MaFiAMaX Blog! Çekilişi

İlk Maaşımla Size Ne Ismarlasam? başlıklı yazıdan sonra bir çekiliş yapmaya karar verdim. Çekiliş alışık olduğunuz çekilişlerden farklı. Çekiliş ile ilgili bilgiler aşağıdaki şekilde:
  • Bu çekiliş bir reklam çekilişi değildir. Bu sebeple benim hakkımda tanıtıcı, özendirici, sevilesi yazılar yazmayacaksınız. Tabi illa da yazmak isteyen olursa tutacak halimiz de yok :)
  • Çekilişe katılmak için tek yapmanız gereken Google hesabınızla bu yazıya yorum bırakmanız. Yorumunuzda MaFiAMaX Blog! hakkındaki gerçekçi düşüncelerinizi okumak beni sevindirecektir. Google profilinizde e-postanızı paylaşmadıysanız yorumunuzun altına e-posta adresinizi eklemeyi unutmayın!
  • ÇekilişÇekiliş hediyesi olarak Sandisk 8 Gb Blade vermeye karar verdim. Hem boyutları oldukça küçük hem de kapak kaybetme derdi yok.



Çekilişe katılım süresi dolmuştur. Çekiliş sonucunda asil talihli emre arıkan, yedek talihli ise Cekingen olmuştur. Ayrıntılar için tıklayın.



Tabi ki her çekilişte olduğu gibi bu çekilişte de bazı kurallar var:
  1. Bu çekiliş 16.07.2011 tarihinde başlamış olup 31.07.2011 tarihinde son bulacaktır.
  2. Yorum yaparken Google/Blogger profilizi kullanmak zorundasınız. Profilinizde e-postanızı paylaşmadıysanız yorumunuzun altına e-posta adresinizi mutlaka eklemelisiniz.
  3. Birden fazla yorum yapmak ek şans getirmeyecek ve fazla olan yorumlar göz ardı edilerek yapılan ilk yorum dikkate alınacaktır.
  4. Çekiliş sonucunda tüm yorum yapanlara yorum sırasına göre bir numara verilecek ve bu numaralara göre random.org üzerinden çekiliş yapılacaktır.
  5. Çekilişte bir asil ve bir yedek talihli olmak üzere iki isim belirlenecek ve asil adayın bilgilendirme e-postasına 3 gün içinde cevap vermemesi üzerine yedek talihliyle iletişime geçilecektir.
  6. Çekiliş sonucu 01.08.2011 tarihinde yeni bir yazıyla duyurulacaktır.
  7. Çekiliş hediyesi talihli kişi ile iletişime geçildikten sonra adresine kargo ile gönderilecektir.

Yorumlar

  1. Yaptığınız şey çok eğlenceli ve hoş. Umarım benden başka kimse yorum yapmaz :D (şaka tabi).

    Ama blogunuz hakkındaki düşüncelerimi çekiliş olmasa da söylerim hiç farketmez. Bloggerla uğraştığımdan beri bir çok Blog Destek bloglarına/sitelerine girip çıktım. Bunlardan biri şüphesiz ki Acemi Blogcu dur. Ordan da bir çok şey öğrendim. Ama sizin blogunuzu da hep takip edip zaman zaman yorum da bıraktım. Tabi o kullanıcı adını kullanmıyorum artık (adolffwangel idi eski blogumu da kullanmıyorum artık). Eğer eski yazılara bakarsanız yorumlarımı göreceksinizdir illa ki. Blogladığınız yazılarınız işime yaramıştır hep. Sizi yeni keşfetmedim. Şimdi MafiaMax Blog 3 yaşında. Ben ne zamandır sizi izliyorum pek hatırlamıyorum. Yalan söylemeyeyim istemeden şimdi. Ama herhalde en büyük hediye Bloglamaya devam ettiğinizi görmektir.. ve tabi ki daha çok yazı görmek isterim blogunuzda. Okuması keyifli oluyor. Benim şansım yoktur pek yani çekilişle bir şey kazanacağımı sanmıyorum :) Ama özellikle bu yazının yorumlarını takip edeceğim. Zaten Blogunuza Google Reader ile aboneyim ve takip etmekteyim.

    YanıtlaSil
  2. enteresan,gerçekten. ayrıca tebrik ediyorum, darısı herkesin başına. ilk maaş da amma kıymetli olur, öyle değil mi?
    sitenizi bloggerdan wordpresse taşıma fikri sayesinde bulmuştum, o yazınız da hala sık kullanılanlarda duruyor. her hafta bir girişimde bulunup o yazıyı okuyorum, yandaki son 15 yazı kısmından da böyle bir şey olduğunu gördüm. madem öyle ben de katılayım dedim. :D evet biraz çakallık var sanırım. neyse işte öyle.
    yeniden tebrikler.

    YanıtlaSil
  3. Hmm güzel çekiliş. Ben de tam böyle birşey almak istiyordum, belli mi olur belki şans bana güler, paracıklarım cebimde kalır :)

    Blogger için verdiğiniz ipuçlarından faydalanmak için takip etmeye başlamıştım sizi, bir zamanlar epey işime yaramışlardı.. Şimdilerde pek vaktim olmuyor bunlarla ilgilenecek galiba sizinde olmuyor :)
    Jüpiter arkadaşımız daha çok yazı görmek istediğini söylemiş ya ben ona katılmıyorum. Ayda 2-3 tane kaliteli yazı bence çok daha makbul.

    YanıtlaSil
  4. Hocam bende çekilişe katılmak istiyorum

    YanıtlaSil
  5. Arkadaşlar lütfen Google profilinde e-posta adresini paylaşmayan kullanıcılar yorumlarının altına e-posta adresini eklesinler.

    YanıtlaSil
  6. Hocam bende adayım bu çekilişe, umarım kazanırım ;)

    Koç Blog
    İsa Koç

    YanıtlaSil
  7. Blog tutmak öyle herkein harcı değil.. Bu blog her telden çalan, ama hakkıyla çalan bir blog.. 3 yaşındaymış.. Benden eski değil ama bneden etkili.. Nice 3 yıllara..

    YanıtlaSil
  8. @Uğur,
    Bloglarınıza baktığımda 2008-2011 ibaresini gördüm. Benimkisi ise 2007-2011. Yaş ile yılı karıştırmamışsınızdır umarım. 4,5 yıldır blog yazıyorum yani 3,5 yaşındayım ;)

    YanıtlaSil
  9. @MaFiAMaX hem kalemkes, hem de Uğur'un Düdüğü 2008 başlarında faaliyete geçti ama gözlerini yummuş, sinirlendiğim için kapattığım blogum 2005'ten 2007'ye kadar kendi halinde yol aldı.. ondan bahsetmiştim.. :D

    YanıtlaSil
  10. İlk maaşla çekilişle verilecek hediyeyi bir hoşluk bir atraksiyon olarak planladığınızı düşünmeyi tercih ediyorum. Olur da çekilişte ben kazanırsam o hediyeyi almayıp imkanlarınız dahilinde daha çok blog hakkında teknik yazılar yazmanız benim hediyem olsun lütfen. Blog hayatıma ilk başladığımdan bu yana her başım sıkıştıkça geldiğim ve çok yararlı bilgiler bulduğum ve de sonsuz sabrınızla her daim sorunlara çözüm yaratmaya çalıştığınız bir mekan burası.O ilk maaşla siz dostlarınızla içip eğlenmeye gidin ama daha çok blog yazısı yazın yeter bana.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Öncelikle işinizin hayırlı olmasını diliyorum. Bloggerla ilk tanışmam ve tema üzerinde değişiklikler yapmasını mafimax blog' a borçluyum.
    İşten fırsat bulup yeni paylaşımlarınıza devam etmenizi temenni ederim.

    YanıtlaSil
  12. Eskiden olsa Bloggerdestek.com'u gidip okurdum. Ama şimdilerde güncellenmiyor. Bundan ötürü o sitenin görevini mafiamax üstlenmiş durumda olduğunu söyleyebilirim. Yoksa kişisel blogları takip etmek gibi bir huyum yok :)

    Artıları: Konular çeşit çeşit olsa da, iyi ki kategorilere ayrılmış.
    Konuşur gibi yazmanız
    Ve tabi ki, düzenlenen yarışmalar :)

    Eksileri: Çoğu yazının aynı şekilde başlaması: Yine, yeni, yeniden (Söylemesem olmazdı)

    USB kazanmasam da olur, blogger servisi hakkında epey şey öğrendim. Bana yeter :)

    YanıtlaSil
  13. Merhaba
    Ben bu blogu kaliteli yazıları nedeniyle takip ediyorum,
    Zaten sık kullanılanlar da olmasıda bunun bir göstergesidir!
    Ayrıca blogda işime yarıyacak bir çok konu var, bunlar bana kendi blogumda yol gösteriyorlar, takıldığım konularda da geç olsa cevabını sağolsun MafiaMax veriyor.
    Şimdi yeni işe girdin umarım bu yazıların bu kadar sınırlı kalmaz devamı gelir.
    Çekilişe beni katma belleğe ihtiyacım yok, olan birine gitsin hediye.

    YanıtlaSil
  14. Şansımızı denemekte fayda var :)

    Mail: blogfelsefesi@gmail.com

    Rıfat Oruç
    rifatoruc.net

    YanıtlaSil
  15. Merhaba..
    Yazılarınızı bundan 1 - 1,5 yıl önce rss ile takip etmeye başlamıştım.O zmanlar üniversite kazanma sıkıntılarından dolayı pek takip edemiyordum.Ama öyle bir şey vardı ki ; yazılan yazılara farklı bir bakış açısından yaklaşmayı; nadir duyduğum bilgileri , okudukça okuyasım geldiği bir blog hale büründü gözümde. Sanki muhabbet edercesine bir hava hakim.Bu da benim hoşuma gidiyor :)
    Yeni işin hayırlı uğurlu olsun.Daha da iyi haberleri senden bekliyoruz.. :)

    YanıtlaSil
  16. nası desem bende katılsam güzel olur:D
    emrecemelevıs@gmaıl.com(google plus)
    emrexcem.com

    YanıtlaSil
  17. bloğunu beğenenerek takip ediyorum ve çekilişe katılmak istiyorum :)
    ozlemelmacigil@hotmail.com

    YanıtlaSil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. html düzenleme ile ilgili tüm yazıların için teşekkürler.çekilişede katılmak isterim tabi.

    YanıtlaSil
  20. Valla ben sizin bloğunuzu daha bu gün gördüm. Ben de eski bir günlük yazarı olarak sizin düşüncelerinizi anladığımı düşünüyorum. Yani birisiyle konuşurken konuyu anlattığınız kişinin nereye baktığından, nasıl dinlediğinden az da olsa insan eksiklerinin nerede olduğunu görebiliyor. Mesala gömleğin cebine bakıp duruyorsa gömleğin cebinin delik olduğunu fark edebiliyoruz ama internet camiasının blog küresinde aynı durum geçerli değil. Yani yazdığımız yazının nasıl okunduğunu, ne kadarının okunup nerelerin atlanıp, ne zaman sonuna geldiğini öğrenmek eğer derin bir ajax ve javascript bilgisine sahip değilsek çok zor. Neyse ben fazla uzatmadan eleştirilerime geçeyim.

    Şu an genel olarak yazılarınıza baktığımda yeterli derecede derine olmasada uzunluğu yeterli ama kaynaklar yok. Yani sitenize gelen kişi bilginin ne kadar güvenilir olduğunu bilemiyor. Bu kahve köşelerinde siyaset konuşan amcaların muhabbetine benziyor. Yani ben dün televizyonda izledim, xxx gazetede okudum vb. 5n1k kuralının işlemediği bir düzende gidiyor. Sizin yerinizde olsam:
    *Neden?
    *Ne için?
    *Nerede?
    *Ne zaman?
    *Nasıl?
    *Kim ya da kime? şeklinde konuları işlerim.

    YanıtlaSil
  21. Logonuz liseli gençlerin Msn sohbetlerindeki gibi sırasız ve düzensiz olarak küçüklü büyüklü harflerden oluşuyor bu da sizin olan ciddiyetinizi küçük düşürüyor.

    Site adı?" Neden mafiamax?" sorusunu getiriyor. Amaç ne ben siteye girince ne hakkında bilgi edineceğim belli değil. Domatessuyu adlı site şu an tutuyor olabilir ama onların reklam tanıtım yapabilecekleri bir tanınmışlıkları vardı. Yani arkadaşlar biz yarın domatessuyunu açıyoruz dediklerinde insanlar pek sorgulamadan bu proje üzerinde yoğunlaştılar. Çünkü yazarı daha önce başka bir projeden tanıdıkları için ne hakkında yazacaklarını biliyorlardı. Yani Google düşünün birisi size Google karşiki mahallede dürümcü açacağını söylese inanır mıydınız?

    Tasarım... Tasarımın hatları belli değil. Şu an yorum kısmı o kadar uzamış ki şu an benim yorum yazdığım yerin sağ kısmında bir grilik, boş alan var. Oraya ben sayfayı aşağı indirdikçe beni takip edecek bir obje koyuğ beni sayfalarının derinlerinde yanlız bırakmamış olurdunuz.

    Rastgele makaleler... Sağ tarafa ya da uygun bir yere daha ön yazmış olduğunuz başka makaleleri rastgele olarak gösterecek şekilde gösterebilirsiniz. Eski makelerinizede bir şans vermiş olursunuz.

    Alaka... Yazdığınız makalenin yayınladığı bölümde makele sonuna gelecek yere "Bunu okuyan bunları da okudu!" şeklinde bir yer açıp yorum yazmaya niyeti olmayanın sitenizden çıkmak yerine başka bir yere yönlenmesini sağlayabilirsiniz. Ama buraya koyacağınız ya çok ilginç olduğundan emin olduğunuz yazılar olmalı ya da okunan makale ile ilgili olmalı. Reklamda koyabilirsiniz. Sizin tercihinize kalmış.

    Yorum kısmını makaleden ayrı olduğu belli olmuyor. Makale ve yorumlar birbirinden ayrı olduğu daha belli olursa hangisi sizin görüşünüz hangisi yaorumcu daha belli olur ve yanlış anlaşılmanın ötesinde kafa karışıklığı önlenmiş olur.

    Tasarım... Simgelere (iconlara) pek diğeceğim bir şey yok. Ama tasarım internetin ilk çıktığı yıllardan gibi görünüyor. Siyah beyaz televizyonlar gibi ruhsuz renkler yerine daha sıcak renkler kullanmanızı ama sadeliği bozmamanızı tavsiye ederim. Ayrıca makale içindeki resimler yazıya karışıyor. Etrafına bir çerçeve ya da kolay Css kodu sayesinde bir kaç 1px çizgi koyabilirsiniz.

    Kodifikasyon... Artık eskisi gibi köprüden köprüye (linkten linke) geçiş değil de ajax ile canlanmış tıkladığınız köprüden başka bir sayfaya değil yani sayfadan sayfaya değil, aynı sayfa içinde yapılan işlem o sayfada etkili olacak şekilde olursa hem site yükünü hem de ziyaretçinin üşengençliğini deklare etmiş olursunuz. Facebook örnek alın mesala. Benim anlattığım bakış açısından incelerseniz Facebook'u ne demek istediğimi daha iyi anlaşış olursunuz. İsterseniz ücreti mukabilinde bu özellikleri barındaran bir tasarım ya da site hazırlayabilirim size. Eğer düşünürseniz bana Google profilimden ulaşabilirsiniz.

    Şimdilik bu kadar aklıma başka bir şey gelirse yazarım onu da bu yazıyla birleştirirsiniz. Sitenizin Rss besleme adresini Thunderbird'üme ekledim. Yazdığınız yazıları oradan takip edeceğim artık.

    Ben de eski bloğum kapattığımdan beri daha marjinal bir fikirle geri dönüş yapmak istiyorum. Zaten eski bloğum okulda yaşadığım sorunlar ailevi dertler derken ve benim okulu bir sene askıya alıp çalışmaya başlamamdan dolayı artık yırtılmayan takvim yaprağına dönmüştü hep aynı yazılar görünüp artık sorular gelmeye başlayınca ben de kısa bir açıklama yapıp sunucunun fişini çektim.

    Bu yıl başında yeni bir blogdan daha büyük ama blog mantığı ile işleyen portal tarzı site site açmayı planlıyorum. Tasarımı A4'lere çizip sloglar yazmaya kategorileri ve konuları az çok başladım. Eğer istediğim gerçekleşirse sohbetimize benim sayfamın yorumlar kısmında devap ederiz artık :-).

    İyi Günler!
    Mehemt ÖĞMEN

    Nedense yorumu bütün olarak gönderemedim karakter sınırlaması çok saçma.

    YanıtlaSil
  22. @X-ADAM,
    Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Bazı soru ve önerilerinize cevaplarım olacak.

    *Yazdığım teknik yazılarda varsa mutlaka kaynağı belirtirim. Daha bugün görmüşsünüz blogumu! Nasıl bu kadar kanıya varabildiniz anlamış değilim.

    *Yorumda karakter sınırlaması Blogger kaynaklı bir engel. Buna yapabileceğimiz bir şey yok.

    *Logoyu beğenmeyebilirsiniz de MSN gençliği ne alaka? MSN'i, chat'i nerdeyse hiç kullanmam. Yani öyle bir kültürüm yoktur. Facebook'tan örnek vermisşiniz ya Facebook hesabım bile yoktur. Onlara ayıracak boş vaktim hiç yoktur.

    *Google ne demek diye sorarlar insana... Google sonradan sözlüklere girmiştir. Burası bir blog, resmi bir site veya yardımlaşma forumu değil ki! Bu işe başlarken belli bir amaçla başlamadım. Burası benim evim.

    *Tasarımı beğenip beğenmemek tamamen kişisel. Buna diyecek bir şeyim yok. Renklerin ise özellikle LCD monitörlerde daha soluk olduğunun farkındayım. Bunun üzerinde duracağım.

    *Yazı ile yorum kısmının ayrı olmadığını söylemişsiniz. Doğrusu bana öyle gelmiyor. Yazının bittiği yerde Bu yazıya 22 adet yorum yapılmış. Düşüncelerini belirtmek istiyorsan durma yorumunu paylaş! diye de bir not var oysa ki.

    *Kodifikasyon? Site kodlaması gayet yeterli düzeyde. Bakın sağ taraftaki her hangi bir kategoriye tıkladığınızda sayfadan ayrılmadan o kategorideki yazıları görebilirsiniz. Üstelik bu özellik 4 yıldır var. Hani AJAX meselesi ;) Tasarım konusunda ahkam kesemem ama kodlama açısından evel Allah tek başıma rahatlıkla kalabilirim. Zaten beni yeni takip ettiğiniz bu sözlerinizden de anlaşılıyor.

    YanıtlaSil
  23. Yeni işiniz hayırlı olsun.
    Bloğunuzdan bu çekiliş vasıtası ile haberdar oldum. Samimi ve güzel buldum.
    Çekilişe katılmak istiyorum.
    nuyaver@gmail.com

    YanıtlaSil
  24. bende çekilişe katılmak istiyorum :)

    YanıtlaSil
  25. X-adam bence taşak geçmiş, hoşuma giden bloglar arasında başarılarının devamını dilerim arkadaşım. Karşılıklı gelir gidersek birbirimize daha hoş olur, flash disk bana çıkarsa mafiamax yedeklerini saklamakta kullan :)

    YanıtlaSil
  26. Sevgili Mafiamax, bu yorumu yayınlayıp yayınlamamak sana kalmış. Ama biz Türklerin bir özelliği vardır bilirsin, sevilen değerlerimize ve sevdiklerimize başkası sataşmaya kalkışırsa anında hırrlar ve pençelerimizi gösteririz. Açıkçası sevmedim ben bu X-Adamın yazdıklarını. Teknik bilgim sizlerin yakınına bile gelemez ama sanırsam bir şekilde prim yapmaya çalışan biri bu.

    Profildeki we(p)- tasarım ne la?

    "ücreti mukabilinde"??
    Bir kaç yazınızı okumuş olsa zaten ücreti mukabili diye bir şeyi size söylemekle hata ettiğini anlardı.

    Off ben içimi dökmüş olayım da,siz ister yayınlayın ister yayınlamayın. Aaa sinir yaptı adam bende resmen.

    YanıtlaSil
  27. @Sishyphos,
    Teşekkür ederim ilgi ve alakan için. Beni sevmeyenlerin de ahlak dışı olmadığı sürece görüşlerini yayınlarım. Sonuçta cevabını almış oldu değil mi? Ben vermesem sizin gibi değerli arkadaşlar gerekli cevabı veriyor zaten.

    NOT: Benim yorumlarım çekiliş dışında yer alacak ;)

    YanıtlaSil
  28. Çekilişe www.mafiamax.com sahipleri ve akrabaları katılamıyormuş zaten boşuna heveslenme MafiaMax :P

    YanıtlaSil
  29. X-ADAM .. daha çook zaman geçmesi lazım senin nasıl blog yapılır yazılır, edilir diye konuşabilmen için... iki tane kod öğrendin diye arsızlık yapma şimdi.. Blog ile Site arasındaki kavramı bilmediğinden emin olduğum gibi internet-explorer-google ve bilgisayar-windows kavramlarını da ayıramadığını düşünüyorum.. ayrıca domatessuyu diye bir site hiç görmemiş duymamıştım.. sayende gördüm ama hiç de ilgimi çekmedi..5n 1k oalyı da beni gerçekten güldürdü .. bir an müşteri temsilcisi olarak çalışırken bölge müdürünün söyledikleri geldi aklıma.. 5n1k yı ne akdar uyguluyorsun merak ettim.. blogları açmışsın ama içleri bomboş.. uzun zaman önce de bırakmışsın anlaşılan blog tutmasını sevmiyor ve beceremiyorsun ama fatih altaylı gibi saydırıyorsun maşallah..

    mafiamax affetsin beni ama senin yazdıklarına bir kaç cevap yazmak istiyorum...

    logoya niye taktın anlamadım.. ayrıca onun bir logo değil de banner olduğunu söyleyebilirim herhalde.. umarım yanlış olmaz.. çünkü mafiamax in logosu favicon gibi bir şey olmalı herhalde.. ayrıca saçma salak resimlerle banner ın içine etmemiş, onun yerine yazı fontlarını kullanmış..

    sitenin adı neden mafiamax? mış.. site değil bu bir blogtur.. git google de ya da bing de ya da her nerede istiyorsan orada ara bakalım.. blog nedir? site nedir?

    sağtaraftaki boşluk için ne yapabiliriz.. dur buldum.. tarayıcıyı kasan, zorla bize abone ol diyen gıcık bir popup.. mükemmel fikir..

    rastgele makaleler güzel bir öneri.. ama blogun okunma oranı seni neden kastı anlamadım..

    "Alaka... Yazdığınız makalenin yayınladığ..." kimisi curcunayı sever, kimisi sade bir şeyler ister... ayrıca sanki yorum birisi sizden blog ile ilgili tavsiyeler istemiş gibi..

    tasarım.. bu tema bloggerın eski temalarının üzerinde biraz oynanmış hali. sanırım. bu temanın yeşil ağırlıklı olanı da vardı.. en azından ordan burdan alınmış bir tema değil.. kendisi uğraşıp yapmış.. bir de internetin ilk ne zaman çıkmış merak ettim..

    kadifikasyon.. pii.. büyük kelimeler bunlar.. ayrıca ben facebook kadar kasıntı bir site görmedim.. temayı da siz yapçaksınız ha?.. iş arıyor olamlısınız bu aralar..

    X-ADAM... umarım verdiğin tavsiyelerin ne olduğunu biliyorsundur ve ilk önce bunları kendin uygularsın..

    YanıtlaSil
  30. hadi hayırlısı biz de katılalım bakalım ne olacak sonuç :)

    YanıtlaSil
  31. Çekilişi birazdan gerçekleştirip sonucunu açıklayacağım.

    YanıtlaSil