Office Background Task Handler Registration Sorunu

Büyük ihtimalle başlıktaki uygulama ile daha önce hiç karşılaşmadınız. Microsoft Office yazılımın arka plan uygulamalarından biri. Benim dikkatimi çekmesinin nedeni ise saatte bir Windows Komut İstemi (CMD) panelini çok çok kısa süreliğine ekrana getirip tekrar kaybolması oldu. O kadar hızlı açılıp kapanıyor ki komut satırında ne yazdığını göremiyorsunuz. #wannacry virüsünün dünyayı tehdit ettiği bir dönemde virüs bulaştığını düşünmeye başlamıştım. İnternette araştırma yaptım ama elle tutulur bir cevap bulamadım. Çoğu yorumda "virüs olabilir, format at" tavsiyesi var. Üstelik bu yorumları Amerikalılar yapıyor, bu tavsiye bize has sanırdım :) Yılmadım ve bakın nasıl buldum...

Az önce, video izlerken yine aynı durum ile karşılaşınca Windows Görev Zamanlayıcı uygulamasını kontrol etmeye karar verdim. Zamanlanmış uygulamalar tek tek bakarken, en son çalışma zamanlarını kontrol ettim ve #OfficeBackgroundTaskHandlerRegistration.exe uygulamasının çalıştığını gördüm. Emin olmak için elle tekrardan çalıştırdım ve aynen daha önce olduğu gibi CMD ekranı çok hızlı bir şekilde başlayıp kapandı. Böylece, suçludan emin oldum :)


İnternette yaptığım araştırma sonucu, bu uygulama ile aynı sorunu yaşayan yüzlerce kişi var. Sayı çok daha fazladır ama fark edip dillendiren kişi sayısı az. Microsoft forumlarında da dile getirilmiş. Sorunu bir güncelleme ile çözeceklerdir ama ben görev özelliklerine girip bilgisayar boştayken çalışması için ayarlarını değiştirdim.


İşletim sisteminin veya diğer yazılımların zamanlanmış görev ayarlarını değiştirmek işletim sisteminin veya yazılımların düzgün çalışmamasına neden olabilir.

Yorumlar

  1. Teşekkür ederiz bilgilendirme için başımıza gelse virüs olduğunu düşünürdüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Ben de virüs sanmıştım :)

      Sil
    2. Bu arada, blogunuz çok ilgimi çekti. Mail ile abone oldum ki unutmayayım.

      Sil
  2. Önemli işler yaparken bir anda masaüstüne dönmekten bıkmıştım.Bu soruna çözüm bulan tek Türkçe sitesiniz.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Düşüncenizi paylaştığınız için ben teşekkür ederim.

      Sil
  3. Ayarları sizinki gibi düzeltmeye çalıştım, inşaallah başarılı olmuşumdur. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. great issues altogether, you just gained a emblem new reader. What may you recommend about your publish that you made some days in the past? Any positive? gmail log in

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederiz bilgilendirme için başımıza gelse virüs olduğunu düşünürdüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. Ben de virüs sanmıştım :)

      Sil

Yorum Gönder