11 Yıl Önce Başlamıştık

Blog Tutmaya Başlayanlar Arasına Bir Nefer Daha Eklendi... demem üzerinden 11 yıl geçmiş. Üniversite öğrencisi iken okulun bilgisayar laboratuvarında Blogger üzerinden mafiamax.blogspot.com adresini aldığım zaman dün gibi gözlerimin önünde. Kayıt olurken ne yapacağımı bile bilmiyordum üstelik...

Evimize 256 Kbps ADSL geldiğinde nasıl da mutlu olmuştum anlatamam. Üstelik aylık 4 GB kota sınırı vardı ve bu kota aşıldıktan sonra kullanılan her MB ayrıca faturaya yansıyordu. Şimdiki gibi AKN yoktu. Evde 3 kardeş interneti sadece zaruri amaçlar için kullanırdık. ADSL'nin gelmesi ile bendeki yeni şeyler öğrenme ve yazı yazma aşkı alevlenmiş, ayda 20-30 adet yazı yazmaya başlamıştım. Bugün, bloguma baktığımda en son yazımı 10 ay önce yine yaş günümüzü kutlamak için yazdığımı görünce içimi kaplayan hüznü ve geçmişe duyduğum özlemi anlatamam.

Geçen yılları geri getirmek mümkün değil. Ama bu bloga bakarak o günleri net bir şekilde hatırlayabildiğim için mutluyum. İyi ki bu blogu hayata geçirmiş ve tarihe notlar bırakmışım.

Bugüne kadar beni yalnız bırakmayan ve buraya yorumları ile değer katan tüm ziyaretçilerime teşekkür ederim.

Yorumlar