Bazen Eskisi Daha İyidir

MaFiAMaX'in emektar monitörüBlogger ile uğraşmayı bırakalı bir kaç sene oldu. Bir zamanlar satır satır kodlamasıyla uğraşan o arsız çocuktan pek bir şey kalmadı. Şimdiyse, bıraktığı şeyi bulamamanın hüznündeyim.


Blogger'ın yorumlara cevap ekleme özelliğini devreye soktuğunu okuduğumda küllenen Blogger aşkım aniden alevlendi. Öyle ki nerdeyde bir yıldır doğru dürüst el atmadığım şablon kodlarımı açmam bir kaç saniyemi almazken nerede olduğumu anlamam bir kaç dakikamı aldı. Blogger mühendislerinin her geçen gün ekledikleri yeni kodlar benim şablonumu tanıyamama sebep olmuştu. Kullanmadığım halde onlarca özellik için yüzlerce satır kod her seferinde gereksiz yere internet tarayıcıları tarafından yorumlanıyor. Elle müdehalede bulunup, gereksiz gördüğüm kodları silsem bile yeni, yine, yeniden nidasıyla geri geliyorlar :)

Bugün, yorumlara cevap ekleme özelliğini incelerken bu özelliğe ait kodların da eklendiğini gördüm. Buna rağmen bu özelliğin çalışmadığını görünce eski günlerin hatrına satır satır kodlara bakmaya başladım. Sorun main ögesi içinde loop döngüsünde bu özelliğin işlenmemiş olmasıydı. Bunu düzelttikten sonra bir şeylerin daha yolunda gitmediğine şayit oldum. Yorumlara cevap ekleme özelliğini çalıştırabilmek için yorum bloğunu komple değiştirip, JSON yöntemiyle RSS kaynağından veriler işleniyor. Kullanılan JavaScript'in de sorunlu çalıştığını yabancı forumlardan okuyunca geri adım attım.

Bazen çocukluğunuzu özler iç çekersiniz ya ben de öyle hissettim bir an. Elimde büyüttüğüm blogumu tanıyamaz oldum. Kim bilir belki de yeniye ayak uyduramadığım için böyle hissetmişimdir.

İnsanın ilgisi hiç bir zaman sabit kalmıyor. Söz konusu olan yıllarca peşinden koştuğunuz sevgiliniz olsa bile.

Benden bu kadar, nerede kalmıştık?

Yorumlar

  1. Bende sitene ne zamandır girmiyordum gecenin bu saatinde girerkende yeni bir konu olduğuna hiç kanaat getirmiyordum ama beni yanıltmışsın ustam ;)
    İnsan kendi elleriyle göz nuru ile büyütüğü çocuğunu terk etsede her daim içinde onun özlemi çeker. Ve her daim onu düşünür.
    Artık eskiler pranga olmaya başlamış ona ilgi göstermezsen yavaş yavaş güneş ışında solan gazete sayfası misali eskir. Ayda bir tane konuyu ele alsan yada düşüncelerini yazıya döksen bu çocuğun her zaman ilgi görür.
    Sağlıcakla kal, takipçileri unutma.

    YanıtlaSil
  2. Evet ben önceden fellik fellik şunu şöyle yapma için şu kodu kullanın, bunu böyle yapamk için şuraya şu kodu yapıştırın gibi yazıları okuyordum ve çok güzeldi.. hatta bir yazıyı bağlantılamayı (link) bile elle yapıyordum ben. Yok müzik çalar ekle :) yok akan yazıymış ... blog bile tutmuyorum artık. Ama okumaya devam ediyorum.

    Bu arada bu özelliğin geldiğini de sizden öğreniyorum ilk olarak. Bu arada daha çok yazınızı görmek isterim; pek yazmıyorsunuz artık.

    YanıtlaSil
  3. @rhosus,
    Haklısın. Blogumu hiç bir zaman gözden çıkarmadım, o hala benim gözbebiğim.

    Bir şekilde daha düzenli yazmaya devam edeceğim. "Yeni, yine, yeniden..." nidaları atarak :)

    @jupiter,
    Yazacağım. Bu arada tesadüfen yalnız blogunuzun temasına da bayıldım.

    YanıtlaSil
  4. Bana mı öyle geliyor yoksa yorum metninde satır araları çok mu küçülmüş? Yorumlar içe içe gibi duruyor. Kendi blogumda verdiğin linkteki Blogger Buzz açıklamasındaki ayar değişikliklerini de yaptım ama yine yorumlar kötü görünüyor, üstelik bir önceki yoruma yanıt yazma seçeneği de görünmüyor. Anlaşılan bunun oturması biraz zaman alacak.

    YanıtlaSil
  5. @GM,
    Ben de bugün farkettim satır boşluğu tamamen kalkmış. Üstelik bunu ben yapmadım. Bakalım.

    YanıtlaSil
  6. Selam..........
    Hiç olmazsa bir merhaba bırakayım dedim.
    Yazmaya devam lütfen.

    YanıtlaSil
  7. Şu Blogger da ne örendiysem senden öğrendim usta :) geri dönmeni çok isterim

    YanıtlaSil
  8. Blogger'ı bize sen sevdirdin Üstad-ı Azam

    YanıtlaSil
  9. @Alican,
    Estağfurullah. Üstad-ı Azam olmak neyimize. 3-5 kelam ediyoruz, biraz da emek veriyoruz. Sizler sağolun.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder