Madagaskar Penguenleri

"Tatlı ve sevimli beyler, tatlı ve sevimli"

Madagaskar Penguenleri hakkında söylenecek o kadar çok şey var ki... Mükemmel, eğlenceli, zekice, muhteşem, komik...

Bu animasyonu olur da izlemediyseniz cumartesi ve pazar günleri CNBC-e'de saat sabah 10:00'da izleyebilirsiniz. Bir çok kişi sırf bu penguenleri ve peltek Kral Julien ile onun sevimli Mort'unu izleyebilmek için pazar uykusundan feragat ediyor.

Madagaskar Penguenleri | MaFiAMaX | Vimeo.



Normalde orjinal dilinde film izlerim. Ancak ülkemizdeki animasyon seslendirmeleri çok çok iyi. Yapılan esprileri direkt çevirmek yerine kültürümüze uydurup bir güzel harmanlıyorlar. Seslendirme ekibini kutlarım, hem karakterlere çok iyi oturmuş hem de çok özverili seslendirme yapıyorlar.

CNBC-e'de yayınlanan bazı bölümleri izlemek için tıklayın.

ntvmsnbc'deki tanıtım yazısından penguenlerimizin karakterlerini tanıyalım:

SKIPPER


Ekibin lideri olan Skipper bir aksiyon kahramanının yüreğine sahip. Skipper hayal gücünün zenginliği nedeniyle her olaya gerilimle yaklaşıyor. Skipper’a göre her masum raslantı ardında büyük bir komplo barındırıyor. Neyse ki bu komployu sadece takımının ortaya çıkarabileceğine güveni sonsuz.

KOWALSKI


Skipper’ın analize ya da acilen bir icada ihtiyacı olduğunda, Kowalski hemen kalemini ve defterini kapıp ona biraz değişik bir bilimsel metod sunar. Kowalski’nin otoriter tavrı aslında neler olduğu hakkında hiçbir fikre sahip olmadığını saklamak için bir numara.

RICO


Rico tam bir serseri kurşun ve yıkım uzmanı olarak rolünü çok içselleştirdiği söylenebilir. Öyle ki tüm cephaneyi midesinde tutuyor ve gerektiğinde uygun bombayı veya gerekli teçhizatı anında bulup çıkarabiliyor. Konserve açacağı, olta ya da bir bas gitar mı istediniz? Anında size verir.

PRIVATE


Private kendi kişiliği ve gruptaki rolü hakkında en az fikre sahip olan karakter. Kendinden çok emin olmadığı için her deneyime açık. Hayvanat bahçesi kimi zaman tekinsiz bir yere dönüşebiliyor. Private’ın aşırı saf yapısıysa bu konuda ona hiç yardımcı olmuyor.

Yorumlar

  1. Bayılıyorum bu psikopat penguenlere :) Espirileri, karakterleri... Her şeyleri dört dörtlük. Kesinlikle izleyin derim ben de.

    YanıtlaSil
  2. @mit,
    Blogunuza ilk defa bu kadar dikkatli baktım. Kısa öyküler yazıyormuşsunuz. En kısa zamanda okumaya başlayacağım. Kardeşim, DRT23 de böyle kısa öyküler yazmayı sever. O da takibe aldı sizi.

    YanıtlaSil
  3. Nickelodeon'da da yayın veriyorlar hatta onların yayını fakat D-smart gerekli :)

    YanıtlaSil
  4. Ben bunlara bayılıyorum birde Sponge Bob'a...Yahu bunlar sadece çocuklara değil yetişkinlere de hitap ediyor, animasyon filmi gibi algılıyorum artık :))

    YanıtlaSil
  5. Süper bi film, Madagaskar'ın 1. bölümünde yetenekleri keşfedilmişti 2. bölümünde daha fazla sahne vermişler, özellikle maymunlarla girdikleri iş isyanı sahnesi süperdi, lanet olası koministleri elimi kolumu bağladı repliği en hatırladığım kısmı.

    Hal böyle olunca en çok seveni bel olduğum için heralde hatrımı kıramayıp çizgi dizisini yaptılar, ilk sezonu CNBCe'de güzel güzel izlemiştik ama gel görki dsmart ve Nickelodeon kıllık yapıp çizgi diziyi dsmarta kaydırdılar izleyemiyoruz ne yazıkki artık. İlk sezon bölümleri elimde var o yüzden çevirip çevirip onlara bakmakla yetiniyorum.

    YanıtlaSil
  6. @Seyyah,
    CNBCE-e'de ara ara yeni bölümler oluyor. Genelde 2 eski bir yeni bölüm verebiliyorlar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder