Previously on MaFiAMaX...

Previously...Nerde kaldığımızı bile hatırlayamayacak kadar yoğun geçmiş şu bir kaç hafta. "Previously..." diye lafa başladım ama inanın gerisi gelmiyor. Ne oldu bana böyle?

Bir zamanlar sabahın ilk ışıklarına kadar Blogger İpuçları için yazı hazırlayan bendeniz haftalardır bloguma bile bakamıyorum. Hadi benim ilgisizliğimi kaldırabilir ama onu yalnız bırakmayan takipçileri de ulaşamayınca hepten depresyona girdi bizim ufaklık.

Google'un muhattap almaz tavrı da ayrı bir konu. İnsanlar Blogger erişim yasağına karşısında öyle bir çaresiz duruma düşmüş ki yıllardır bağrına bastığı Blogger'ı bile bir çırpıda silmek ve blogunu taşımak zorunda kalmış. Devletimizin çağın 3 ışık yılı ötesindeki bilişim kanunları ve Google'un üstün gayretleri sonucunda 3 hafta kadar kısa bir süre erişime kapalıydık.


Bugün istemsiz bir şekilde mafiamax.com'a tıklayıp tarayıcı başlığında MaFiAMaX Blog! yazısını gördüğümde nedense çok şaşırmadım. Çok sevinmedim de çünkü yaşadığımız olaylar ihtiyadı elden bırakmamak gerektiğini öğretti.

Benim için asıl ilginç olansa ghs.google.com'a erişim yasağının kalkması. Bir yıldan beri yasaklı olan adresi ne olur ne olmaz diye 3 gün önce DNS ayarlarıma eklemiş ve diğer engelli IP adreslerini silmiştim. Evet, yasağın kalkmasında benim sihirli klavyemin bir etkisi olabilir. Tesadüfse, bu kadarına pes :)

Eskisi gibi sabahlayıp yazı yazmayı çok özlemişim; bunu gündüz vakti bile derinden hissedebiliyorum...

Yorumlar

  1. ağaçtaki fazla yaprakların bir süre daha dökülmesi gerekiyor az daha sabredelim

    YanıtlaSil
  2. Suan mevcutta kullanilan bir ip vardi. Canada ip adresi. Ben bir iki gun once o ip ile A record eklemistim. Ama ghs.google.com acildiysaceger, en guzeli ona girmek. Tesekkurler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder