Turkcell'den Memnun musunuz?

Turkcell cep anayasasıTurkcell, müşterilerinin yanında olduğunu; onların haklarını koruduğunu ve en önemlisi değer verdiğini bas bas bağırıp Turkcell Cep Anayasasını çıkardı ya... Alsın başına çalsın öyle anayasayı.


Turkcell müşterisi olan bir yakınımı dün aradığımda hattının geçici süreyle kapatıldığı anonsunu duydum ve aradığım kişiye ulaşamadım. Bir kaç saat sonra aradığımda ise numara erişime açıktı. Sizce bu 3-4 saatlik arada ne olmuş? Bahsettiğim yakınım son faturasının sadece 3 gün geciktirmiş. Yani 3 gün bir fatura geciktirildi diye kişinin hattı aranmaya da kapatılabiliyor. Hadi müşterinin aramasını kapatırsın da hattı tamamen iptal etmek kadar müşteriyi ezen bir anlayış olamaz.

Bu olay bir tek bizimkisinin mi başına gelmiş diye interntte biraz arama yaptım ve bu yüzden şikayet eden bir sürü kişiye ulaştım. Kimisi 10 yıldır müşterisi olduğu halde sadece bir faturayı geciktirdi diye aynı muameleyi görmüş. Yazık valla.

Yorumlar

  1. Eskiden sadece aramaya kapanırdı. Şimdi aynen böyle hem aramaya hem aranmaya kapatıyor Turkcell. Bu arada Avea da aynısını yapmakta. Son ödeme tarihi iki gün geçtiği anda hem mail hem de mesaj ile, yetmezmiş gibi bir de müşteri hizmetleri tarafından ulaşılana kadar aranarak haber(!) veriyorlar. Yazık...

    YanıtlaSil
  2. @Pelikan®,
    Vodafone ön ödemeli müşterisi olduğum için bu durumun farkında değildim. Avea'da olduğunu da bilmiyordum. Acaba vodafone'da da aynı durum varmı?

    Gerçi diğerinde de aynı uygulamanın olması bir şeyi değiştirmez. Ben bu sorunu ilk defa Turkcell ile yaşadığım için yazdım. Sizin de ünlem işareti ile ifade ettiğiniz gibi resmen taciz ediyorlar.

    YanıtlaSil
  3. Aslına bakarsan ben gayet memnunum. Ödemem fatura son ödeme tarihini 10 gün bile geçse yine de aranabiliyorum. Ama bildiğime göre son ödeme tarihinden sonra o hatla bir yeri arayamıyorsun(112..vs. hariç).

    Fatura haricinde, şu anda çevremdekilerde Turkcell harici hatlar bulunuyor ve gariptir ben onlaa zaman zaman erişemiyorum. Neden diye sorduğumda çekmeyen yerdeydim gibi bir cevap alıyorum. Avea ve Vodafone'yi yakın zamanda şahsen kullanmadım ama kullandığım zaman bir çok konuda şikayetçiydim.

    YanıtlaSil
  4. @ugur.turkeli
    Merhaba Uğur Bey. Aslında söylediğiniz şey çok önemli. İnternette yaptığım araştırmada da sizin gibi bazı kullanıcıların bunu yaşamadığını bazılarınsa yaşadığını gördüm. Bu çifte standart değil midir?

    Son ödeme tarihi geçtiğinde hattın aramaya kapanmasına kesinlikle itirazım yok. Ancak başkalarının size ulaşamaması kabul edilebilir değil. Tamam onu da yapacaksın ama en azından bir ay geçmesini bekle. 3 gün de nedir? Sonuç olarak hukuk devletinde yaşıyoruz ve ödemeyi her türlü tahsil edeceğinizin garantisi var zaten.

    Kapsamam alanı apayrı konu bence. Bu konuda en iyisinin Turkcell olduğu su götürmez bir gerçek.

    YanıtlaSil
  5. Turkcell* elindeki 35-40 milyon aboneyi ve bu abonelerin %50'ye yakının işyerinin ilk hattı olması ve Ülkemizdeki telefon kullananların %99'unun bir işyeri sahibinin Turkcell*'i kullanmazsa işyeri sahibi olmayacağı kanısına güvenerek istediği her türlü keyfiyeti uyguluyor.

    Eğer hiçbir tarifede değilsen, daha doğrusu standart bir tarifedeysen halen dakikası 50 kuruşa milleti arıyoruz. Böyle bir kazık varmı yaa. Bir sms 40 kuruş. Yani artık postayla mektup göndermek bile smsten ucuz olacak neredeyse.

    Bu Karamemet [sansürlendi] diyelim, YKB'yi Show'u birçok firmasını kaybetti, sadece Turkcell*'i elinde tuttu ve kısa bir sürede bu kazık fiyatları sayesinde bütün borçları kapattı. Sürekli ağlıyorlar, yok fiyatlar giderleri karşılamıyor, devlette sürekli fiyatları indirin diye bize baskı yapıyor. Yazıktır bize yaww diye ağlayıp duruyorlar. Yetmiyor bu fiyatlar, biz o kadar alt yapı yatırımı yapıyoruz, o kadar adam istihdam ediyoruz, açız aç.. lütfen vergileri düşürün, Allah Rızası için diye her sene ağladıklarına muhakkak iletişim haberlerini okuyanlar şahit olmuşlardır.

    Bak kaç yıldır dikkat ediyorum bu Turkcell*'in yıllık kârlarına 2003 yılından beri baktığımızda adamlar bir kez bile olsun zarar etmemişler, kâr etmişler ama ne kâr.

    • 2003 215.2 Milyon $
    • 2004 511.8 Milyon $
    • 2005 1.08 Milyar $
    • 2006 1.270 Milyar $
    • 2007 1.4 Milyar $
    • 2008 2,3 milyar TL
    • 2009 1,7 milyar TL
    • 2010 1,8 milyar TL

    Bırak birgün zarar etmeyi, her yıl muazzam derecede kâr ediyor bu adamlar.

    Hani derler ya, işte bir milyar dolara neler yapılır. İşte bilmem kaçonbin tane okul, kaç yüzbintane süper araba, kaç kişiye iş imkanı diye. Olay budur.

    * Yorumun bazı kısımlarında hem yorumcuyu hem de kendimi korumak için sansür uygulamak zorunda kaldım. Bu durumu anlamanız ümidiyle...

    YanıtlaSil
  6. Helal olsun Turkcell'e

    YanıtlaSil
  7. Turkcell yüzünden benim evimi gece 12'de jandarma bastı.Kadının birini birileri tehdit etmiş, kadın savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, turkcell'de benim adımı ve adresimi vermiş savcılığa, mahkemeye çıkarıldım beraat ettim. Turkcell'e fax çektim madem bu numara benim adıma kayıtlı dökümü gönderin dedim, önce adıma kayıtlı 6 hat olduğunu sölediler, sözleşmeler geldi 4'ü benim adıma değil, mahkeme olayıdaki hatta benim adıma değil, sonra özür falan dilediler falan filan :)

    YanıtlaSil
  8. Ayrıca türkcell faturalı hatlara fazladan fatura gönderek, oradan aldığı parayla kontorlülere kampanya yaptığıda kanıtlandı, bu yüzdende 350 trilyon ceza yemişti, sonra itirazla falan 32 trilyona indirilmişti

    YanıtlaSil
  9. daha geçenlerde bu turkcell, benim kontörlerimi çarçur etmeme sebep oldu.. aylık 15dk' sı 50 kuruşa konuşma hakkım 800 dk ile sınırlıymış, ancak ben bunu turkcell-KOLcenter ile konuşunca öğrendim.. ancak kontör yükledikten sonra gelen mesaj 31 gün boyunca 15dk 'sı 50 kuruşa konuşabileceğim yönündeydi.. yanlış bilgi mesajı veriyorlar !!! paraya yazık günah :)

    kemal kılıçdaroğlu' nun da dediği gibi "ana..."

    YanıtlaSil
  10. @Zeki,
    Bahsettiğiniz tarzda davranışı ne yazık ki bir çok şirket uygulamakta. Bir sürü vaadlerde bulunup altta karınca duası şeklinde yazılara alışmış olmalıyız. Ben her zaman bu tarz kampanyalarda mutlaka bir bit yeniği arar ve kayak araştırırm.

    Bakın sizin bahsettiğiniz tarife için de tüm kurallar sıralanmış:

    http://www.turkcell.com.tr/bireysel/tarifeler/hazirkart/genctarife

    Bu arada Kılıçdaroğlu "a..." demişti diye biliyorum. Çünkü "ana..." lafını deseydi sonraki düzeltmeyi yapamazdı. Belki de yanlış hatırlıyorumdur.

    YanıtlaSil
  11. @Mafiamax,

    ben kontör yükledikten sonra bana, turkcell bilgi mesajı atıyor..15.dk'sı 50 kuruşa konuşabilirsiniz diye.. Ama aylık konuşma hakkımın 800 dk olduğunu ve bu hakkımın bittiğini niye söylemiyor.

    buarada Kılıçdaroğlu için;
    http://www.youtube.com/watch?v=sJYPh0dXYJE

    YanıtlaSil
  12. http://glrTemmuz 16, 2011

    turkcell faturalı hat sahibi arkadaşım faturası çok gelince ödemek için maaş almayı beklemek zorunda kaldı akşamdan sonra kendisine ulaşamıyorum aradığınız kişiye ulaşılamıyo deniyo hattı kapatılmış olabilirmi

    YanıtlaSil
  13. çok sorunlarçıkıyor bizim evde çekmiyor neydeyse

    YanıtlaSil
  14. Turkcell genç tarifeleri çok güzel uygun konuşturuyor ama gelgelelimki 3 senelik vodafone kullanıcısı olarak sölüyorum turkcell diğer oparatörlere göre gerçekten çok kazık,,Buda yetmezmiş gibi indirimli konuşmak için 600 dakika sınır koymuş ,Şahsen ben bu olayı ilk kez Turkcell 'de şahit oldum...Artı Turkcell daha çok faturalılara daha avantajlı sms,internet paketleri sunarken kontörlü hazır kartlılara pek fazla önem vermiyor,Yalnız Turkcell seçecekseniz sakın ola faturalıya geçmeyin,benden sölemesi(Alın kontörlüyü oturun bir güzel yanınada kahve kontörünün nerelere heba olduğunu izlemek gibisi varmı ,Peki faturalıda öylemi,Düşünün.....

    YanıtlaSil

Yorum Gönder