücret de ödemeyeceksiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinirsiz adsl paketini sinirli 1 gb olarak degistirdim kullanmadigimdan dolayi, gecis ucreti 29 tl aldilar.

      Sil
  12. 8 mbit sınırsız ve telefon dahil paketine geçtik güya hızda değişiklik olmayacaktı. Ama gelin görün ki Google'ı zor açıyor. Facebook gibi yoğun sitelere girmek ise işkence. Bir şey indirmek mi? Hadi canım çok hayal perestsin...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder