FeedBurner İle Sonuna Kadar Beslenin

Aslında herkesin ucundan kıyısından kullandığı bir servis FeedBurner. Kimisi sadece besleme adresi kaydı yapıyor, kimisi ise bunla yetinmeyip FeedBurner'ın sunduğu eşsiz hizmetleri sonuna kadar sömürüyor. Yani gerçek anlamda besleniyor. FeedBurner kullanması aslına zor olmayan bir servis ama şu ana kadar Türkçe dil desteğini sağlamadığı için İngilizce yada diğer dilleri bilmeyen kullanıcılar yeterince bu servisten yararlanamıyor. (Bir ara FeedBurner'ın aramızdan bazı arkadaşlar tarafından Türkçeleştirildiği haberi yer almıştı, ancak son durum nedir bilemiyorum.) Ben de gerek mesaj panosuna gerekse mail yoluyla gelen sorulara toptan cevap olsun diye bu yazıyı hazırlama gereği duydum. Yazının devamında FeedBurner servisinin inciğini cıncığını öğreneceğiz. Eğer bünyeniz uzun bir yazı kaldırmıyorsa burdan sonra devam etmeyin :-) Ya da devam edin ben sizi toplarım :-))


Yazıda geçen resimleri bir yandan yazıyı okuyup bir yandan da resimden takip edebilesiniz diye albüm şeklinde topladım. Öncelikle rutin bir işlem olan hesap açma faslını atlıyorum. Şimdi bir hesap açtığınızı düşünerek burdan devam ediyorum. Hesap açtığınız an sizi resim F1'deki gibi bir sayfa karşılayacak. Bu sayfada besleme adresinizi girin ve "Next" botumuna tıklayın. Şimdi sizi resim F2'deki gibi bir sayfa karşılayacak. Bu sayfada da besleme adresinizi yazın ve beslemenizi aktif edin. Bu sayfadan sonra açılan sayfayı "Next" butonu ile geçin ve resim F3'teki sayfaya ulaşın. Burada resimde anlattığım şeyi uygulayıp uygulamamak size kalmış. Daha sonra "Next" diyin. Şimdi resim F4'teki sayfa ile karşılaşacaksınız. Burada "Publicize" menüsüne girin ve resim F5'teki sayfaya ulaşın. Burada sol taraftaki menülerden istediğimiz kullanıp bir güzel beslenebilirsiniz.

Headline Animator


"Headline Animator" seçeneğine tıklayın ve resim F6'daki sayfaya ulaşın. Bu sayfadaki ayarlar zaten çok basit, ama ben resimde anlattım neyin ne olduğunu. Ayarları yaptıktan sonra "Activate" butonuna tıklayarak bu servisi aktif edin. Sayfa tekrar yüklenerek sizin oluşturduğunuz headline animatörünü gösterecek ve hemen altında da "Add to..." diye bir seçenek menüsü belirecek. Siz buradan "Blogger blog" seçeneğini seçin ve "Next" diyin. Size bir popup penceresi açacaktır sevgili FeedBurner. Burada Blogger hesabınıza giriş yaparak direkt "widget" olarak ekleyebilirsiniz.

BuzzBoost


Bu seçeneğe tıkladığınızda resim F7'deki sayfaya ulaşacaksınız. Buradaki herşeyi resim F7'de anlattım. Gerekli ayarları yaptıktan sonra "Activate" butonuna tıklayıp bu servisi de aktif edin. Bu servisin bir örneğini Damacana.org adresinde "Son 15 Yazı" şeklinde görebilirsiniz. "Activate" butonuna tıkladıktan sonra aynı sayfa tekrar yüklenecek ve size eklemek üzere kodları verecek. Ama elle eklemek yerine otomatik olarak widget şeklinde de eklyebilirsiniz. Bu işi de yaptığımıza göre geçelim diğer menüye.

SpringWidgets Skin


Bu seçenekte sunulan widget SpringWidgets servisinin alt yapısı ile çalışıyor. Resim F8'de anlattığım gibi widgetin altında bulunan "Options" butonuna tıklayın ve "Get Embed Code" seçeneğine tıklayarak kodları alın.

Email Subscriptions


En çok kullanılan servistir herhalde. Blogunuzu takip etmek isteyen insanlar için birebir. Çünkü bu servise kayıt olan bir kişinin belirttiği maile siz her yazı yazdığınızda bir uyarı maili gönderiliyor. Şimdi bu servisi yakından tanıyalım. Bu menüye girdiğinizde eğer servis aktif değilse size aktif etmeniz için bir "Activate" butonu sunacak :-) Burada dikkat edilmesi gereken konu FeedBurner'ın e-posta servisi için 3 servis sağlayıcı sunması. Aralarından birini seçin ve aktif edin. Servisi aktif ettikten sonra "Subscription Management" alt menüsü gireceksiniz. Bu sayfada abonelik dili ve hangi blog servisi için seçeneğiniz belirttikten sonra kodları da alıp ordan bir an önce kaçmak için "Save" butonuna tıklayın :-)

a-) Subscription Management


Şimdi kodlar arasından
<p>Enter your email address:</p>
kısmını bulun ve Türkçe bir metin ile değiştirin. Burada servise kayıt olmanız için mail adresinizi girilmesi söyleyin. Mesela ben "Blogtaki yazılardan haberdar olmak için durma kaydol" dedim.

Şimdiyse kodlar arasından
<input type="submit" value="Subscribe" />
kısmını bulun ve "value" değerinin karşısına "Kaydol" yazın.

Artık abonelik kutumuz Türkçe. Şimdi diğer bir alt menüye geçelim.

b-) Communication Preferencesz


Burada abonelere gönderilen mail içeriğini düzenleyeceğiz. Bir kişi abonelik başvurusu yaptığında belirttiği mail adresine bir onay maili gelir. İşte bu onay mailinin içeriğini buradan düzenleyebilirsiniz.

c-) Email Branding


Burada da aboneye gönderilen uyarı maillerinin genel yapısını size uygun bir şekilde değiştirebilirsiniz.

d-) Delivery Options


Burada uyarı maillerinin hangi zaman diliminde gönderileceğini beliryeceksiniz.

PingShot


Webteki bir çok sosyal ağ ve benzeri siteler beslemelerinden ping sayesinde haberdar olur. Blogunuzun Technorati vb. sitelerde sürekli güncek kalması için bu seçenekleri işaretleyin.

FeedCount


Diğer en çok kullanılan serviste bu besleminize abone olan kişilerin sayısını gösteren zamazingo.

Password Protector


Bu seçenek ile beslemenizi sadece istediğiniz kişilerin okumasını sağlayabilirsiniz. Burada bir kullanıcı adı ve şifresi oluşturduktan sonra okumasına izin verdiğiniz kişilere bu bilgileri vererek sadece onların okumasını sağlayabilirsiniz. Tabi bu seçenek pratikte de sadece üyelerine açık olan site ve bloglar için ideal.

"Publicize" menüsünde anlatacaklarım bu kadar. Şimdi diğer bir ana menü olan "Monetize" menüsüne geçelim. Bu menüye girdiğinizde beslemenize Google AdSense ekleyebileceğiniz göreceksiniz. Eminim bir çoğunuzun bundan haberi yoktur. "Activate" dedikten sonra gerekli yönlendirmeleri site size yapıyor.

Benim pilim bitti sanırım, daha anlatacak "Optimize" ana menüsü var. Ancak ben biraz da sizin içinizdeki cevheri uyandırabileceğiniz düşünerek buradan sonra bayrağı size devrediyorum. Aklınıza takılan soruları bittabi sorabilirsiniz.

Size iyi beslenmeler...

FeedBurner Kullanım Klavuzu Albümü

Yorumlar

  1. Çok saol Erhan.Bende feedburneri kullanıyorum email özelliği çok iyi.Ayrıca feedburner ingilizce ama size sağladığı rss sayfasını türkçe kullanma seçeneği var..
    Email bölümüne girmişken açıklıyım.Email kutucuğa girilince o email adresine mail gidiyor.İngilizce bilmeyen adamda bu maili anlayamadığı için çoğu kez email aboneliğini etkinleştiremiyor.Ben ordaki gidecek yazıyı türkçeleştirdim kendinize göre değiştirip kullanın:
    ===============================
    Email “From” Address:(buraya kendi email adresinizi yazacaksınız)

    Confirmation Email Subject:(buraya hesap etkinleştirme mailindeki konu kısmında çıkacak yazıyı yazacaksınız.Örneğin:Email aboneliği aktifleştirme: GÖKHAN BLOG)

    Confirmation Email Body:(buraya hesap etkinleştirme emailinin içeriğini yazacaksınız.
    Örneğin:

    Merhabalar,

    GÖKHAN BLOG sayfası için email aboneliği isteğinde bulundunuz. Aboneliğinizi aktifleştirmek ve güncellemeleri hemen alabilmek için aşağıdaki linke tıklayınız:

    ${confirmlink}

    (Yukarıdaki linki tıklayamıyorsanız kopyalayıp adres çubuğuna yapıştırarak girmeyi deneyiniz--Her türlü sorunuz için gokhanozsoy18@gmail.com dan veya blogumun İLETİŞİM bölümünden bana ulaşabilirsiniz)
    --------------------
    GÖKHAN BLOG:
    http://geccetr.blogspot.com)
    ===============================
    NOT:Dikkat etmeniz gereken yer sondaki metni kullanırken ${confirmlink} koduna dokunmamalısınız.O kod mailde hesap etkinleştirme linki olacaktır..

    YanıtlaSil
  2. bu yazı için teşekkür ederim.
    Gerçekten işime yaradı ve FeedBurner'a geçtim..
    Türkçe konusuna gelince PCnet'ten Efecan bir aralar yapıyor(du)..
    Yaptığım araştırmalara göre @ehcrea sadece Besleme sayfasını Türkçe'ye çevirmiş..
    Diğer yerler Türkçe değil ve bunu Türkçe yapacak kişi yok şuanda(çıksa iyi olur tabii)

    yazına aşağıdaki resmi veya açıklama eklersen ziyaretçilerinde yararlanır..
    http://www.bildirgec.org/imaj/wolkanca/feedburner.gif
    Wolkanca göstermiş bunu..

    Neyse..
    Tekrar teşekkürler Erhan..

    İyi Günler..

    YanıtlaSil
  3. Zamanında radikal bir karar alıp Feedburner'a geçmiştim. Mutluyum. Seviyoruz birbirimizi :)

    YanıtlaSil
  4. @Gökhan eklemen için teşekkür ederim. Yazıyı gecenin bir yarısı hazırladığım için gözden kaçırmışım orayı. Yazının yayınlanma saati 23 suları gibi gözüküyor ama ben 01 sularında yayınladığımdan eminim :-)

    @Furkan güle güle kullan, inşallah Erdal gibi mutlu olursunuz. Ancak blogun yorum ve yazı RSS adreslerini de Blogger ayar sayfasından yeni RSS adresine yönlendir. Böylece seni gerçekten RSS'den takip edenlerin sayısını bulmuş olursun. Tabi yeni RSS adresini de herkese duyur ki gerçek rakamı bulmanda sana yardımcı olsun.

    YanıtlaSil
  5. Erhan yazıyı yazma sayfasını 23te açmışsındır ama yazıyı yazıp göndermen 01dir.Yazı gönderme sayfasında bu zamanı ayarlayabiliyosun ve istersen yazdığın konuya yorum yazılmamasını sağlayabiliyosun...

    Sana bi sorum olacak..Ben blogger ayarına girip rss bölümüne feedburner adresimi kaydetsem beni bloggerin kendi rsssinden takip edenler artık takip edemezlermi..

    YanıtlaSil
  6. Erhan son yazdığım yorumun ilk cümlesini dikkate alma.Yanlış anlamışım doğal olarakta yanlış bişeyden bahsetmişim..

    Biliyosan son soruma cevap ver..:
    Ben blogger ayarına girip rss bölümüne feedburner adresimi kaydetsem beni bloggerin kendi rsssinden takip edenler artık takip edemezlermi..
    Bide RSS nedir diye bi blog açtım.Belki ilginizi çeker: http://rssnedir.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Adsense ekleme işini beceremedim, çalışmıyor mu?

    YanıtlaSil
  8. Feedburner RSSme adsense eklemeyi bende bilmiyorum.Bunu açıklayacak biri varmı ayrıca şu soruya hala cevap bekliyorum..:Ben blogger ayarına girip rss bölümüne feedburner adresimi kaydetsem beni bloggerin kendi rsssinden takip edenler artık takip edemezlermi..

    YanıtlaSil
  9. @Gökhan sanki karşında ben değilde başkası var gibi yazıda nasıl değişiklikler yapacağımı açıklamışsın :-) sonra anlamışsın tabi...

    Şimdi Blogger'da RSS adresini değiştirmek için "Ayarlar > Site beslemesi" sekmesine gel. Eski adresini insanlar girse bile yenisine yönlendiriliyorlar. Farzedelim adresini değiştirdikten sonra bile biri RSS takip listesine senin eski adresini yazarsa yine yenisine yönlenio. Şimdi senin için bunları Google Reader için denedim.

    Güncelleme: RSS takibi olarak Google Reader kullanıyorum. TaFuGu adresini değiştirdi, yeni yazılar kısmında onunki gözükmüyor ama ismine tıklayınca yani onun klasörünü geçince yeni yazısı gözüküyor. Bence em iyisi bir duyuru yapmak.

    YanıtlaSil
  10. Super anlatım olmus cok tşk edıyorum.

    YanıtlaSil
  11. teşekkürler gerçekten çok kapsamlı ve güzel bir anlatım

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba bu feedburner işlemini tamamladıktan sonra, blogger hesabımızda (ayarlar-site beslemesi-yazı beslemesi yeniden yönlendirme URL'si) diye bir bölüm var. Buraya bişey yazacakmıyız.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba bir kaç gündür zamanım olmadığı için blog ile ilgilenemedim bu yüzden geç cevap veriyorum, kusura bakmayın.

    Sorunuza gelirsek, Blogger ayarlarında besleme adresi olarak yeni Feedburner adresinizi ekleyip kaydedin.

    YanıtlaSil
  15. Feedburner'de abonelerimizin isimlerini nasıl görebiliriz yada kimler abone olmuş görebiliyormuyuz.

    YanıtlaSil
  16. e-posta aboneleinin posta adreslerini görebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  17. teşekkür ederim,çok önemli bir paylaşım bu.eline sağlık.bende headline yaptım,feedburner sayfasında atlamışım onu,görmüştüm ama böyle bişi olacağı aklıma gelmediği için okumaya bile gerek duymamıştım:) meğer ne güzelmiş.saolasın...

    YanıtlaSil
  18. Headline Animator' da feedsburner'a gidiyor. Acaba blogger'a yönlendiren bir fomülü yok mu? Sanki başka siteye gidiyormuş gibi bir havası var feedsburnerın... ASlında bir ara siz sitenizde kullanmıştınız. 468*60 olan versiyonun ve tıkladıgımızda feedsburner'a değil o anda animator'da yazan konuya yönlendiriliyorduk. Şimidi ben kendi sitemde animatorda hangi konuya basarsam basayım feedsburner geliyor. Nasıl düzeltebilirim acaba ?

    Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  19. Merhaba, evet önceden ben de kullanıyordum. Feedburner'dan aldığınız o kod içinde üzerine tıklandığında sizi yönlendirecek bir <a>bağlantı adresi</a> etiketi vardır. O adresi istediğiniz gibi değiştirin. Bendeki Blogger'daki RSS'ye yöneliyordu. Ayrıca ayrı bir sayfada açılmasını istiyorsanız aşağıdaki gibi yapın.

    <a href="bağlantı adresi" target="_blank">Burada başka şeyler var</a>

    YanıtlaSil
  20. Teşekkür ederim Mafimax...Paylaşımların için, yardımların için teşekkür ederim. Dedikleriniz deniyecegim.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba, evet önceden ben de kullanıyordum. Feedburner'dan aldığınız o kod içinde üzerine tıklandığında sizi yönlendirecek bir bağlantı adresi etiketi vardır. O adresi istediğiniz gibi değiştirin. Bendeki Blogger'daki RSS'ye yöneliyordu. Ayrıca ayrı bir sayfada açılmasını istiyorsanız aşağıdaki gibi yapın.
    ..................................
    Merhaba... Ben burada anlattığınız olayı yaptım fakat sayfa hala feedburner' a gidiyor ve yeni bir pencerede açılmıyor. Acaba bir yerde bir hata mı var? Tekrar incelerseniz çok sevinirim. Bu arada harika bilgiler... Paylaştığınız için çok teşekkürler. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  22. @Chaotic merhaba, blogunuza baktım ve ufak bir şey gördüm :))

    Siz Blogger ayarlarınızdan RSS'nizi Feedburner'a yönlendirmişsiniz. Bu yüzden Blogger'daki RSS'nize yönlendirseniz bile o yine Feedburner'a yönlenecektir ;)

    YanıtlaSil
  23. Evet yaa :) ben bunu atlamışım, doğru... bloğu kuralı çok bir zaman olmadı... O da, bu da , şu da derken kafam iyice karıştı :(

    YanıtlaSil
  24. Bu arada ben şu yorum beslemesini de sormak istiyorum, yazıların beslemesi gibi yorumlarınkini de feedsburner' dan yapabilir miyiz acaba ve nasıl? Kusura bakmayın daha çok acemiyim :(

    YanıtlaSil
  25. Yazı yorumlarının okunabileceği bir Feedburner adresi almak mümkün. Bunun için aşağıdaki adresi kayıt adresi olarak girmelisiniz.

    http://www.sizinadresiniz.com/feeds/comments/default

    Ancak blog yazılarını Blogger ayarlarından Feedburner'a yönlendirdiğiniz gibi yazı yorumlarını da otomatik bir şekilde yönlendiremezsiniz. Bunu şablonun kodlarından elle yapmak zorunda kalırsınız. Bence gerekli bir şey değil.

    YanıtlaSil
  26. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için... Son birşey diyeceğim ama bu konudaki bilgiler sınırsız gibi, sonu olamaz herhalde :) Şu site haritasını da nasıl çıkarabiliriz, onu da detaylı bir anlatımla verseniz? ;) Ben bu konuda bir yığın program indirdim pc.me fakat hiçbirinde başarılı olamadım...

    YanıtlaSil
  27. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için... Son birşey diyeceğim ama bu konudaki bilgiler sınırsız gibi, sonu olamaz herhalde :) Şu site haritasını da nasıl çıkarabiliriz, onu da detaylı bir anlatımla verseniz? ;) Ben bu konuda bir yığın program indirdim pc.me fakat hiçbirinde başarılı olamadım...

    YanıtlaSil
  28. İyi günler... Bloğumda birkaç gündür beslemelerle ilgili bir sıkıntı var. Abone olunmak istendiğinde ve firefoxta canlı yer imi araç çubuğunda göster dendiğinde "boş" olarak gözüküyor ve bazen de geçersiz besleme adresi olarak çıkıyor. Bir türlü işin içinden çıkamıyorum.Yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  29. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  30. Merhaba
    çok güzel detaylı bir yazı Teşekkürler ufak bir sorunum var daha önceleri yoktu sorun maillerde yazılar ana sayfadaki gibi devamını okuyun şeklinde gönderiliyordu şimdi yazı bütünü ile geliyor direkt mailden okunabiliyor

    feedburner hesabında bir yerlerden ayarlanıyordur sanırım ama bulamadım ingilizcede kıt yardımcı olabilirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  31. @burhan, hesabına giriş yaptıktan sonra Optimize menüsü altında solda Summary Burner seçeneğini aktif edip, maximum length değeri ile kaç harfin görüntüleneceğini belirtin.

    YanıtlaSil
  32. Merhaba
    Çok Teşekkürler gereken ayarlamayı yaptım

    YanıtlaSil
  33. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  34. Sorumu düzenlemek istedim.Sizdeki gibi besleme sayısının günlük değilde tamamını mesela xxx abone şeklinde nasıl değiştirebilirim..

    YanıtlaSil
  35. Dediğiniz gibi Feedburner'ın sağladığı bu sayaç (chicklet) tam sayıyı vermiyor. Ancak tam ne kadar kişinin abone olduğunu sayabilmek mümkün değil.

    Sadece e-posta aboneliği ile RSS'ye kayıt olunsaydı o zaman tam sayı ortaya çıkardı. Fakat online veya masaüstü RSS okuyucular ile RSS adresine istek gönderildiği zaman sadece o anlık kişi sayısı çıkıyor ortaya.

    Uzun lafın kısası benim bildiğim kadarıyla bunu yapamıyorsunuz ;)

    YanıtlaSil
  36. ben yaklaşık 3..4 hafta önce sayaç eklemiştim bu güne kadar toplam okur sayısı görünüyordu bugün sıfırlandı :) sanırım artık günlük olarak kayıt tutuluyor analyze bölümünden kontrol ettim önceki günlerden okurlar görünüyor ama sayaç 0

    YanıtlaSil
  37. usta sen bu işi biliyon tşk ettim

    YanıtlaSil
  38. sizinde dikkatinizi çektimi bilmiyorum bazı bloglarda feed burner'in son yorumlar eklentisi kullanılıyor. Ben araştırdım ama ingilizcemde çok iyi olamdığı için internette bir açılama bulamadım. örneğin woork.blogspot.com böyle kullanmış birkaç blogda daha gördüm.
    feedburner tarafından yapılan "son yorumlar" eklentisi göze daha hoş görünüyor biçim açısından bir de siz inceleyebilirseniz sevinirim. Bu arada emeğiniz için de teşekkür ederim. blogla ilgili aklıma birşey takıldığnda ilk sizin blogunuzda araştırıyorum.

    YanıtlaSil
  39. Değerli bilgiler için teşekkür ederim.
    İki kritik sorum olacak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

    i) Feedburner'ı sağlıklı kullanmak için plugin yüklemek şart mıdır?

    ii) Üyelerim siteye şifre ile giriş yapıyor. Ancak, anasayfadan feed linkini tıkladığımda görüyorum ki tüm içerik şifresiz "kabak gibi" ortada : -)

    Feedburner'a üye olmadan böyle bir sıkıntı yaşamıyordum. Acaba sorunun nedeni FeedBurner olabilir mi?

    YanıtlaSil
  40. @İsimsiz, sorularını cevaplamaya çalışayım.

    i) Ben şimdiye kadar bir plug-in kullanmadım ama bazı plug-in'lerin çok işe yaradığını belli. Ancak bu konu hakında detaylı bir bilgim yok.

    ii) Evet.

    YanıtlaSil
  41. @MaFİAMax
    Teşekkür ederim...
    Sorunu çözersem sizlerle de paylaşırım.

    YanıtlaSil
  42. Merhaba, anlatımlarınız için teşekkürler çok faydalandım. Ancak benimde bir derdim var. :) email aboneliğini ve RSS ikonu nu sayfamdaki sağ üstte Feedburner-okuyucu sayısı ikonunun yanına yerleştirmek istiyorum. Ama bir türlü yapamadım. Nerde yanlış yapıyorum acaba?

    YanıtlaSil
  43. Feedburner da Subcription Management de kodları aldım bu kodları şablonumun HTML sinde yerleştireceğim yeri bir çözebilsem.!

    YanıtlaSil
  44. @merwick kullandığın şablon Blogger'ın XML şablonu ise basit bir şekilde her hangi bir HTML/Javascript kodu ekleyebilirsin.

    Öncelikle Blogger ayarlarından Yerleşim menüsüne gel. Burada şablonunu göreceksin. Burada sidebar kısmında Yeni Sayfa Ögesi Ekle bağlantısına tıklayarak açılan pencereden HTML/Javascript ögesini seçip kodları buraya yapıştır. Daha sonra bu sayfa ögesini nerede görüntülenmesini istiyorsan oraya sürükleyebilirsin.

    YanıtlaSil
  45. @merwick,aşağıdaki adresteki yerleşim işinize yarıyor ise benimle irtibata geçebilirsiniz.kolay gelsin..

    http://mcmasterr.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  46. @My Best Choices Team evet aynı sizin sitenizdeki tek çerçevenin içinde yapmak istiyorum hem RSS hem eMail aboneliği veya bir kaç sey daha..İlgilendiğin için teşekkürler..size de kolay gelsin

    @Mafiamax dediğin gibi yapıyorum zaten. Ama RSS ile aynı çerçeve içine almakla uğraşıyorum şu sıra..Yani iki ayrı HTML/Javascript öğesini aynı çerçeve içine almaya..

    YanıtlaSil
  47. @Mafiamax, başardım en sonunda :) Sayfa öğesi HTML sinde değiştirerek yaptım. Oohh be..:)

    YanıtlaSil
  48. Ellerine sağlık hocam yanlız şu adsense işini ve options işini bize biraz daha açsan süper olucak..

    Tekrar yazı için sağol

    YanıtlaSil
  49. teşekkürler çok detaylı anlatmışsınız

    YanıtlaSil
  50. Anlatım için teşekkürler...
    Peki sitemapı rss ile yapan blogger sitelerinde bu feed olayı,sitemapı nasıl etkiler acaba?

    YanıtlaSil
  51. @Aytekin AYDIN, inanın ne sorduğunuzu anlamadım.

    YanıtlaSil
  52. bir sitede görmüştüm feedburnerin arkadaşına gönder özelliğide varmış nasıl yapılıyor bilgi verebilirseniz seviniriz

    YanıtlaSil
  53. Üstad ben bunu yaptım herşey güzel fakat blogda yazı sayısı 20 yi geçti.. Ben son 15 i göstermesini beklerken bu yazıların tamamını sağ tarafta yani kodları attığım yerde yayınlıyor.. Ben bunu nasıl 15e sınırlayacam yardımcı olurmusun

    YanıtlaSil
  54. @Serkan,
    Bahsettiğin şey bende olduğu gibi son 15 yazı ise, bunu Feedburner ayarlarından değiştireceksin.

    Publicize sekmesi altında BuzzBoost sayfasında Number of items to display seçeneği ile yazı sayısını belirleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  55. Sen süpersin mafiamax çok teşekkür ediyorum kolay gelsin...

    Bu arada bloguna forum eklersen güzel olur kanaatindeyim bilmem yanlışmıyım ? (:

    YanıtlaSil
  56. Bu feedburnerda son eklenen yorumları aynı son yazılar gibi eklemek istiyorum kodunu nereden nasıl alabilirim yardımcı olursan çok sevinirim mafiamax

    YanıtlaSil
  57. @Serkan,
    Foruma bulaşmak istemem. Blog yazmak bana fazlasıyla yetiyor. ;)

    @Adsız,
    Seni şuraya alayım:
    http://www.mafiamax.com/2007/06/bloggerda-son-yorumlar-eklentisi.html

    YanıtlaSil
  58. merhaba,

    benim bir problemim var ve uzun zamandır çözüm arıyorum umarım siz yardımcı olabilirsiniz.

    şimdi benim blogumda üyelik bölümü var ilk zamanlar geyet iyi giden bu bölüm son zamanlarda işlevini yitirmiş durumda.
    açıklamak gerekirse üye olunduktan sonra adrese giden üyelik onayı kutusunda tıklanacak herhangi bir link yok ne yazıkki.3 kişi üye görünürken diğer kişilik unverified görünüyor.nedeni de belli.

    bu konuda herhangi bir yazı falan bulabilmiş de değilim.
    bu konuda yardım rica ediyorum.

    YanıtlaSil
  59. merhaba,

    benim sormak istedigim bir sey var. Wordpress kullaniyorum FeedBurner'a gecmek istiyorum ama onceden kullandigim bir wordpress eklentisi icerisinde 1000 uzerinde eposta kayitli kullaniclar var. bunlarin e-posta adreslerini feedburner 'a nasil geciririm ? her uyeye tekrar uye ol diyemem ? manual ekleme yapabiliyor muyuz ?

    YanıtlaSil
  60. @Adsız,

    Merhaba bu konu hakkında bir bilgim yok. Ama eğer WordPress-TR sitesine bakarsanız belki sorunuza cevap bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  61. slm feedburneri dediğiniz gibi ekledim her şey güzel.Ancak kendi epostalarımlada kayıt oldumhatta mailde geldi tek sorun şu sitenin reader yazıyorya o sıfır acaba yeni ekledğim içinmi sitem şu http://www.klipmekani.com bakıp cvp yazarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  62. @ali,
    Bu bir kaç gün devam edebilir. Zaten şimdiki sayıya bakarsanız (31.01.2009) 24 kayıtlı kullanıcınız olduğu görünüyor.

    YanıtlaSil
  63. hocam ben feedburner da mail de kı o kodlari degistiremıyorum sayfa izin vermıyor neden olabilir

    YanıtlaSil
  64. @Mekatronik,

    O kodları değiştirmenize nasıl engel oluyor? O kodları kendi sayfanıza yapıştırırken sadece bahsettiğim yerleri değiştireceksiniz.

    YanıtlaSil
  65. Teşekkür ediyorum cok cok aydınlatıcı bi konu tekrar teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  66. Kaç gündür şu konu için kafa yoruyordum en sonunda senin sayende sorunu %70 çözdüm.Tüm işlemleri söylediğin gibi yaptım çok teşekkür ederim. Yalnız bir kod var bunu nereye kaydedeceğiz bu konuyu açabilirmisin. bir beslemeler için adsensede veri yok diyor hala! Biz acemiler için açılım yaparsan sevinirim.

    YanıtlaSil
  67. Sağolun mafiamax, sanki sayfa türkçeydi şakır şakır kendim yaptım temiz anlatım teşekkurler.

    YanıtlaSil
  68. merhaba, çok faydalandığım harika bir yazı olmuş. sorum şu; yazı eklediğimde mail adresine yazının tamamı geliyor. Summary Burner ile kısalttığımı düşünüyorum. "yazının devamı xxx.com da" şeklinde ekleme-düzenleme nasıl yapılır.

    çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  69. seçil,
    Aşağıdaki yolu izleyerek Summury Burner sayfasına gelin ve teaser yazan kutucuğa istediğiniz mesajı yazın.

    Optimize -> Soldaki menüden Summary Burner

    YanıtlaSil
  70. merhaba, feedburner sorunsuz çalışıyordu ama son 3 postta mail adresine uyarı gitmiyor. hiçbir oynama yapmadım. neden olabilir?

    YanıtlaSil
  71. @seçil,
    Feedburner bir süre önce yeni alanadına geçiş yaptı ve bu geçiş sırasında bazı aksaklıklar yaşandı. Sizinkisi de böyle bir sorun mu bilemiyorum.

    Ama bir fikir edinmeniz açısından sizi şu yazılarıma davet ediyorum:

    FeedBurner Taşınma Süreci Sancılı Geçiyor-FeedBurner Hesabınızı Taşıdıktan Sonra...

    YanıtlaSil
  72. Yardımlarınız için çok teşekkürler.iyiki varsın arkadaşım.

    YanıtlaSil
  73. selam bloğumda sanırım adsense heabı ile ilişkili

    http://feedproxy.google.com/~r/FeedBurner feed/~3/ohYu6AE61a8/sayfa ismi.html

    şeklindeki rss yönlendirmesi sebebi ile farklı sitelerde beni blog listesine dahil eden bloglarda mesela son konunun resimi gözükmüyor bunu düzeltmenin bir yolu varmı..

    YanıtlaSil
  74. @My Best Choices,
    Bundan kaynaklandığını sanmıyorum. Sebebi Blog Listesi GADGET'inin ayarlarından kaynaklanıyordur.

    Resimde anlattım: Blog Listesi Ayarları

    YanıtlaSil
  75. MaFiAMaX
    ilgin için teşekürler.ancak kesinlikle o değil.o ayarları zaten yaptım.örneğin şu linkte en alt satırda benim blog ismi var herhangi bir bağlantıya mouse ile dokunduğunda söylediğim feed adresi ortaya çıkıyor.fakat mesela resimi gözükenlerde ise normal sayfa html gözüküyor.çözemediğim konu bu.

    YanıtlaSil
  76. @My Best Choices,
    Rica ederim. Ben de cevabını bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  77. slm. 5-6 gün önce kullanmaya başladım feedburner i. 3 gün mail geldi. saha sonra beklenmedik bi değişiklik oldu. daha doğrusu 2-3 gündür mailler gitmiyor. feedburner sayfama uğrayıp aradım taradım ayar değişikliği filan yaptım ama yine gitmedi. en sonunda üye listesinin hemen üstünde şu uyarıyı buldum : Highlighted rows indicate 5 or more unsuccessful delivery attempts. These email subscriptions have been automatically deactivated. ( burada anladığım kadarıyla 5 üye kavga filan diyo. aşağıdaki hesaplar durgunlaştırıldı diyor )... kavganın ne olduğunu dahi anlamadım ama böyle bir sorunla karşılaşmışsanız lütfen yardım edin. karşılaşmadıysanız da yardım edin lütfen. aboneler çok sinirli:D mail istiyolar:D:D

    YanıtlaSil
  78. @coset,

    Highlighted rows indicate 5 or more unsuccessful delivery attempts. These email subscriptions have been automatically deactivated.

    Bahsettiğiniz uyarıda e-posta hesaplarına başarılı bir şekilde ulaşılamadığı ve bu yüzden de otomatik olarak o kişilere e-posta gönderiminin durdurulduğu söyleniyor.

    Bahsettiğiniz kişiler geçersiz e-posta girmişlerse olabilir bu.

    YanıtlaSil
  79. dostum. yazdım ama cevap vermedin. üstteki soruyu sormuştum hemen üstteki. o zaman şunu sorayım? benim listem 550 şu an. acaba kota mı var feeedburner de ondan mı yollamıyor?? bari buna cevap ver dostum yaa, çıldırcam... mailler gitmiyo.

    YanıtlaSil
  80. oh be hocam. hoşgeldiniz. feedburnerin forumlarına girdim. her hesapta bu uyarı varmış. yani herkesde var. sorun "Highlighted rows indicate 5 or more unsuccessful delivery attempts. These email subscriptions have been automatically deactivated." bu diğilmiş hocam, her hesapta bu uyarı yazıyomuş. benim mailler bir anda durdu. hatta başka bir hesaptan yeni bir feed aldım denedim onda da gitmiyor. acaba feed in mail yollamak için kullandığı rss sitemde sorun olabilir mi?? anlamadım yaa ben bu işi :(:(

    YanıtlaSil
  81. MaFiAMaX Çok Teşekkür ederim. Sizin mesela 400 küsür feed aboneniz var. Hepsine mailleriniz gidiyor mu acaba? Bu arada feed abonesi olan sitemi coset nickine koydum. Bir sorun varsa ordan bakabilir misin?? Çok uğraştırdı bu sorun beni ya.

    YanıtlaSil
  82. Bugün de abone sayım 350 den 3 e düşmüş yaa. Ne oluyor yaaa buna?

    YanıtlaSil
  83. @coset,
    Ben sorduğunuz soruya cevap vermiştim.

    Benim yazılarımın tüm herkese sorunsuz bir şekilde gidip gitmediğinden emin değilim. Ama bir problem yok sanırım.

    Sorunun genel olduğunu söylediniz ama bende bu sorun yok. Soruna ne sebep oluyor bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  84. Merhaba,

    Elimde 2000 kadar üye var. Bunlara duzenli olarak guncellemeleri bildirmek icin toplu mail atiyordum. Bir hayli yorucu bir islem. Feedburnera bu mailleri toplu olarak ekleyebilir ve hepsine confirm gitmesini saglayabilir miyim?
    Gordugum kadari ile tek tek kayit yapilabiliyor.

    toplu halde mumkun mu?

    saygilarimla

    YanıtlaSil
  85. @tahirikaraca,
    Merhaba. Yaptığınız işlem gerçekten yorucu. Feedburner'ın böyle bir hizmeti yok malesef.

    YanıtlaSil
  86. BuzzBoost'u yapmak istiyordum ve sayende yaptım, Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  87. Sağ taraftaki Son 15 Yazı bölümü Feedburner bir hitmetimi? Yoksa tek tek link mi ekliyorsunuz (bağlantı adresi ekleden)? Eğer öyleyse nasıl yaparım ?

    Son Yazılar gadgetinden haberdarım bu arada ben yanlızca böyle link olarak görünsün istiyorum... :)

    Yardımız için şimdiden teşekkürler !

    YanıtlaSil
  88. Tamam, buldum yazınızda pardon.. BuzzBoost !

    YanıtlaSil
  89. @snoktak,
    Önemli değil ;)

    YanıtlaSil
  90. Bilgileriniz benim gibi yeni olanları da aydınlatıyor.
    Feedburner abonelik yönetiminde (subs.. Manag..)
    Preview Subscription Link… e tıkladım onuda sitede bir yere ekledim bir zaman sonra sotun yüzünden sildim.Sorun da doğrulama mesajında doğrulama linki yok. Ben nerde yablış yaptım, yardımcı olurmusunuz, selamlar..
    Otolist.blogspot.com

    YanıtlaSil
  91. @Panorama24,
    Merhaba. Email Subscriptions altında Communication Preferences alt menüsü var. Burada da Confirmation Email Body: adında bir mesaj kutusu vardır. Burada benim blogumu örnek verirsem aşağıdaki gibi bir mesaj olmalıdır:

    Merhaba,

    MaFiAMaX Blog!'taki yazıların e-posta adresinize gelmesi için istekte bulundunuz. Eğer en son yazıların e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız lütfen aşağıdaki linke tıklayın:

    ${confirmlink}


    İşte hemen yukarıdaki ${confirmlink} değişkeni olmazsa abonelere gönderilen mesajda onay linki olmaz ;) Siz de buraya benimkine benzer bir mesaj yazın.

    YanıtlaSil
  92. Merhaba,
    Siteye üye olanların mail adreslerini nereden görebiliriz? Bir türlü bulamadım.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  93. @yepyeniurunler,
    Feedburner hesabınıza giriş yaptıktan sonra kontrol paneline gelin ve Publicize sekmesine tıklayın ve açılan sayfadaki sol tarafta bulunan menülerden Email Subscriptions bağlantısına tıklayın. Açılacak sayfada en latta bulunan View Subscriber Details bağlantısına tıklarsanız e-posta adreslerini görebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  94. daha önceden abone olduğum sitelerden gayet normal onay e-maili geliyordu ve takip edebiliyordum. Artık onay e-maili hiç birinden gelmiyor bu yüzden takip edemiyorum . Gereksiz kutusuda olmak üzere hiçbir şekilde onay e-maili gelmiyor niye olabilir acaba ?

    YanıtlaSil
  95. @tygtyg,
    Hangi sitede olursanız olun hep aynı sorunu yaşıyorsanız muhtemelen kullandığınız e-posta adresinde sorun vardır. Belki yasaklanmış bile olabilir. Başka bir e-posta adresini kullanmayı denediniz mi?

    YanıtlaSil
  96. cevap hızınız beni şaşırttı teşekkürler. başka bir e-mail adresi ile daha denedim ama aynı sonuç oldu çünkü oda yasaklı olana bağlıydı bir tane daha denedim bu sefer geldi yanlışlıkla yasaklamışım heralde hiç de böyle birşey yaptığımı hatırlamıyorum ama neyse

    YanıtlaSil
  97. @tygtyg,
    Şansa oldu biraz. Bazen bir kaç gün blogla ilgilenemediğim oluyor. Sizin sorunuz tam yazı yazarken geldi.

    Sorunu bulduğunuza sevindim. İyi bloglamalar.

    YanıtlaSil
  98. ilk deniyide sizin blogunuz ile yaptım.Takipçiniz olmama bir vesile oldu.Teşekkürler kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  99. @tygtyg,
    Memnun oldum. Ben de geri bildirimlerde bulunduğunuz için size teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  100. Merhaba ustam çalıştığını biliyorum umarım cevap verecek zamanın olur.

    Benim feedburner hesabımda sorun var.
    counterda 105 üyeye sahip olduğum gözüküyor halbuki üye sayım 5200 civarı. Kontrol etmek için feedburner sitesine girdim 105 yazıyor Linkine tıklayınca Feed Stats Dashboard'a 5148 üye görünüyor ama counterda 105 gözüküyor bunun nedeni ne olabilir ustam?

    YanıtlaSil
  101. @rhosus,
    Merhaba. Bende de sayaçda dalgalanmalar oluyor. Ama seninkisi biraz fazla olmuş :) Sayacın doğru hesaba bağlı olduğuna emin misin?

    Örneğin benimkisi -> http://feeds2.feedburner.com/~fc/mafiamaxblog?bg=000000&fg=ffffff&anim=0&label=Abone

    Açıkcası aklıma başka bir şey de gelmiyor. Ama feedburner'dan tekrar sayaç kısmına gelip ordaki sayaca da bakabilirsin. Publicize -> FeedCount menüsüne gelip orda da sayacını görebilirsin. Hala yanlış gösteriyorsa biraz bekle.

    Bu arada, e-posta ile abone olanların sayaca dahil edilmediğini de hatırlatmak isterim.

    YanıtlaSil
  102. Cevabın için teşekkürler ustam.
    Evet bende de dalgalanmalar oluyordu fakat bu kadar olmuyordu.
    Dediğiniz yerden baktım orda da 105 yazıyordu :(

    Belkide bir iki güne düzelir kim bilir :S

    5148 gösteren bölüm

    YanıtlaSil
  103. Sorun kendiliğinden düzeldi ustam, eski üye sayıma ulaştım :S
    Zahmet ettiğin için çok sağolasın.

    YanıtlaSil
  104. @rhosus,
    Düzeldiğine sevindim. Ayrıca rica ederim, ne zahmeti ;)

    YanıtlaSil
  105. sağol bilgilendirme için

    (http://bilisim2000.blogspot.com/ )

    YanıtlaSil
  106. Selam,
    Ben feedburnera kaydoldum, anasayfaya eklediğim yazılar kayıtlı maillere gidiyor.
    Ancak yeni sayfa olarak bir yazı koyduğumda gitmiyor.
    Bunun bir çözümü var mı acaba ?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  107. @Kerem Uzlu,
    Merhaba, yeni sayfa eklendiğinde bir yazı güncellemesi kapsamına girmediği için RSS'ye düşmüyor. Ne yapılabilir bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  108. Benim Feedburner üzerinden yaptığım güncellemeler Abonelere ulaşmıyor.Nedeni ne olabilir acaba,teşekkürler.

    YanıtlaSil
  109. @özgür Ulaş,
    Blogger ayarlarınızda Diğer sayfasındaki Site İçerik Takibi bölümünde Kayıt içerik takibine izin ver seçeneğinin hiçbiri olmadığına emin olun. Daha sonra hemen altta yer alan Kayıt İçerik Takibi Yeniden Yönlendirme URL'si kutusuna da feedburner adresinizi girin.

    Feedburner kaynaklı bir sorun varsa buna detaylıca bakmanız gerekir. Burada yazan bilgilerin yararlı olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  110. Kayıt içerik takibi TÜm olarak işaretli,Feed adresimi de yazdım.Farklı bir e-mail adresinden abone oldum.Etkinleştirme maili geliyor fakat yayınlar abonelere ulaşmıyor.

    YanıtlaSil
  111. Ninja gibi ücretli programlar daha işlevsel görünüyor en azından wordpress için. Tabii yılın 2007 olduğunu düşünürsek gerçekten güzel bir anlatım olmuş. Benim sorum şu : Delivery Options'ta yer alan zaman dilimi dışında kullanıcıya mailler ulaştırma imkanımız mevcut değil mi ? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdullah merhaba,

      O kadar çok zaman geçti ki yazının üzerinden ben bile ne yazdığımı unutmuşum :)) Uzun zamandır feedburner a giriş yapmıyordum. Delivery options kısmında bayağı zaman dilimi var aslında. Başka ayar da yok.

      Sil
  112. Tamamdır o şekilde yapacağım sanırım, teşekkür ediyorum tekrar.

    YanıtlaSil
  113. Web sitenizi hemen her gün ziyaret ediyorum. Çok güncel ve başarılı bir siteniz var.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder