Banyo ve Mutfaktaki Küf Temizliği

Zamana not düşmek için yine buradayım. Artık buraları okuyan var mı bilmiyorum ama kendim için de not düşmüş oluyorum. Uzatmadan gelelim konumuza.

Mutfak ve banyoda her yıl nemden dolayı küf oluşuyor. En üst katta oturuyoruz ve evimiz sürekli güneş görüyor ama yine de oluşuyor.

Her sene çamaşır suyuyla sildikten sonra su bazlı tavan boyasıyla boyardım, bu sene farklı olarak bu Astonish isimli kimyasalla temizledim aradan 2 hafta geçtikten sonra da rutubet ve nem boyası kullandım. Isonem en meşhuru ama küçük boy olmadığından ve fiyatı biraz daha uygun olduğundan Pera BL-57 isimli üründen 2,2 lt olanı aldım. 450 TL bayıldım, su bazlı boyalara göre 2 kat daha pahalı. Küften kurtarsın da 1000 TL de veririm. Solvent bazlı olduğundan 2-3 gün kokuyu çekeceğiz. Eskiden su bazlı boya yaygın değilken alışığız neyse ki 😀

Tavan da beyaz renk olduğu için üzerine ilave boya sürmeme gerek kalmadı. Bakalım bu nasıl performans verecek; içindeki kimyasallarla rutubeti önlediğini yazıyor ama zamanla anlayacağız.



Yorumlar