Google Ürünleri ve İş Hayatım

İş hayatımda sıkça kullandığım ve oldukça fayda sağladığım 3 Google ürününü sizlerle paylaşmak istiyorum. İnterneti "etkin kullanma" çabası içerisinde olan çoğu kişi bu ürünleri bir şekilde kullanıyordur zaten. Sizlerin de kullandığı ve memnun kaldığı farklı servisler varsa paylaşmanızı rica ediyorum.


Gmail


Bir çok şirket Outlook kullansa da ben Gmail'den vazgeçemiyorum. Bizim şirkette de Gmail kullanılıyor. Günde yaklaşık cevaplanması gereken 20 e-posta geliyor. Benim gönderdiklerim de bir o kadar! Bu e-postaların bir çoğu teknik bir inceleme ve geri dönüş gerektirdiği için oldukça vakit alıyor. Sabah işe geldiğimde ilk açtığım şey Gmail hesabım oluyor :) Gelen e-postaları etiketleyerek daha kolay bulunmasını sağlayabiliyorum. Üstelik alt etiketler de oluşturabilmek cabası. Aynı firmaya ait 15 okul projesi için ayrı etiket açıp, hepsini bir üst etikette toplayabiliyorum. Böylece daha derli toplu bir e-posta hesabınız oluyor. Chrome kullanırken masaüstü bildirim özelliğini de aktif yapabiliyorsunuz. Böylece, MSN uyarı penceresi gibi ekranın sağ alt köşesinde bir bildirim penceresi ile gelen mailler gösteriliyor.

Google Takvim


Ajanda kullanmak iş hayatının bir parçası. Ancak, hayatımız o kadar hareketli ki her daim bir ajandayı yanımızda taşımak çoğumuz için külfet. Gelişen teknoloji ile birlikte neredeyse hepimiz akıllı telefon kullanıyoruz. Ben de Samsung Galaxy S2 kullanıyorum ve akıllı telefonun nimetlerinden faydalanıyorum. Google Takvim'in andoid ekosistemi ile başarılı bir şekilde eşleşme yapabilmesi de bütünleyici rol üstleniyor. Neredeyse her gün Google Takvim'de bir not alıyorum. Google Takvim, e-posta, SMS veya pop-up ile bildirim yapabiliyor. Genelde her daim Gmail hesabım açık olduğundan e-posta bildirimini kullanıyorum. Hatırlatma konusu önemli olduğu zamanlar ise kombo yapıp hem e-posta hem de SMS uyarısı kuruyorum. SMS uyarısının ücretsiz olduğunun da altını çizmek gerekiyor.


Drive


Bulut kavramını hayatımıza kim soktu bilmiyorum ama bu konuda Google, Apple, Microsoft gibi firmalar oldukça büyük yatırımlar yapıyor. Microsoft, Office gibi tüm dünyanın kullandığı yazılım paketini tamamen internet üzerinde çalışacak hale getirdi bile. Google da Drive ile bu alanda yer edinen diğer bir firma. Google ürünlerinin birbiri ile iyi eşleşmesi sayesinde servisleri daha etkin kullanabiliyoruz. Şirket içi eğitimleri, iş takiplerini ve kayıtları Drive üzerinden, istediğiniz kişilerle dilediğiniz yetkiyi atayarak çalışabiliyoruz.

Bitiriken...


İş hayatınıza başladığınızda hayatınızın akışı da önemli ölçüde değişmeye başlıyor. İlk başta arkadaş çevreniz değişiyor. Maddi özgürlüğünüzün artması, yaşam standardınızı değiştirmeye başlıyor. En önemlisi hayatınızı şekillendirecek ana rotanızı bu zamanlarda belirliyorsunuz. Bazı alışkanlıklarınıza veda ediyor, yeni hedeflere doğru yola koyuluyorsunuz. Ama bazı şeyler hiç değişmiyor... Yazmayı sevmek gibi. Yazmayı çok özlemişim...

Yorumlar

  1. 10 numara paylaşım. Web sitenizi çok beğendim. Sık sık ziyaret edeceğim.

    YanıtlaSil
  2. İşte budur! Paylaşım için çok teşekkürler. Yeni paylaşımlarınızı da heyecanla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  3. sms uyarısı artık yok. Google takvim sms uyarısı hizmetini artık sunmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaygınlaşan akıllı telefon ve internet sayesinde SMS uyarısına gerek kalmadı diye açıklama yapmıştı Google. Ben ihtiyaç duymuyorum.

      Sil

Yorum Gönder