Blogger'da Lightbox'ı Kapatma

Blogger'ın kısa bir süre önce devreye soktuğu Lightbox (blogunuzdaki resimlere tıklandığında slayt olarak açılması) özelliği gelen geri bildirimlerden sonra isteğe göre kapatılabiliyor.
Bunun için Ayarlar -> Yayınlar ve yorumlar sayfasına gidip Open images in Lightbox seçeneğini Hayır olarak işaretleyin.

Blogger'ın eski arayüzünü kullanıyorsanız bu ayarı göremeyeceksiniz.* Bu durumda ister draft.blogger.com üzerinden blog ayarlarınıza giriş yapın isterseniz de yeni arayüze geçip gerekli ayarı yaptıktan sonra tekrar eski arayüze geçin.

Buralardayım, gözüm üzerinizde ;)

*Uyarısı için Uzmanrehber'e teşekkür ederim.

Yorumlar

  1. Bir ekleme yapayım. Şu an itibari ile normal blogger.com adresinden girince bu düzenlemeyi yapamadı. draft.blogger.com adresinden girince yapılıyor. Blogger'in bu ayarı varsayılan olarak hayır şeklinde düzenlemesi gerekirdi.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten teşekkür ederim. Ama şundan dolayı light box özelliğinin geldiğinden haberim yoktu :) Sayenizde haberim olmuş oldu. Uzun zamandır bir şey de çizmiyordum bloga... en sinir olduğum şeydi resimlerimin başka sayfada açılması. Tabi ki dediğiniz gibi bunu tercih etmeyecek ya da kendi aracını kullanmak isteyecek kullanıcılar için iyi bir bilgilendirme. Teşekkürler tekrar.

    YanıtlaSil
  3. Böyle bir özellik olduğunu bilmiyordum :D
    Senin bu yazınla özelliği iptal ettim ;)

    YanıtlaSil
  4. @Uzmanrehber,
    Uyarın için teşekkür ederim. Aslında draft üzerinden girmeye gerek yok, yeni arayüzü kullanan herkes bu ayarı görebiliyor. Eski arayüzde olmayacağı aklıma gelmemişti.

    @jupiter,
    Rica ederim. Bu özelliğin geldiğinden bir çok kişinin haberini olmadığını düşündüğüm için yazdım zaten ;)

    @rhosus,
    Amacıma ulaşmışım demek ki.

    YanıtlaSil
  5. Eski arayüzde Ayarlar>Biçimlendirme>Showcase Images with Lightbox>Evet/Hayır

    s1y4h

    YanıtlaSil
  6. bende yeni başladım bloga. teşekkürler.AbdulKaradeniz Blog

    YanıtlaSil
  7. Hocam çok yardımcı oldu çok teşekkürler konu için...

    YanıtlaSil
  8. Üstad, muhaber.net PCnet'te yazıma yaptığınız yorum için teşekkür ederim. Emin olun sizin yorumlarınız, PCnet'te çıkmamdan daha kıymetli benim için.

    YanıtlaSil
  9. bu özelliği niçin kapatalım ki? sistemi yavaşlatma gibi bir özelliği varsa bende kapatmayı düşünüyorum. en iyisini siz bilirsiniz tabi..

    YanıtlaSil
  10. @gayyor,
    Blogdaki resimlere tıklanıldığında arka plan siyahlaşıp resim öne geliyor. Benim gibi bu durumdan rahatsız olan kullanıcılar için en güzeli kapatmak. Ancak fotoğrafla ilgili bir blogunuz varsa bu özellik kullanışlı olabilir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder