Windows 10 Hard Disk Temizleme

Tam 8 yıl önce Sabit Diskinizde 60 GB Yer Açmak İster misiniz? diye sormuş ve nasıl yapacağınız anlatmıştım. Bu yazım hala oldukça ilgi görüyor. Ancak, şu an bir çoğumuz Windows 10 kullanıyoruz ve o yazıyı yazdığımda Windows 10 diye bir işletim sistemi yoktu.

Microsoft, Windows 10 ile işletim sistemi güncelleme mantığını kökten değiştirdi. Artık yılda 2-3 kez bahar güncelleştirmesi adı altında güncellemeler yayınlanıyor ve işletim sistemi en son sürüme otomatik olarak yükseltiliyor. İşte bu yükseltme işlemi yapıldıktan sonra bir sorun ile karşılaşma ihtimaliniz gözetilerek bir önceki versiyona kolayca dönebilmenizin yolu da açık. Ancak bu kolaylık yanında 20 - 30 GB kadar ilave verinin hard diskinizde saklanmasına neden oluyor. İşletim sisteminin bir önceki sürümüne dönme niyetiniz veya ihtiyacınız yoksa hard diskinizde kolayca temizlik yapabilirsiniz. Yazının devamında işlem adımları ve ekran görüntülerini takip edebilirsiniz.

Windows 10 Hard Disk Temizleme


Bu işlemi yapmak için bir çok yazılım mevcut. Biz hiç bir yazılım yüklemeden Windows 10'un kendi temizlik aracını kullanacağız.

  1. İşletim sisteminin yüklü olduğu diske sağ tıklayıp Özellikler seçeneğini seçiyoruz. Açılan pencerede Diski Temizle düğmesine basın.
  2. Açılacak pencerede Sistem dosyalarını temizle düğmesine basın.
  3. Son olarak açılacak pencerede silinecek dosyalar bölümünde silmek istediğiniz dosyaları işaretleyin ve tamam düğmesine basın.


Yorumlar