Yalnızlık


Yalnızlık güzel, dert yok tasa yok. Hele bu zamanda çocuk yetiştirmek tam bir çılgınlık. Ama sanırım yaşlandıkça yalnızlığın o kadar da güzel olmadığını düşünmeye başladım. Annem şehir dışına gitti. Kardeşim de 2 gündür yok. Ben iki gündür evin sessiz olmasına alışamadım. Onlarca defa yalnız kaldığım oldu. Ama ilk defa hüzün bastı. Şöyle bir bakındım; 10 yıldır her şey işim olmuş. Son zamanlarda, ne zaman ki iş ile meşgul değilim ve yalnızım işte o zaman gelecek kaygısı yaşamaya başladım. 

Çok şükür maddi sıkıntım yok. Ama bu zamanlara kolay gelemedik. O zor zamanlarda da kendime, aşka vakit ayıramadım. Çocukluğumda, mutsuz bir anne baba ilişkisi sebebiyle evlendiğimde çok iyi baba olacağım sözü vermiştim. Ama büyüdükçe, gönül işlerinden uzak kaldıkça evlilikten korkmaya başladım. 

Şimdi 36 yaşımdayım ve acaba hayatını bu kadar planlı yaşamasaydım mı diyorum. Arkadaşlarımı aileleri ve çocukları ile görünce içim bir cız ediyor. Ama çocuk yetiştirmenin çok önemli ve zor bir şey olduğuna inanan biriyim. Kaliteli bir insan yetiştirmek hiç kolay değil. Daha söyleyecek çok şey geliyor içimden ama toparlayamıyorum.

Yorumlar

  1. Her zorlukla beraber bir kolaylık vardır. Ayet ile müjdelenmiştir. Nasip midir bilmem ama niyet alırsanız Rabbim kolaylığını da beraberinde veriri inş. Erken sayılmazsa da geç de sayılmaz. Tez zamanda mutlu evlilkler dilerim .:)

    YanıtlaSil
  2. Güzel dileğiniz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Hiçbir şey için geç değildir.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder