GSM Operatörleri Depremde Sıfır Çekti!

Ege Denizi açıklarında, 24 Mayıs 2014'te meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından en çok konuşulan konu GSM operatörlerinin kitlenmesi oldu. Nerdeyse maddi hiç bir zarar oluşmamasına rağmen hatların 30 dakika boyunca kilitlenmesi 1999 depreminden bu yana bazı şeylerin hala eksik/yanlış yapıldığını gösteriyor.


Turkcell, avea ve vodafone reklam pastasına en çok yatırım yapan şirketlerdir herhalde. Sürekli abone sayılarındaki artışla övüne dursunlar... Bu depremde hepsi sınıfta kaldı.

Bu konu mesleğim ile birebir alakalı olduğu için bir şeyler söylemek isterim.

Deprem Tasarım Anlayışı

Beni takip edenler İnşaat Yük. Mühendisi olduğumu bilirler. 2007 yılında tamamen yenilenen deprem yönetmeliği (Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik 2007) ile bu konuda oldukça yol almış durumdayız. Önümüzdeki bir iki sene içinde tekrar yenilenecek olan yönetmelik ile bu konu da daha da yol almış olacağız.

Mühendislik yapıları tasarlanırken ömrü boyunca meydana gelebilecek tüm yüklemeler(yerçekimi, rüzgar, deprem, sıcaklık) göz önüne alınır ve en elverişsiz duruma göre tasarım yapılır. Aslında bu en elverişsiz durum belki de hiç meydana gelmeyecek olsa bile... Sonuç olarak sadece yer çekimi yüklerine göre düşünüldüğünde, binalarınızda belki de iki kat fazla betonarme demiri vardır. Ancak her an deprem olacağı için bunu yapmak zorundayız.

Peki GSM operatörleri niye böyle tasarım yapmıyor? Bu sektör için yürürlükte olan yönetmeliklere bilmiyorum ama büyük ihtimalle en elverişsiz durumda bile hizmet vermek zorunda bırakılmadıkları içindir.

Yorumlar

  1. Deprem olmasına gerek yok. İstanbul'da bazı bölgelerde günün yoğun saatlerinde hatlar çuvallıyor zaten.

    YanıtlaSil
  2. Yazık, Avrupanın en pahalı haberleşmeside bizde ama kalitesi bizde değil.

    YanıtlaSil
  3. normalde bile hat kesiyor sürekli yer avcılar

    YanıtlaSil
  4. 1999 depremini anınca küçük bir araştırma yaptım da gerçekten orta ölçekli depremlerde dahi telefonlar kilitleniyor. umarım gsm operatörleri bu konuda önlemlerini arttırmışlardır.

    YanıtlaSil
  5. Sürekli kesinti yaşıyorum ve bu durum alışkanlık yaptı

    YanıtlaSil

Yorum Gönder