Emektar Monitörüm Can Çekişiyor

Yedi yıldır bizi yarı yolda bırakmayan monitörümüzün 3 gün önce öksürmeye başlaması ve akabinde hızla yayılan hastalığının sonucunda aşağıdaki durum oluşmuştur. Acil tüp aranmaktadır, insanlık namına iletişim formu ile bizimle irtibata geçiniz.

MaFiAMaX'in emektar monitörü


Emektarı sonsuzluğa yolculamadan önce, yeni yetme bir LCD (LED aydınlatmalı) monitör alacaktım ki ekran kartımın geniş ekran formatında olan 1600*900 çözünürlüğünü destekleyip desteklemediğine emin olamadığım için vazgeçtim. Allah biliyor ya acayip gözüm kaldı AOC E2043Fs'de.

Yıllar önce büyük bir heyecanla aldığım ATI Radeon 9550 256 MB/128 bit ekran kartımın 1600*900 çözünürlüğünü destekleyeip desteklemediğini öğrenmenin bu denli zor olacağını (şu anki monitör bu çözünürlüğü desteklemediği için ayarlardan gözükmüyor) hiç düşünmemiştim. Türkiye'nin en büyük forumlarından donanımhaber'e danışmama rağmen bir cevap alamadım. Sayfalarca yerli/yabancı arama yaptım ama nafile. Sevgili okurlarım arasından bir yardım eli bekliyorum :))

Yorumlar

  1. Hocam şöyle bir şey buldum.. benim crt monitörün de miladı dolmak üzere :) beni de araştırmaya teşvik ettiniz.. hayırlısı bakalım

    Radeon 9550 AS:

    Chipset Model: Radeon 9550 AS
    Type: Display
    Bus: PCI
    VRAM (Total): 256 MB
    Vendor: ATI (0x1002)
    Device ID: 0x4153
    Revision ID: 0x0000
    Displays:
    Cinema HD:
    Display Type: LCD
    Resolution: 1920 x 1200
    Depth: 32-bit Color
    Core Image: Supported
    Main Display: Yes
    Mirror: Off
    Online: Yes
    Quartz Extreme: Supported

    YanıtlaSil
  2. Bir de eklemek istiyorum. Asıl olan monitörün desteklediği çözünürlük değil midir acaba ? Yani büyük ihtimal destekliyor olması lazım. Ayrıca monitörün üretici sitesinde bunu içeren bir bilgi yok mudur ?

    YanıtlaSil
  3. şimdi bir şey daha eklemek istiyorum. :) bu ati catalyst ten bakıyorum da benim monitörün maximum çözünürlüğü (raporlanan ) 1920x1080 ki sanmıyorum açacağını bu monitörde.. maximum yenileme hızı da 120.. şöyle düşündüm ekran kartı bunu desteklemese bence bunları yazmaz. Benim ekran kartımın modeli de Ati HD 2600 512mb.. Siz de baktınız mı CCC ye..

    YanıtlaSil
  4. @tux,
    Merhaba. Araştırma için teşekkürler. Haklısınız önemli olan monitörün desteklediği çözünürlüktür. Ama ekran kartının sürücüsü (driver) o çözünürlüğü de desteklemeli. Eski bir ekran kartı olduğu için şüpheye düştüm zaten. Biliyorsunuz LCD monitölerde doğal çözünürlüğü dışında bir çözünürlük sçildiğinde görüntü kalitesi çok düşüyor. Çünkü tüplü monitrlerde ekran piksellerden oluşmuyor, görüntü tıpkı projektörün perdeye yansıması gibi. Bu sebeple de bir çok çözünürlük kullanılabilior. Ama LCD de tek bir çözünürlük değerinde net görüntü alınabiliyor.

    YanıtlaSil
  5. @tux,
    Bende 2560*1600 kadar gösteriyor ama monitör desteklemiyor. Bu arad OMEGADriver kurunca 1600*900 çözünürlüğü de gösterdi.

    YanıtlaSil
  6. Selamlar ustam,
    Bende eskiden ati 6600 TD mi ne öyle bir model var dı monitör olarakda LG 19" vardı monitörün maximum çözünürlüğünü destekliyordu 2560x1600 ;)

    senin ekran kartında daha sonradan piyasaya çıktığından büyük ihtimal destekleyecektir diye düşüyorum.

    Vede artık tüplü monitör kullanmayı bırak gözlerine yazık. ben yılbaşından önce LG E2250v modelini aldım. 1920x1080 tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  7. Seninkisi nVidia 6600. Benimkisinden sonra çıktı ve daha iyi bir kart. Ama dediğin gibi benimkisi de büyük ihtimal destekliyor. Ama vazgeçtim almaktan. Yeni bir sistem toplayabilirim bir ay içinde, o zaman toptan düşünürüm. Dizüstü var zaten. Bu herkesin ortak kullandığı bir makineydi ama 7 yıl içinde yorgun düştü :))

    Göz konusunda ise en çok zararı kardeşim çekti. Okuduğu bölüm sebebiyle dersleri sürekli slayttan çalışıyor ve 4 yıldır mahvoldu çocuk. Bizdeki de akıl, niye almadıysak bir LCD. Artık bozuşdu da değiştireceğiz, yoksa kimbilir ne zamana kadar kullanacktık :D

    YanıtlaSil
  8. Benim emektar pilipis marka monitörde öldü ölecek. Işıklandırmasında ciddi bir düşüş var. Gerçi 5,5 senedir sorunsuz çalışıyor ama miladı çoktan doldu aslında.

    Sanada önerim eğer para varsa adam akıllı bi pc topla derim. Amd phenom 2 x4 işlemcileri öneririm. Birde bu zamanda lcdmi kaldı. Lcdnin bile devri geçti artık devir led monitör devri.

    YanıtlaSil
  9. Geçmiş olsun tez zamanda düzelir inşallah. :D

    YanıtlaSil
  10. benimde bir tane böyle vardı arka kapağını takınca yeşil oluyordu ekranı o yüzden arka kapağı sökmüştüm lcd monitörü ilk ben yapmıştım o sıralar :D

    YanıtlaSil
  11. Bende de siyah beyaz çalışan bir monitör var takma kafana zamanla alışıyosun :D...

    YanıtlaSil
  12. At çöpe gitsin :)

    YanıtlaSil
  13. Çöpe atmak yerine bir eskiciye verdim, böylece geri dönüşüme yararı olur Direkt çöpe atmak çevre açısından zararlı ;))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder