Blogger Şablonunu Düzenleme (Güncellendi)

Yeni, yine, yeniden...

Sanırım bu sloganın ne anlama geldiğini biliyorsunuzdur. Bilmeyenler için tekrarlarsam, bu sloganı Blogger İpuçları kategorisi altında yazdığım yazılarda başlangıç cümlemdir :-) Yaklaşık bir haftadır bir çok kişi bana "Yorum Gönder" butonunu nasıl değiştirdiğimi sorup durdu. Aslında cevabı çok basit; <img src=.../> etiketini kullanarak :-) İşlem bu kadar basit olmasına rağmen bir çok kişi bu ve bunun gibi basit işlemleri yapamıyor. Daha doğrusu sorun Blogger şablonunun XML olmasından kaynaklanıyor. Blogger şablonumuza baktığımızda herşeyin sunucularda barındırılan bir değişkene atandığını görüyoruz. Yani kimse şablununun kodları arasında "Yorum Gönder" ibaresini göremez! Onun yerine, <data:...> etiketi ile atanan değişkeni görür. Ancak değişken diyince akla garip garip ifadeler gelmesin, Google bu işi yaparken değişkenlere verdiği adlarda İngilizce anlamlarını verecek şekilde isimlendirme yapmış. Burda bahsi geçen "Yorum Gönder" bağlantısının sunuculardaki adı post.addCommentOnclick

Şimdi sorunumuzun kaynağını belirledikten sonra sıra Blogger şablonumuzu adım adım çözmeye geldi. E hadi ne bekliyorsun dalışa geçsene :-)


Web 2.0'ın hayatımıza girmesiyle artık herşey çok daha kolay bir aldı. Tasarım kısmında CSS artık vazgeçilmez. CSS kullanmayan site kalmışmıdır bilmiyorum. Artık bir kimlik oluşturup o kimliğe tasarım değerlerini girip daha sonra da onu istediğimiz yerde div ile çağırmak çocuk oyuncağı. Söz gelimi;
.h2{text-decoration:underline;}
CSS kodu ile <h2> etiketine bir stil atadık; bu stil sayesinde
<h2>Merhaba</h2>
yazdığımda artık Merhaba yazısının altı çizgili olacak. Üstelik bunu her yerde kullanabilirim. CSS'i gerçekten öğrenmek istiyorsanız Web üzerindeki kaynaklardan bahsetmeme gerek yok sanırım. Tek gereken istek ve sabır! CSS üzerinde özellikle durmamın elbette bir sebebi var. Blogger şablonunuzdaki herşeyin CSS tarafında bir kimliği ve stillendirmesi var. Bu olmak yada olmamak gibi birşey :-))

CSS'in önemini vurguladıktan sonra şimdi Blogger şablonumuzun iskelet yapısına gelelim. Unutmayın bu iskeleti giydirmek tamamen sizin hayal gücünüze ve becerinize kalmış birşey.

A-) Blogger Şablonunun Genel Yapısı


1-) Şablonun Ana Bölümleri


Tüm herşey şu meşhur
<body> Blogunuzun iskeleti </body>
etiketi arasında. Blogunuz genel anlamda 4 ana bölümden oluşur. Bunlar sırasıyla Header-wrap, Main-wrap, Sidebar-wrap ve Footer-wrap kısımlarıdır. Bunlar da kendi içinde parçalara ayrılmıştır. Örneğin iki kolonlu bir şablonunuz varsa bunlar büyük ihtimalle Sidebar1, Sidebar2 veya Sidebartop, Sidebarbottom şeklinde alt kısımlara (section) ayrılır.

Eğer bu laf salatasını kod bazında incelersek;
<div align='center' id='header-wrapper'>
<b:section class='header' id='header' maxwidgets='2' showaddelement='yes'>

Yukarıdaki güzide kodumuza baktığımızda header ana bölümünde en fazla 2 adet widget koyabiliyoruz. Şablonunuzun header ana bölümünde "Yeni Sayfa Ögesi" ibaresi varsa demek ki showaddelement değişkenin değeri yes olarak belirlenmiştir. ;-)

2-) Widgetler


Blogger kullanan herkes widget'in (bundan sonra bazı yerlerde Sayfa Ögesi olarak anılacaktır) ne olduğunu bilir sanırım. Bu zımbırtı sayesinde onlarca widget servisi ekmek yiyor :-) Hiç kod bilmeyen biri bile bu hazır widget kodlarını veren servislere gidip oradan kodunu aldıktan sonra Blogger şablonununda "Yeni Sayfa Ögesi" bağlantısı ile Mesaj panoları, resim galerileri, flash ögeleri, vs... koyabiliyor. Peki bu widgetlerin çalışma mantığı ne olaki?

Aşağıdaki örnekte bir sayfa ögesinin genel yapısı bulunmakta. Buradaki her değişkeni size anlatarak nasıl çalıştığını anlatmaya çalışacağım.
 <b:widget id='HTML4' locked='false' title='Sayfa Ögesi Başlığınız' type='HTML'>
<b:includable id='main'>
<!-- only display title if it's non-empty -->
<b:if cond='data:title != ""'>
<h2 class='title'> <data:title/> </h2>
</b:if>
<div class='widget-content'>
<data:content/>
</div>

<b:include name='quickedit'/>
</b:includable>
</b:widget>

Yukarıdaki örneği adım adım inceleyelim:
<b:widget id='HTML4' locked='false' title='Sayfa Ögesi Başlığınız' type='HTML'>

Kodun ilk satırında sayfa ögesine bir kimlik (id) tanımlanmakta. Hatırlarsanız siz bu sayfa ögesini oluşturuken içine bir takım kodlar yerleştirdiniz ve sayfa ögesini kaydedip çıktınız. Hiç bu kaydettiğiniz kodları şablonunuzda aramayı denediniz mi? İstediğiniz kadar arayın bulamazsınız :-) Bunlar Blogger'ın güzide sunucularında kendilerine atanan bir kimlik ile sizin şablonunuz tarafından ulaşılmayı bekliyorlar. Onlara ulaşabilelim diye de kendilerine bir kimlik tayin ediliyor.

Blogger şablonuzun ana görünümünde bir çok sayfa ögesini fare ile tutarak ordan oraya sürüklemek mümkün. E niye bazılarını sürükleyebiliyoruz da bazıları bizi dinlemiyor? O söz dinlemeyen sayfa ögelerinin locked değişkeni locked='true' değerini aldığı için asla kıpırdamaz.
<h2 class='title'> <data:title/> </h2>

Yukarıdaki satıra baktığımızda ise h2 etiketleri arasında data değişkeni bulunuyor. Data değişkenine verilen değer <data:title/> şeklinde. Bu title ilk satırdaki title'ın ta kendisi. Bu 2. satırdaki kod sayesinde sayfa ögesinin başlığını gösteriyoruz. Sayfa ögesinin başlık stili ise CSS tarafında h2'ye verdiğimiz değerler sayesinde oluyor.
<div class='widget-content'>
<data:content/>

İnceleyeceğimiz bu son kod parçacığına bakarsak sayfa ögemiz bir div içinde tanımlanmış. (Bir anlamda Web 1.0'da tabloların yaptığını yapıyor kendileri) Bu div içinde ne gösterileceğini ise <data:content/> sayesinde belirliyoruz.

Bu kadar dersten sonra "Yorum Gönder" butonunu değiştirmenin aslında ne kadar kolay olduğunu anlamışsınızdır. Şimdi aşağıdaki örnekle bunu da anlatalım.

Örnek: "Yorum Gönder" Butonu Yapma


Blogger şablonumuzun HTML Düzenle kısmına gelip, sayfa ögelerini genişlet kutucuğunu işaretledikten sonra kodlar arasında p class='comment-footer' ibaresini arayın. Bulmanız gereken kodlar aşağıdakiler olmalı:
<p class='comment-footer'>
<a expr:href='data:post.addCommentUrl' expr:onclick='data:post.addCommentOnclick'><data:postCommentMsg/></a>
</p>

Bu kodddaki eğik yazı ile yazdığım data değişkenin yerine koymak istediğiniz butonun bağlantı adresini yazmalısınız. Bunun için;
< img src="Butonun linki"/>
kodunu koymanız yeterli ;-)
Bakın artık data değişkeni yerine sabit bir değer geldi.

Bu kadar çok koddan bahsettikten sonra benim de pilim tükenmek üzere. Sizlere bu yazımda genel hatları ile Blogger şablonunun yapısını ve çalışma mantığını anlatmaya çalıştım.

Yakın bir zamanda script.aculo.us JavaScript kütüphanesini kullanarak şablonumuzda ufak tefek efekt geçişleri yapmayı anlatacağım.

Görüşmek üzere...

He unutmadan, yoklama kağıdına imza atmayan var mı? :-))

Güncelleme: Blogunuzun Başlık (header) Kısmına Resim Sayfa Ögesi Ekleme


Bu başlık altında İsitmeKaybı'nın sorusu yorumda geçiştirilecek kadar basit olmadığından bu yazıya güncelleme olarak eklenmiştir.

İşitmeKaybı'nın sorusu çok yerinde bir soru olduğu için kendisine öncelikle teşekkür ederim. Sorunun kaynağı şundan kaynaklanıyor:

Blog şablonunuzda "Blog başlığınız" (Üstbilgi) şeklinde bir sayfa ögesi varsayılan olarak gelir. Bu sayfa ögesi yazımda da anlattığım gibi Header-Wrapper ana bölümü içerisinde header kısmında (section) bir sayfa ögesidir. Şimdi bir çok kişi burada başka bir sayfa ögesi bulunmadığı için blog başlığına resim eklerken (Üst bilgi) Sayfa ögesini kullanarak resim eklemeye çalışır. Eklemeye çalışır ama ne yazık ki bu sayfa ögesi resimleri hiç bir zaman düzgün göstermez. Bizim sorunumuz buysa yapmamız gereken Header-Wrapper ana bölümü içerisine bir sayfa ögesi ekleyip türünü de resim olarak belirlemeliyiz. Tabi bunu kodlara bulaşmadan yapmak imkansız. Eliniz kodlara bulaşmışken bu işi de aradan çıkarabilirsiniz ;-)

İlk olarak sayfa ögesini kodlar arasında nereye koyacağınızı göstereyim. Kodlar arasında div id='header-wrapper' ibaresini arayın. Bulmanız gereken kodlar şu şekilde olmalıdır: (Şablonunuzda köklü değişiklikler yapmadıysanız)
<div id='header-wrapper'>
<b:section class='header' id='header' maxwidgets='1' showaddelement='no'>
<b:widget id='Header1' locked='true' title='Blog başlığınız (Üstbilgi)' type='Header'>

Bu kod blog başlığınızın bulunduğu sayfa ögesinin başlangıcı. Bu arasında bir sürü kodu peşine takarak uzayıp gider. Önemli olan başını bulmak. Buraya kadar geldikten sonra tek yapmanız gereken maxwidgets değerini 2 yapmak. Daha sonra ise bu sayfa ögesinin nerede kapandığını bulmak. Yani </widget> etiketini bulmalısınız. Bu etiketi bulduktan sonra hemen ardına benim aşağıda verdiğim resim sayfa ögesi kodlarını koyun ve kaydedin.
<b:widget id='Image1' locked='false' title='' type='Image'>
<b:includable id='main'>
<b:if cond='data:title != ""'>
<h2><data:title/></h2>
</b:if>
<div class='widget-content'>
<img expr:alt='data:title' expr:height='data:height' expr:id='data:widget.instanceId + "_img"' expr:src='data:sourceUrl' expr:width='data:width'/>
<br/>
<b:if cond='data:caption != ""'>
<span class='caption'><data:caption/></span>
</b:if>
</div>
<b:include name='quickedit'/>
</b:includable>
</b:widget>

Bundan sonra şablonuzun ana görünümüne baktığınızda (Üst bilgi) Sayfa ögesinin hemen altında bir resim sayfa ögesi oluşacak. İsterseniz bu sayfa ögesini başlığın üstüne alabilirsiniz. Bunun için de ilk verdiğim kod içindeki locked değişkenini false yapın. Böylece sayfa ögelerini fare ile sürükleyip alt-üst yerlerini değiştirebilirsiniz ;-)

+rep'leri bekliyorum :-))

Yorumlar

  1. Elinize sağlık. Bu güzel dersten sonra
    Bir tema oluşturmak da bize düşüyor artık. Yakında...:)

    YanıtlaSil
  2. Mükemmel bir yazı.Beklediğimize değdi.Eline emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. En alttaki ana sayfa, önceki yazılar, önceki yazı, sonraki yazı gibi linkleri değiştiremedim bunların datasını nasıl bulacağız?

    YanıtlaSil
  4. Önceki yazılar: <data:olderPageTitle/>

    Sonraki yazılar: <data:newerPageTitle/>

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkürler mafiamax.Bu arada kendi özgün butonumu yaptım bak bakalım beğenecekmisin (:

    Bu arada bunları bizim kendimiz bulmamız mümkün değil mi?İngilizce karşılıklarına göre fln mı oluyor?Anasayfayıda bulamadım malesef ):

    Senide yoruyorum ama umarım kusuruma bakmazsın.Bulduk ustayı yararlanıyoruz (:

    YanıtlaSil
  6. Erhan harika anlatmışsın en kısa zamanda bende yapıcam bloguma yorum gönder butonunu..

    YanıtlaSil
  7. her zamanki gibi süper bir anlatım ve konu teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bir yazı olmuş...
    Ama birkaç sorum olacak:
    1-)Bu ve diğer bilgiler ışığında sıfırdan bir Blogger teması yapılabilir mi?(grafik dosyaları olacak tabii)
    2-)WordPress temalarından dönmüş değil de sıfırdan yapılmış bir tema biliyormusun Erhan?(Blogger'ın kendi temaları dışında)

    Bu sorularımı yanıtlarsan çok sevineceğim.Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  9. 1. soru: Tabiki yapabilirsin. Ama CSS bilgin sağlam olmalı. Ayrıca Blogger'da kullanılan değişkenleri iyi bilmek gerek.

    2.soru: Hayır bilmiyorum. Belki görmüşümdür ama hiç dikkat etmedim.

    YanıtlaSil
  10. mafiamax, header'a koyduğum resimdeki yazının üzerine title başlığı da geliyor...hazırladığım banner üzerindeki yazıların üzerine diğer yazıların binmemesi için nasıl yerleştirmeliyim?


    tşkler

    YanıtlaSil
  11. @İşitmeKaybı soruna yazımda bir güncelleme yaparak cevap verdim. Çünkü burada cevap verilecek kadar basit değil. Sayen de yazım uzayıp gitti ama ben çok akıcı olduğuna inandığım için fazla dert etmiyorum.

    Hazır lafı açılmışken blog okurlarımdan yazılarımın akıcılığı ve anlaşılabilirliği konusundaki fikirlerini almak isterim ;-)

    YanıtlaSil
  12. tebrikler güzel bir anlatim olmuş..

    YanıtlaSil
  13. Hocam tebrik ediyorum seni başarılarının devamını diliyorum

    YanıtlaSil
  14. Yorum gönder butonunu kendi blogumda şuanda yazıyorum ama tabiki kaynağı belittim. :)

    Harika bir yazı.

    YanıtlaSil
  15. Sen zaten kararını vermişsin, yani nezaketen söyleyeyim demen de güzel birşey tabi :-)

    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  16. Yok yazmadım. İçime sinmedi izin almadan. :)

    YanıtlaSil
  17. mesela üstteki blogger bölümünü kaldırmak için top -100px; gibi bir kod kullanılıyor ya . Ben onu sayfanın aşağısındaki boşluğu kapatmak için kullanmak istiyorum

    bottom -100 , sub -10 footer -10

    gbi bildiğim bütün alt anlamına gelen kelimeleri düşündüm faydası olmadı

    nasıl yapmam lazım =/

    YanıtlaSil
  18. CSS kodlarında uygun yere (*)

    padding-bottom: 0px; şeklinde ekleme yapmalısınız.

    *: Blog şablonunuzda #footer ibaresini aratın. Burada sayfa altlığının CSS kodlarını bulmuş olacaksınız. Buraya dediğim şekilde ekleme yaparak sayfa altında sıfır boşluk bırakabilirsiniz. Fakat blogunuzu profiliniz kısıtlı olduğu için göremedim. Kullandığınız şablona göre eklemeniz gereken bu kodu #main-wrap ögesini de eklemeniz gerekebilir. ;-)

    YanıtlaSil
  19. profilimde blogumun görüntülenmesi seçeneğini açtım görebilirsiniz psp hakkında olan

    -

    benim sitemde verdiğiniz kod zaten var footer altında fakat ne yaparsam yinede değişmiyor aşağıdaki boşluk

    siteyi üste kaydırdığım için olacak sanırım =/

    YanıtlaSil
  20. Şablonunuza bakabildiğim için sorunun nerde olduğunu görebildim. Şimdi sizin yaptığınız ilk hata sayfa gövdesini (body etiketi) -95 px değeri ile başlatarak blog başlığını gizlemeye çalışmışsınız. Bunu neden yaptınız anlamış değilim! Eğer yukarıdaki Blogger yönlendirme çubuğunu (navbar) kaldırmak için yaptıysanız buna gerek yok. Tek yapmanız gereken CSS kodları arasına aşağıdaki kodu koymak.

    #navbar-iframe {
    height:0px;
    visibility:hidden;
    display:none
    }


    İkinci olarak sayfanızı düzeltmek için aşağıda verdiğim kodu aynen uygulayın.

    body {
    margin: 0;
    padding: 0;
    font-size: small;
    text-align: center;
    color: ??????;
    background: #??????;
    background-image: url("http://www.repliktv.com/wp-includes/images/stripe_0.png");
    }


    Soru işaretli olan değerleri siz dilediğiniz gibi değiştirin.

    YanıtlaSil
  21. benim bide header resminde sorun vardı onuda sildim =)

    teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  22. 2 gündür "bX-ji78k6" hatası alıyorum bunu düzeltmemin yolu varmı yoksa benden kaynaklanan bi sorun değilmi bilgisi olan varmı arkadaşlar?

    YanıtlaSil
  23. İnternet tarayıcındaki geçmiş bilgilerinin tümünü temizleyip bir daha deneyin. Bu tür sorunlar genellikle bu yöntemle aşılabiliyor.

    YanıtlaSil
  24. bilgiler için teşekkürler bende ekledim blogumda isterseniz bir bakın bana garip geldi

    YanıtlaSil
  25. Video çubuğu sidebarın bir ögesi olduğu için onu öylece sola alamazsınız. Sol tarafta bir sidebar oluşturmanız gerekir.

    YanıtlaSil
  26. Uğraşacak vaktim yok, kusura bakmayın.

    YanıtlaSil
  27. Bilgiler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  28. mafia kardeş kod bilgim sıfır.webmaster değilim.tasarımla uğraşmaya pek vaktim de yok sevmem de ama benim bir sorunum var.abicim nerden hangi şablonu yani temayı alırsam alayım 4-5 k lik tekil hitim bir anda sıfırlıyor.sebebi google de hiç bir kelimede yer almıyorum.temayı değiştirdikten iki üç saat sonra kesiliyor gelenler.kaldırdıktan iki gün sonra da geri aynı hiti yakalıyorum.bunun bir sebebi olmalı.yani temada googleyi kısıtlayan kod ya da kodlar olmalı.lütfen yardım et.

    YanıtlaSil
  29. Bu konuda hiç bir bilgim yok. Daha önceki sorunuz üzerine cevabımı burada belirtmiştim.

    YanıtlaSil
  30. İyi günler mafiamax, gördüğüm kadarıyla yüksek bir bilgiye sahipsiniz bu konuda. benim sorum şu, etiketlerle yazı başlıkları arasını nasıl açabilirim? çok sıkışık gözüküyor? isterseniz bloguma bakıp ne demek istediğimi kolayca anlayabilirsiniz. Cevabınız için çok teşekkür ediyorum..

    YanıtlaSil
  31. Merhaba GabrieL MeQueR,

    Şablonunda CSS kodları arasında aşağıda vermiş olduğum kodu bul ve margin-bottom:20 px; satırını ekle.

    .post-footer {
    font-family: Verdana, sans-serif;
    font-size:74%;
    margin-bottom:20px;
    border-top:1px solid #BFB186;
    padding-top:6px;
    }


    Burada sayısal değer ile istediğin gibi oynayabilirsin.

    YanıtlaSil
  32. verdiğiniz cevaba çok teşekkür ediyorum. bir sorum daha var :) navbar ı yoketme hilesi güzel de, açılır kapanır şekilde yapabilir miyiz bunu? hani windowsta alttaki çubuğu otomatik gizlenir hale getirdiğimiz gibi? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  33. Açılır-kapanır yapmak için JavaScript kullanmak gerekli. Bunun için Google'da arama yapabilirsiniz ;)

    YanıtlaSil
  34. Açılır kapanır dediğim, soldaki blog arşivi gibi birşey :) hiyeraşi var ya, onun gibi olmaz mı?

    YanıtlaSil
  35. Yazıyı okudum. "Yorum gönder" kısmı içim bahsi geçen yerde bende farklı bir yazı var:

    }#comments-block .comment-footer {
    border-left:1px dashed #31afda;
    border-right:1px dashed #31afda;
    border-bottom:1px dashed #31afda;
    margin-bottom:15px;
    margin-left:0px;
    padding:0px 15px 12px 15px;
    display:block;

    şeklinde görünüyor. Yorum gönder yazısının daha büyük font olması için burda hangisini değişmem gerekiyor?

    YanıtlaSil
  36. Buraya font-size:??px; satırını ekleyin.

    Soru işaretli yere iki basamaklı bir değer girin. 14 veya 18 gibi...

    YanıtlaSil
  37. dediğinizi yaptım ama yorum gönder yazısı değil de yorumların altındaki tarihler büyüdü malesef.
    Sizi de uğraştırıyorum ama tekrar bakabilirseniz minnettar kalırım.

    YanıtlaSil
  38. Öyleyse yeni bir CSS kodu ekleyelim.

    p.comment-footer {
    font-size:??px;
    }

    YanıtlaSil
  39. @mafiamax; ikinci verdiğin kodla oldu. Çok ama çok teşekkür ederim.
    Paylaşım için teşekkürler, + rep falan demek isterdim ama ne işe yarar ne de burda oyle bir sistem var :)
    Gerçekten cok makbule geçti.
    Başarılar!

    YanıtlaSil
  40. Reca ederim efendim ne demek :) Yorum yazıp teşekkür etmen yeter ;)

    YanıtlaSil
  41. mafiamax gecenin bu saatine kadar uğraştım ama gene yapamadım hocam lütfen bana yardımcı olurmusun maxwidget değerini 2 yaptım ama bir türlü <-/widget-> kodunun hangisi olduğunu bulamadım ilk verdiğin koddan itibaren neredeyse tüm <-/widget-> kodlarını denedim ama olmuyor böyle bir hata veriyor..

    Şu kimliğe sahip birden çok widget bulundu: Image1. Widget kimlikleri benzersiz olmalıdır.

    çok uğraştım yapmak için senide rahatsız etmiyim dedim ama başka çarem kalmadı lütfen bana yardımcı olurmusun ...
    bu arada bizler için çok emek harcıyorsun bu konudada çok teşekkür ederim saolasın..

    YanıtlaSil
  42. Açıkcası sorununu tam olarak anlayamadım. Ama şunu söyleyebilirim, tam olarak ne yapmak istediğini açıklarsan yardımcı olmaya çalışacağım ;)

    YanıtlaSil
  43. hocam benim sorunum (blog başlık kısmına resim sayfa ögesi ekleyemiyorum) senin verdiğin ilk kod içindeki maxwidgets='1' değerini '2' olarak değiştirdim buraya kadar sorun yok ama ikinci vermiş olduğun kodu tam olarak nereye koyacağımı bulamadım maxwidgets='2' kodundan sonra ilk kapanan <-/widget-> kodunun hemen arkasına koydum olmadı enter yapıp altına koydum olmadı her iki uygulamamda aynı hatayı verdi diğer kapanan <-/widget-> kodlarınıda denedim gene aynı hatayı verdi biyerde yanlışlık yapıyorum ama nerede?

    YanıtlaSil
  44. @By-KaaN, öncelikle işlerimden dolayı geciktiğim için kusura bakma.

    Olay eklemeye çalıştığın widget'in Image1 kimliğine sahip olmasından kaynaklanıyor. Şimdi senin blogunda başka resim sayfa ögeleri de var ve bunlardan biri aynı kimliğe sahip. Bu yüzden eklemeye çalıştığın (benim verdiğim kodlar) kodlardaki Image1 kimliğini Iamge2, Image3... gibi isimlendir.

    Eğer hala sorun yaşarsan akşam çaresine bakarız; ama sorun bundan kaynaklanıyor.

    YanıtlaSil
  45. teşekkür ederim mafiamax şimdi oldu vakit ayırıp sorunumu çözmemde yardımcı olduğun için tekrar teşekkürler saolasın

    YanıtlaSil
  46. merhaba, verdiğiniz bilgiler için gerçekten çok teşekkürler. Blogumu yaparken takıldığım konuların çoğuna daha önce sormuş olan arkadaşlara verdiğiniz bilgiler ışığında bende çözüm buldum. Uzun zamandır sitenize takılıyordum ve geçenlerde yeni yazılarınızdan haberdar olmak için abone de oldum. Kısacası bilgilerinden habersizce bu kadar faydalandığım kişiye 1-2 dk. ayırıp teşekkür etmenin zamanı gelmişti. Yardımlarınızdan dolayı içten tekrar teşekkürler. Başarılar!

    YanıtlaSil
  47. @merwick.k, insanlara yardımcı olabildiğimi öğrenmek benim için mutluluk verici. Senin de takdir edersin ki bunu da ancak ve ancak gelen yorumlardan anlayabilirsin. Bu yüzden zaman ayırıp düşüncelerini paylaşan ziyaretçilere teşekkür ederim.

    İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  48. slm.

    İki mesele için rahatsız ediyorum. Vakit ayırabilirseniz şimdiden teşekkürler:

    1. Bloğum yabancı bir şablondan uyarlanmaya çalışılıyor. Fakat ileti alanına en üste .jpg resmi eklemeye çalıştığımda önizlemede normal görünmesine rağmen, yayımlama işleminden sonra ileti başlığı ile resim arasında çok belirgin bir boşluk / açıklık görülüyor. Bunu engellemenin bir yolu var mıdır? (Problemi http://alisinasyon.blogspot.com sayfasından görebilirsiniz.)

    2. Blog içinde sadece yazı / ileti başlıklarında arama yapmamızı sağlayacak bir kod / script var mıdır?

    Tekrar teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  49. @nocturne, yazımın güncelleme kısmını okursan cevabını çok önceden yazmış olduğumu göreceksin!

    İkinci sorunun cevabını ise bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  50. Belirttiğiniz yazıyı okumuştum.

    Sanırım tam ifade edemedim. Ben header kısmına resim eklemeyi kastetmiyorum.

    Benim kastım, bir mesaj yazarken mesela daha ilk kelimeyi yazmadan, ilk olarak resim ekle komutuyla bir resim eklemek idi. Bu resmi ekledikten sonra yayımlanan mesajda, mesaj başlığı ile eklenmiş olan o resim arasında engellenemez bir geniş boşluk oluşuyor. Belki şimdi daha iyi ifade edebilmişimdir. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  51. @nocturne, evet haklısın yanlış anlamışım seni. Şimdi sorunu anladım. Ancak CSS kodlarına iki defa bakmama rağmen imaj dosyaları için bir tanımlama bulamadım. Bu yüzden sorunun nerden kaynaklandığını bulmak için şablonun aynısı test etmem gerek.

    Bunun için şablonu indirdiğin yerin adresini bana iletişim - mesaj panosu yoluyla iletirsen kısa süre içinde sana geri dönüş yapmaya çalışacağım.

    YanıtlaSil
  52. merhaba mafimax ben bloğumda Rounders 2 temasını kullanıyorum bu temada yazıların yer alfığı yer biraz dar genişletmek için hangi kodla oynamam gerekiyor yardımcı olursan sevinirim

    YanıtlaSil
  53. @bebjo, kısa süre önce yazdığım Blogger Şablonunu Düzenleme - 2 yazısında soruna cevap bulacaksın.

    YanıtlaSil
  54. Verdğiniz bilgiler gerçekten çok faydalı :)
    fakat benim bir sorum olcak

    3sutunlu bır tasarım kullanıyorum fakat sutunların aralarını açmak istiyorum,hatta boşluklar olsun istiyorum mumkunse. çok sıkışık görünüyor sayfa cunku bir taraftan da kodlarla filan ilgili hiç bir fikrim yok :) yardım edebilirseniz cok sevınırım.

    YanıtlaSil
  55. @Zarpandit, aslında sana ne yapman gerektiğini buradan anlatmam gerek ama hiç bir bilgim yok diyince elimi kolumu bağladın.

    Bu aralar özel yardım yapmayı bıraktım, bir çok arkadaşı da geri çevirdim bu yüzden. Eğer ben kendim yapabilirim diyorsan aşağıdaki adımları uygula:

    1-) Blogger ayarlarından Yerleşim -> HTML Düzenle kısmına gel. Burada şablonun kaynak kodlarını göreceksin.

    2-) Bu kodları bozmadan aşağıda vereceğim ek kodları CSS kodları arasına koyacaksın. Ek kodları koyacağın yere gelirsek, hazırladığım resime bakabilirsin. Resim.

    3-) Ek kodlar:

    #sidebar_right {
    margin-right:20px;}
    #sidebar_left {
    margin-left:20px;}

    YanıtlaSil
  56. çok teşekkur ederim, tam istedigimden oldu :)

    YanıtlaSil
  57. Bilgiler için çok teşekkürler :) Acaba tek sütunlu bir blog şablonumuzu 2 sütunlu hale getirebilir miyiz?

    YanıtlaSil
  58. @ÇaGRı, getirilebilir tabiki. Ama yorum kısmında anlatılacak kadar kısa değil ;)

    YanıtlaSil
  59. Bu konuda yardıma ihtiyacım var aslında :)) Nasıl yapabilirm bir şekilde bir eyrden öğrenmem lazım :) Sen de varsa anlatımı maille atabilir misin acaba?

    YanıtlaSil
  60. @ÇaĞRı elimde böyle hazır bir anlatım yok.

    YanıtlaSil
  61. benim kullanmaya başladığım şablonda yazı başlığı rengi değişmiyor bunun bir yolu yokmu ve tarih yada başlık kenarına ikon ekleyebilirmiyim??

    YanıtlaSil
  62. @Mafiamax, merhaba! Yukarıda anlattığın şekilde acaba "Footer" bölümünüde iki tane yapabilir miyiz sence? Sitem'de "arşiv" "linkler" "kategori" gibi başlıklarımı footer üzerinde bir bölümde göstermek istiyorum. Yapılabilir mi denedin mi acaba? Bilgi verebilirsen sevinirim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  63. @Mafiamax, tekrar merhaba! Dünden beri bu sabahın ilk ışıklarına kadar uğraştığım "Footer" bölümü ve onun üzerinde oluşturduğum widget lar üzerinde çalışıyordum ve sanırım bir önceki mesajımda size sorduğumu başardım. Bir ara Blogum'a girip göz atabilirsen sevinirim yorumunu merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  64. @bendeniz, acaba hangi değişiklikleri yaptığınız halde başlık rengi değişmedi?

    @merwick, bu aralar yoğun olduğum için blog ile ilgilenemedim. Şimdi bloguna baktım ve istediğin şeyi çok güzel bir biçimde yapmış olduğunu gördüm. Sana cevap veremediğim için kusura bakma, ama bu vesile ile kendin uğraşıp öğrenmiş oldun ;)

    YanıtlaSil
  65. @Mafiamax, ne demek hiç kusura bakarmıyım.Yoğun olduğunuzun farkındayım pek yoksunuz.Çok teşekkür ederim gerçekten ilgilenip girebildiğin için. Beğendiğinize de ayrıca acaip sevindim.Sağolun.

    YanıtlaSil
  66. [Mesaj uygun olan bu başlık altına taşınmıştır]

    Bu başlık uygun olmayacak ama ben yine de sormak istiyorum.Erhan peki header'in üstüne gelindiğinde tıklanması için hangi kodu koyacağız.Mesela senin üst headerde küçük resim var ve bu bağlantı olarak tıklanabiliyor.Açık konuşmak gerekirse: Header'e anasayfa bağlantısını hangi kodlarla veririz?

    Son olarak temanın en altında yer alan "Önceki Yazılar" bölümünün tüm şablonlarda ismi ne olarak geçiyor biliyor musun? O kadar aradım(bunu tüm şablonlarımda denedim) fakat sanırım temanın içine Önceki Yazılar olarak bulup aratmayacaksın.Bunun arama şekli ya da bulacağımız kod hangisidir)

    Yardım edersen sevinirim.Hayırlı Günler...

    YanıtlaSil
  67. @Enes,

    Herhangi bir resme link vermek için o resmi aşağıdaki gibi a etiketi içine almak yeterli,

    <a href='url'><img src='resim url'/></a>

    İkinci sorunun cevabı bu yazının ilk yorumlarında mevcut.

    Enes, Blogger ile ilgili bir çok sorunun cevabını Blogger İpuçları kategorisi altındaki yazılarımda bulabilirsin. Lütfen biraz daha özen göster ;)

    YanıtlaSil
  68. merhab arkadaşla r belki konusu geçmiştir ama denk gelemedim. blogger 'da üst bilgi konsuunu gördüm ama bana değişen çözünürlüğe göre header A yerleştirdiğim resmin de değişmesini sağlayan bilgi lazım.?

    YanıtlaSil
  69. selam ben duyuşen...yazdıklarınızı deniyorum ancak henüz başarılı olamadım :( header kısmına fotoğraf yükleme işi için bendeki html de aşşağıdaki kodları buldum. nereyi nasıl değiştirmem gerektiğini yazabilirseniz sevinirim.sizi özel olarak uğraştırmak istemezdim ama ne yazıkki kendim halledemedim...yardımcı olsanızda olmasanız da teşekkürler.
    iyi çalışmalar... iyi seneler ;)

    /* Header
    -----------------------------------------------
    */

    #header-wrapper {
    width:660px;
    margin:0 auto 10px;
    border:1px solid $bordercolor;
    }

    #header-inner {
    background-position: center;
    margin-left: auto;
    margin-right: auto;
    }

    #header {
    margin: 5px;
    border: 1px solid $bordercolor;
    text-align: center;
    color:$pagetitlecolor;
    }

    #header h1 {
    margin:5px 5px 0;
    padding:15px 20px .25em;
    line-height:1.2em;
    text-transform:uppercase;
    letter-spacing:.2em;
    font: $pagetitlefont;
    }

    #header a {
    color:$pagetitlecolor;
    text-decoration:none;
    }

    #header a:hover {
    color:$pagetitlecolor;
    }

    #header .description {
    margin:0 5px 5px;
    padding:0 20px 15px;
    max-width:700px;
    text-transform:uppercase;
    letter-spacing:.2em;
    line-height: 1.4em;
    font: $descriptionfont;
    color: $descriptioncolor;
    }

    #header img {
    margin-$startSide: auto;
    margin-$endSide: auto;
    }

    YanıtlaSil
  70. @duyuşen,
    Merhaba. Blogger'a header resmi eklemek için iki ana yol mevcut.

    1-)Blogger->Ayarlar->Yerleşim menüsünü takip ederek şablonunuza ulaşın. Burada şablonun en üstünde "Blog adınız (Üst Bilgi)" isimli bir GADGET (eski adıyla Widget) bulunur. Bu GADGET'i düzenle bağlantısını tıklayarak resim ekleyebilirsiniz. Burada resmin boyutlarının başlık alanı boyutları ile aynı (biraz daha küçük olursa iyi olur) olması gereklidir ki iyi bir sonuç alabilesiniz.

    2-)#header isimli CSS seçicisine alttaki koyu kod satırını ekleyerek resim ekleyebilirsiniz. Burda da resim boyutlarına dikkat edin yoksa taşmalar olur.

    #header {
    background: url(resmin adresini yazın) no-repeat center;
    margin: 5px;
    border: 1px solid $bordercolor;
    text-align: center;
    color:$pagetitlecolor;
    }

    YanıtlaSil
  71. öncelikler merhaba.Benim size bir sorum olacakti.Blogumda bu (http://woork.blogspot.com/2008/10/daily-inspired-blogger-template.html)
    temayi kullanmak istiyorum ama anasayfada sadece yazi basliklari gorunuyor.Bunu normal hale nasil getirebilirim.Yardim ederseniz sevinirim.Simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  72. @serkan,

    Bu konu hakkında oldukça detaylı bir yazı yazmıştım:

    Blogger'da Sadece Yazı Başlıklarını Listelemek

    YanıtlaSil
  73. Tesekkur ediyorum ilginiz icin.Yazdiklariniz dogrultusunda birseyler yapmayi denemdim ama beceremedim.Bu defa yazi basliklari da kayboldu ortadan.Eger vaktiniz varsa tam olarak hangi kodlari degistirmem gerektigini soylerseniz cok sevinirim.

    YanıtlaSil
  74. Vermiş olduğunuz tüm bilgiler için teşekkür ederim , çok yalın ve akıcı bir dille yazıyor olmanız , bu konu hakkın da neredeyse hiç bir şey bilmeyen benim bile şablonumun üzerin de değişiklikler yapmama vesile oldu.

    Emeğiniz için , bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için tesekkur ederım.

    Konularınızın ıcın de olup olmadıgını bılmıyorum sıdebar da bulunan konularımın yanına kucuk resımler eklemek ıstıyorum. Anlatmıssanız.. uzgunum zaman adlım.. anlatmamıssanız.. anlattıgınız da ılk dınleyecek kısı benım :)

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  75. Doğa,
    Düşüncenizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Elimden geldiğince açıklayıcı olmaya çalışıyorum. Bazen elimden geleni yapsam da konu itibari ile anlamayan çok okuyucu çıkabiliyor.

    Bahsettiğiniz konuyu tam olarak anlamadım ama eğer bahsettiğiniz şey "Konu Başlıklarım" altındaki bağlantıların yanına ufak resim koymaksa (tıpkı bu blogdaki kırmızı üçgenler gibi) bunu yapmanız için yardımcı olabilirim:

    Şablonunuzda aşağıda vermiş olduğum CSS tanımlamasını (aslında başka bir yere de koyabilirsiniz ama kolaylık olsun diye böyle söyledim) bulun:

    body {
    background: #8cd6f1;
    width: 980px;
    color: #333;
    font-size: 14px;
    font-family: Trebuchet MS, Tahoma, Verdana;
    margin: 0 auto 0;
    padding: 0;
    }


    Yukarıdaki kodddan hemen sonra aşağıda verdiğim kodu koyun:

    #Label1 ul li {
    background: url(buraya resmin linki yazılacak) no-repeat center left;
    }


    Oraya koyacağınız resmin boyutlarının ufak olmasına dikkat edin. Örneğin 16px X 16px veya 32px X 32px gibi kare formatında resim koyabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  76. Peki blogumun arkaplanını nasıl değiştirebilirim?

    YanıtlaSil
  77. merhaba, benim sorum header kısmındaki resmi tamamen kaldırıp; onun yerine kendi yaptığım swf uzantılı bir flashı koymak.(not:swf'ye link verdim) bu header kısmındaki resmin linkini swf uzantılı kabul etmiyor,

    #header {
    background: url(resmin adresini yazın) no-repeat center;
    margin: 5px;
    border: 1px solid $bordercolor;
    text-align: center;
    color:$pagetitlecolor;
    }

    yukarıda bahsettiğiniz maxwidgets değerini de "2" yapınca yeni bir gadget
    açıldı frame ile çağırdım ama headerdeki resmin içerisine gömüyor flashı bu seferde.Benim isteğim headerdeki resmi tamamen kaldırıp kendi hazırladığım flashı koymak teşekkürler.

    YanıtlaSil
  78. @Netbaz,
    ...headerdaki resmin içersine gömülüyor... derken yeşil zemin içine gömülmesini kastettin sanırım. Tabi netbaz.blogspot.com için konuşuyorum.

    Eğer bunu kastettiysen bu olan çok normal. Çünkü eklediğin widget header-wrapper içersinde ve header-wrapper CSS tanımlamasında da arka planın yeşil olması istenmiş.

    YanıtlaSil
  79. Evet netbaz.blogspot.com için söylemiştim. Sadece yazı olarak hazırladığım bir swf gömdüm en iyisi böyle sanırım.Yardımların için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  80. Harika bi açıklama. ing. sitelerde bile bu kadar net açıklama bulamadım. html ve css vasat derecede biliyorum galiba xml de öğrenmem gerekli.

    YanıtlaSil
  81. kendi hazırladığım gadgetı eklerken height değerini default olarak 200 veriyor. bunu nasıl değiştirebilirim?
    ve kullanıcıdan başlık ve yükseklik değerlerini istemek için textfieldler var ya, ben bir de kullanıcı adı yazdırmak için bir textfield eklemek istiyorum. bunu nasıl yapabilirim?


    Çok teşekkür ederim.emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  82. @ceylan,
    Evrendeki her hangi bir yıldızı sormuşsunuz bana :) Hazırladığınız gadget'i, blog adresinizi, ve diğer detayları vermeniz durumunda yardımcı olabilirim.

    YanıtlaSil
  83. oh bee sonunda blogger den anlayan birini buldum..

    ellerin dert görmesin..

    sizden edindiğim bilgilerle öyle bir site yapacağım ki..

    burayada yazıyorum.. 2 ay sonra inş.. :)

    YanıtlaSil
  84. @Dervis,
    Rica ederim. Haberlerini bekliyorum ;)

    YanıtlaSil
  85. Sevgili Mafiamax, 2 sütunlu temamı 3 sütunlu hâle getirmek istiyorum. Sağda bir sidebar, solda bir sidebar şeklinde olmasını dilemekteyim. Ancak uzun araştırmalarıma rağmen bu konuda yardımcı hiçbir kaynak bulamadım. Eğer kolay bir işlemse bana yardım edebilir misiniz?

    Sidebar kodu şöyle:

    /* ---( sidebar )--- */
    .sidebar h2 { margin: 0 0 0 0; padding: 10px 0 0 0px; font: normal bold 130% 'Lucida Grande','Trebuchet MS'; color: #52443c; height: 32px; height: 32px !important; /* for most browsers */ height /**/:57px; /* for IE5/Win */ }
    .sidebar .widget { margin: 0; padding: 0 0 10px 10px; border-bottom: 0px solid #ddd;}
    .sidebar a {color: #877256; text-decoration: none;}
    .sidebar a:hover {color: #000000; }
    .sidebar li { padding-left: 5px; }
    .profile-textblock { margin:.5em 0 .5em; }
    .profile-img { float: left; margin: 0 5px 5px 0; border: 1px solid #ddd; padding: 4px;}

    YanıtlaSil
  86. @Ahmet,
    Üçümcü sütunu eklemek için biraz uğraşmak gerek, yani benim burdan verdiğim direktiflerle olacak şey değil. Web'de bir çok 3 sütunlu tema var, onlara bakmanı öneririm.

    YanıtlaSil
  87. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  88. @socrates,

    Şablonunuzun CSS kodları arasında aşağıda verdiğim kodu bulun ve eğik yazı ile belirttiğim satırı değiştirin:

    .single h2 a, .single h2 a:link, .single h2 a:visited {
    color:#252525;
    background-color: transparent;
    }


    color:#252525; satırı yerine color: #FFF; satırını yazın.

    YanıtlaSil
  89. merhaba benimde bir sorum olacak.bu konularda çok fazla bir bilgim yok önce onu belirteyim.bloğumun temasını değiştirdim.önceki temamda üstbilgiye tıkladığımda sayfa yenileniyordu bu temada tıklanmıyor.nasıl yapabilirim.yardımcı olurmusunuz..

    YanıtlaSil
  90. Öncelikle herkese merhaba,
    header-wrapper kodunu bulamıyorum her yolu denedim olmadı
    blogum daha deneme aşamasında:

    labmrkrl.blogspot.com/


    şimdiden teşekkürler ..

    YanıtlaSil
  91. @MrKrL,
    Merhaba. Sizin şablonunuzda header-wrapper etiketi yok. Bunun yerine header ve header-left var.

    YanıtlaSil
  92. ilginize teşekkürler yeni tema yükledim oldu :)

    YanıtlaSil
  93. Anlatım için teşekkür ediyorum bi sorum olacak kusura bakmayın.

    Blogger sitemde tema değiştirdim hızlı düzenleme kalemini göremiyorum sayfa öğeleri kısmında Hızlı Düzenleme’yi göster seçeneği aktif fakat sayfalarda çıkmıyor sanırım şablona kod yazıcaz yardımcı olursanız sevinirim kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  94. @Adsız,
    Rica ederim.

    Blog adresinizi vermediğiniz için genel bir Blogger şablonunu düşünürek size yol göstereceğim. Vereceğim kodlar uygun olan başka bir yere de koyulabilir.

    Blog şablonlarınızı "Widget şablonlarını genişlet" seçeneğini aktif ederek görüntüleyin:

    <span class='post-icons'>
    <b:if cond='data:post.emailPostUrl'>
    ...
    </b:if>

    Yukarıda noktalı yerlerde bazı kodlar bulunacaktır. Ben uzun olmaması için böyle yaptım. Siz, aşağıda verdiğim kodları bu yukarıda verdiğim koddan hemen sonra koyun.

    <!-- quickedit pencil -->
    <b:include data='post' name='postQuickEdit'/>

    Şimdi şablonumuza hızlı düzenleme kalemini çekmiş olduk. Şablon kodlarınız arasında tekrar aşağıda kodu arayıp bulun:

    <b:includable id='feedLinksBody' var='links'>
    <div class='feed-links'>
    <data:feedLinksMsg/>
    ...
    </b:includable>

    Aşağıda verdiğim kodları bu yukarıda verdiğim kodlardan hemen sonra koyun.

    <b:includable id='postQuickEdit' var='post'>
    <b:if cond='data:post.editUrl'>
    <span expr:class='"item-control " + data:post.adminClass'>
    <a expr:href='data:post.editUrl' expr:title='data:top.editPostMsg'>
    <img alt='' class='icon-action' height='18' src='http://www.blogger.com/img/icon18_edit_allbkg.gif' width='18'/>
    </a>
    </span>
    </b:if>
    </b:includable>

    YanıtlaSil
  95. Hocam çok çok teşekkür ediyorum hakkınız ödenmez hayırlı sabahlar.

    YanıtlaSil
  96. Selam şablonun sağında bulunan etiketler gadgetini sola almak istiyorum nasıl yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  97. @Adsız,
    Şablonunuz nasıl bir şey bilmediğim için Blogger'ın genel şablonları için size yol göstereceğim. Unutmayın ki bu gösterdiğim değişiklikler dışında başka değişiklikler de gerekebilir. Burda her detayı anlatmaya fırsat yok.

    Şablon kodları arasında aşağıdaki kodu bulup koyu renkli $startSide yerine right olarak değiştirip bir önizleme yapın:

    #main-wrapper {
    width: 410px;
    float: $startSide;
    word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */
    overflow: hidden; /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */
    }

    YanıtlaSil
  98. Teşekkür ediyorum yapabildim sonunda ne kadar teşekkür etsem azdır.

    #main-wrapper {
    background:#FFFFFF url(http://4.bp.blogspot.com/_66wIGDjagHk/Siu89uh0JpI/AAAAAAAAAi8/C5bFzJTSeQE/s1600/main_shadow.gif) repeat-x scroll center top;
    float:right;
    overflow:hidden;
    padding:18px 15px 15px 20px;
    width:600px;

    float:left; olan kısmı right olarak değiştirdim sonuç başarılı :)
    Blogger İnove teması kullanan arkadaşlar değiştirmek isterse bu şekilde yapabilirler.Kolay gelsin hocam sağolun.

    YanıtlaSil
  99. iyi günler sitenizle bugüntanıştım.2 kolonlu bir şablonu 3 kolonlu yapmak istiyorum.lütfen ban yardımcı olurmusunuz.şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  100. @DEFNE SU ER,
    Malesef istediğiniz şey kısa olmadığı için yardımcı olamam.

    YanıtlaSil
  101. Harikasın abim, Yararlı bilgili bir anlatım olmuş bunun yapan az kişi var ellerinden öperim.
    Shiftweb.blogspot.com

    YanıtlaSil
  102. canım bende kodu yok. napmak lazım

    YanıtlaSil
  103. Bu blogger in hazır temlarında ufak değişiklik yapmak istiyorum ama istediğim sey Baslıgınmın sola dayalı değilde ortdada olmasını istiyorum
    Diğer verileriminde hazır sablonun adı "Simple II" Ben Verilerimin orda olmasını istiyorum bir yol gosterirseniz çok makbule gececek
    simdiden tskler.

    YanıtlaSil
  104. paylaşımların süper. yalnız bir şey sormak istiyorum
    blog da sidebarın yanına üçüncü bir kanalı yada footer in yanına başka kanaları nasıl ekleriz... şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
  105. Çok güzel paylaşım olmuş teşekkürler..

    YanıtlaSil
  106. yazılarınızı daha önce okumadığım için şu an çok kızıyorum kendime. burayı daha önce keşfetseydim,"üye olmadan linkleri göremezsin" formatlı saçma sapan yerleri ziyaret etmez(hatta üye olmaz)idim.(hayır üye olduğumuzu bir işe yarasa,doğru düzgün bir bilgi alsak neyse diyeceğim ama..o da yok.)

    öncelikle teşekkür ederek başlamak isterim söze. yazılarınız ve anlatımınız çok açıklayıcı. benim sorum veya sorunum ise şu; kullandığım templatenin arka fonunun (yazı yazdığım yer hariç) siyah yapmak istiyorum. bunun için çok uğraştım, ancak her seferinde yazı zemini de siyah oluyor. yazı tipi ve renklerinden de düzeltemedim bu durumu.(sanırım kullandığım templateyle ilgili) eğer yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  107. arkadaşlar benim blgda etiketi yok neden değişiklikleri yapamıyorum bu yüzden

    YanıtlaSil
  108. Sn Mafiamax,

    Yazı alanını genişleteyim dedim ama yazıların en sağ kısmındaki kelimeler kesik görünüyor.Yardımınızı bekliyorum (http://www.reislion.blogspot.com)

    YanıtlaSil
  109. @ReisLion,
    Şablonunuzda CSS kodlarını görüntüleyin ve aşağıdaki kodu bulun:

    #main-wrapper {
    padding-left:0;
    width:400px;
    }

    Buradaki genişlik değerini arttırın.

    Daha sonra aşağıdaki kodu bulun ve yukarıdaki değeri arttırdığınız kadar buradaki genişlik değerini arttırın. Yani üst tarafta 400 yerine 500 yaptıysanız aşağısı da 1070 yerine 1170 olacak. Fakat bu değişiklikle blog genişliğinizin toplam genişliğinin artacağını belirtmek isterim. Eğer blog genişliğinin artmasını istemiyorsanız sol ya da sağ taraftaki sidebar'ların genişliğini azaltmalısınız ki orta bölgenin genişliğini arttırabilesiniz.

    #outer-wrapper {
    background:none repeat scroll 0 0 #FFFFFF;
    border:1px solid #CCCCCC;
    font:100% Arial,sans-serif;
    margin:0 auto;
    padding-bottom:10px;
    padding-right:10px;
    padding-top:10px;
    text-align:left;
    width:1070px;

    YanıtlaSil
  110. Merhaba.Ben Maxwidget kodunu bulup dediniz gibi 2 yapıyorum fakat kodu yok,bulamıyorum.
    Onun yerine şu var :
    Nasıl yapmam gerekiyor?
    İyi çalışmalar.Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  111. Merhaba bu sitede çok yararlı bilgiler var lakin aradığım şey hiçbir sitede yok. Benim tek kolonlu sitem var ve ıkı kolon haline getirmek istiyorum. Temamdan çok memnunum asla değişmek istemem. Eğer bu yapılabilecek birşeyse ıyı olur. Daha önce bir sitede okumuştum bir daha da bulamadım

    YanıtlaSil
  112. @Adsız,
    Hem kodu bulup 2 yapıyorum demişsiniz hem de fakat kodu yok bulamıyorum. Ne yapmak istediğinizi ve sorununuzu tam olarak anlatın lütfen. Ayrıca blog adresinizi de belirtin.

    @Arzu Çevikalp,
    Bunu ancak bir yazıyla anlatabilirim. Yorumla anlatılacak kadar kısa değil malesef.

    YanıtlaSil
  113. Merhaba bende blogumun başındaki resmi kaldırıp(bi et resmi var) kendi yaptıgım resmi koymak istiyorum çok ugraştım yorumların hepsini okudum ama yapamadım imageshack'tan eklemek istedigim resmin url sini buldum ama 4 tane falan var hangisini koymam gerektigini bulamadım yardıcı olursanız sevinirim kolay gelsin

    YanıtlaSil
  114. hocam konunla alakasız ama bi yardım isticem senden http://pi-9.blogspot.com/ Girip bakarsan ana konunun altında 3 eski post var bynlar küçük boyda ve konuda yazı nekadar genişşe oda kadar geniş oluyo ben bunu sabit bir genişlige ayarlamak istiyorum nasıl yapabilirim temamın adı rs garden şimdiden çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  115. @Hayal Sepetim,
    Merhaba. Lütfen aşağıdaki yolu izleyin:

    1- http://www.blogger.com/home bağlantısına tıklayın.

    2- Hayal Sepetim blogunuza ait Tasarım bağlantısına tıklayın.

    3- Açılan sayfada şablonunuzu gçreceksiniz. Burada Hayal Sepetim (Üst bilgi) ismindeki gadget'ın Düzenle bağlantısına tıklayın.

    4- Açılan ufak pencereden resmi yükleyebilirsiniz.

    @Pi9,
    Konu Blogger şablonunu düzenleme olunca sizin sorunuzda konu ile alakalı. Blogunuza baktığımda özet yazılarınız 100 karakter ile sınırlandırılmış. Yani 100 karakterden sonra özet haline geliyor. Sizin örnek yazılarınız 100 karakterden de az olunca olduğu kadarını gösteriyor. Yani tüm yazılarınız 100 karakterden uzun olduğunda aynı boyutta özete sahip olacaklar.

    Eğer 100 karakter sınırını değiştirmek istiyorsanız şablon kodlarınız arasındaki aşağıdaki kodu bulun ve sayıyı değiştirin.

    var summary_noimg = 100;
    var summary_img = 100;


    Örnek olarak buradaki 100 sayılarını 50 yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  116. ilginiz için teşekkür ederim ama ben onu daha öncede denemdim ama orası hata veriyo açmıyo sağolun kolay gelsin

    YanıtlaSil
  117. ben header silmek istiyorum ? Nasıl yaparım ?

    YanıtlaSil
  118. Merhaba.Ben daha yeni blog açtım.blogumdaki kayıtların başlıklarının yanına tiny pic eklemek istiyorum.nasıl yapabilirim?
    mesela yeni bir kayıt yazdım,kaydın başlığı diyelim ki abcdefg,bu başlığın başına veya sonuna küçük resim nasıl eklerim?
    şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  119. Merhaba,
    benim iki sorum olacaktı yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    1-yeni bir kayıt yazarken kayıt başlığının yanına tiny pic eklemek istiyorum ama bir türlü yapamadım.
    2-blogumda yeni sayfalar yapmak ve herbirine resim yerleştirmek istiyorum.yapamadım.
    vakit ayırdığınız için teşekkürler.
    iyi çalışmalar

    YanıtlaSil
  120. @Unicorn,
    Merhaba ilk sorunuzu cevaplandırayım.

    Blogunuzun CSS kodları arasında aşağıdaki koyu renkli kodu bulun:

    .post h3 {
    margin:.25em 0 0;
    padding:0 0 4px;
    font-size:140%;
    font-weight:normal;
    line-height:1.4em;
    color:#ff2198;
    }


    Yukarıdaki kodu bulduktan sonra aşağıdaki kodu yukarıdaki kodun yerine yapıştırın:

    .post h3 {
    margin:.25em 0 0;
    padding:0 0 4px;
    font-size:140%;
    font-weight:normal;
    line-height:1.4em;
    color:#ff2198;
    background: #202020 url(http://img205.imageshack.us/img205/6664/headericoneg8.png) no-repeat 10px 0.3em;
    }


    Görüldüğü gibi son satırı ekleyerek istediğiniz şeyi yaptık. Tabi siz http://img205.imageshack.us/img205/6664/headericoneg8.png adresi yerine sizin koymak istediğiniz resmin adresini koyacaksınız. Burada dikkat etmeniz gereken şey resmin örnekteki boyutlara sahip olması gerekir. Yoksa taşma sorunları oluşur. Zaten tiny pic dediğiniz de bu boyutta olmalıdır.

    YanıtlaSil
  121. .swF uzantılı slaytımı header yerine yerleştirmeK istiyorum. Nasıl yapabilirim acaba? Yani blogum açıılır açılmaz ürünlerimi içeren slayt çıKması için ne yapmam lazım?

    YanıtlaSil
  122. MaFiAMaX , çok kolay anlaşılır bilgiler veriyorsun ama ben aradığım şeyi bu yazılar arasında bulamadım. Şöyle bir sorum olacak sana eğer kabul görürsen;

    Ben şablonumdaki blog kayıtları kısmını biraz daha aşşağı çekip üstüne bir gadget eklemek istiyorum ve o gadgette sabit bir video linki vereceğim ve o sürekli sayfalar değişince orda dursun istiyorum. Bunun için bir yol ve çözüm varmıdır , varsa şimdiden ilgin için çok teşekkürler ediyorumsana. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  123. @Emre Yavruoğlu,
    Bahsettiğiniz şeyi yapmak çok basit. Blogunuzun her hangi bir yerine eklediğiniz GADGET ı fare ile tutup Blog Kayıtları kısmının üzerine yerleştirebilirsiniz.

    Eğer yapamıyorsanız şablonunuzu yedekleyin ve o yedeği bana mafiamax@mynet.com üzerinden yollayın.

    YanıtlaSil
  124. Gerçekten Çok Mükemmel Bir Yazı Olmuş. Hocam Elinize Sağlık Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  125. @Rıdvan,
    Teşekkür ederim. Artık yaşlandım mı neyse bu denli uzun yazıları pek sık yazamaz oldum ;)

    YanıtlaSil
  126. Merhaba, çok faydalı bir yazı hazırlamışsınız ama yeni olduğum için çözemedim bir yer var. Kendi blog sayfamda düzenleme yapmak istiyorum, bir yazı gönderdiğimde yazının olduğu alanın genişliği ve sol sütündaki genişlik. Yeni sayfalar gibi öğeleri eklediğim yerin .box olarak tanımlandığını gördüm ama değiştiremedim, sadece başlıkta renkli kısım değişti. yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  127. @Beyaz,
    Şablonunzuu inceledim ve temanızın köşelerindeki yuvarlatmalar resim tekniği ile yapıldığı için siz yazı bölümünü genişletmek istediğinizde o yuvarlatmaları sağlayan resim dosyasını da genişletmeniz gerekir. Bunu aşağıdaki sizin blogunuza ait ekran görüntüsüne bakarak daha iyi anlayacaksınız:
    http://img146.imageshack.us/img146/1417/beyazsablonu.png

    YanıtlaSil
  128. Tekrar merhaba, ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. Dün gece epey bir vakit harcadım ve kısmen değiştirmeler yapabildim. Tema wordpress'ten değiştirme olduğu için bende wordpress üzerine çalışmaya başladım. tekrar çok teşekürler.

    YanıtlaSil
  129. eline sağlık kaç zamandır düşünüyordum bunları. çok faydalı oldu.Yalnız öğrenmek istediğim bir şey var. mesela yeni kayıt yapıyoruz ben bu kayıtı 2 sütün halinde yapmak istiyorum arasındada çizgi olsun.yani yan yana iki farklı konu yazmak istiyorum. yapılabilirmi? yardımcı olursanız sevinirim kolay gelsin

    YanıtlaSil
  130. @GEZGİNCİ,
    Merhaba, bahsettiğiniz şey yazdığınız yazıların alt alta sıralanırken ikişer ikişer sıralanması değil mi?

    Eğer öyleyse bunu yapmak pekala mümkün ama biraz HTML ve CSS bilmek gerek. Kullandığınız temaya göre değişik işlemler gerektireceği için benim buradan anlatmam çok zor. Temanızın bir yedeğini alıp onu bana mafiamax[at]mynet.com üzerinden gönderirseniz size bir iki hafta içinde yardımcı olabilirim.

    YanıtlaSil
  131. Sayenizde blogun header kısmına istediğim bir resmi koydum. Ancak şöyle bir sorunum var. Resim normalde daha kaliteliyken header kısmına ister widgetlerden resim ekle kısmından yapayım, isterse blogun kendi başlığa resim ekle kısmından, yine de net olmuyor. Normalde net, ama oraya koyduğumda çözünürlük farkı oluyor.

    BUnu nasıl yok edebilirim, cevaplarsanız çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
  132. @duygu,
    Yazımın sonunda anlattığım gibi yeni bir widget koyarak mı yaptınız? Bu yolla yaptıysanız sorun olmaması gerekir. Eğer hala sorun yaşıyorsanız size şunu önerebilirim:

    Koymak istediğiniz resmin boyutu ile blogunuzun başlık kısmının boyutlarını aynı tutarsanız belki ekstra ufaltma olmaz.

    YanıtlaSil
  133. Selam,
    Benim temada sadece sağ tarafta sidebar var. Ben onu ordan kaldırıp sol tarafa nasıl ekleyebilirim?

    YanıtlaSil
  134. Blogger da headerin üstünde değilde yan kısmında olacak şekilde gadget eklemek istiyorum.

    YanıtlaSil
  135. @Adsız,
    Son iki yoruma cevap olarak, ikisini de yapmak için HTML ve CSS bilmeniz gerekir. Buradan anlatılacak kadar kolay değil.

    YanıtlaSil
  136. Siz yinede kodlarla elinizden geldiği kadar anlatın.

    YanıtlaSil
  137. Selam,
    Temada sağ tarafta olan sidebarı sola taşımak istiyorum nasıl yapabilirim? Kullandığım tema "Chucky"

    YanıtlaSil
  138. güzel anlatılmış
    detaylı istediğimiz herşeyi buluyoruz
    çok saolun

    YanıtlaSil
  139. Selam,

    Admin ben "tempalte oggi"isimli temayı kullanmak istiyorum ama temadaki bir sorunu bir türlü düzeltemedim. temada kayıt ile ilgili eklediğim resim ana sayfadayken görünsün ama kayıta tıklayıp kayıtın olduğu sayfaya gidince konu için eklediğim resim görünmesin istiyorum. Nasıl yapabilirim bunu? veya nasıl bir eklersem bu sorunu çözebilirim?

    YanıtlaSil
  140. @Adsız (Kasım 20,2011),
    Uzun süredir kişisel sorunlarla ilgilenmiyorum. Bahsettiğiniz şeyi yapabilmek için koşullu sorgulama yapmanız gerekir. Bu konuya ait bir yazımı paylaşıyorum:

    http://www.mafiamax.com/2008/10/bloggerda-sadece-yazi-basliklarini.html

    YanıtlaSil
  141. Merhaba;

    Sayfalarımdan birine yeni bir kayıt girdiğimde; örnek iletişim sayfası, metnin zemini beyaz olarak görünüyor. Oysa ben zeminin üzerinde görünmesini istiyorum.

    YanıtlaSil
  142. @Özgür ATAK,
    Zemin rengi neyse öyle görünür. Örneğin burada yorumların arkası beyaz renk, siz buraya ne yazarsanız yazın beyaz olacak arka plan. Sanırım siz başka bir şey sormak istediniz ama açıkcası ben bunu anladım :)

    YanıtlaSil
  143. selamlar. benim standart bir blogum var, çizimlerimi sergilemek için açtım ama blog sayfa - sayfa, yani 1 sayfada 3 çizim var.. daha öncekileri görmek için "daha eski gönderiler" kısmına tıklamak gerekiyor,

    ben istiyorumki tüm resimler mause la aşağı inildikçe hepsi görünsün sayfa değiştirmeye gerek kalmasın, bunu nası yaparız, selamlar.

    YanıtlaSil
  144. @Adsız - Aralık 10, 2011,
    Blogger ayarlarına girip aşağıdaki yolu izleyin:

    Blogger->Ayarlar->Yayınlar ve yorumlar yolunu izledikten sonra bölümü altında en fzla şu kadar göster yazan kutucuğa büyük bir sayı girerek tüm yazıların anasayfada görünmesini sağlayabilirsiniz.

    NOT: Ben Blogger kumanda panelinin yeni arayüzüne göre anlattım, eski arayüzde de Ayarlar->Biçimlendirme yolunu izlerseniz aynı yere ulaşırsınız.

    YanıtlaSil
  145. pardon ama ben 'i bulamadım :/

    YanıtlaSil
  146. teşekkürler mafiamax, yeni arayüzde şöyleymiş, AYARLAR> BİÇİMLENDİRME> en üstte EN FAZLA ŞU KADAR GÖSTER sekmesi. Gün modunda 490 iyi bir değer. Tekrar teşekkürler, Cihangir Altınkan.

    YanıtlaSil
  147. bu içten paylaşımınız için çok teşekkürler...
    2 konuda yardımınıza ihtiyacım var:

    1-bloğuma yorum yapılamıyor.
    Ayarlar kısmında yorumları/göster işaretli
    ayrıca tasarım/blog kayıtları/kayıt sayfası seçenekleri
    kısmında da gerekli işaretlemeleri yapmama rağmen
    bi değişiklik yok...
    sanırım fotoğrafların ve yazıların kopyalanmaması için html de değişiklikle yapmıştım, yorum kısmıyla ilgilide bişeyler değişmiş olabilirmi bulamadım
    2-bloğun ismini googleda arattığımda ana sayfa değilde 2 ay önce yazılmış bir yazı geliyor. ana sayfanın açılması için ne yapabilirim

    yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
    şimdiden çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  148. @Ya Sonra,
    Blogunuzun kodlarına bakındım ama sanırım eklediğiniz script yüzünden kodların tamamını göremiyorum. Açıkcası, büyük ihtimalle o script yüzünden oluyor.

    Google'da ana sayfanızın çıkmaması tuhaf doğrusu. Bence bu sorunuzu SEO içerikli bloglarda dile getirirseniz kesin bir çözüm bulabilirsiniz. Bu arada Google Site Araçları'nda site haritanızı yüklemdiyseniz buyrun:
    Blogger Site Haritası Sorunu

    YanıtlaSil
  149. ilginiz için çok ama çok teşekkür ederim....site haritasını yüklediğim halde bu sorun başından beri devam ediyor...
    yorum kısmına gelince ne yaptıysam düzeltemedim... size html nin ilgili düşündüğüm yeri gönderiyim dedim ama yorum kısmına yazamadım...
    gerçektende çok ama çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  150. @Ya Sonra,
    Blogger panelinize giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan menülerden Şablon'a tıklayın. Açıla sayfada sağ üst köşede 'Yedekle/Geri Yükle' bağlantısına tıklayın. Açılan ufak pencereden 'Tam Şablonu İndir' düğmesine tıklarsanız blogunuzun kodlarını indirmiş olursunuz. Bunu bana e-posta (Hakkımda sayfamdan ulaşabilirsiniz) olarak gönderirseniz bakabilirim.

    YanıtlaSil
  151. işin içinden çıkamayınca Widget şablonlarını varsayılana döndür dedim:) sonuçta başıma ne geleceğinide bilmeden...
    neyse şimdilik yorum kısmı açıldı:)
    ama html kodlarında bazı kodlar yok... yada bana öyle geldi:)
    halen daha googleda ana sayfa çıkmıyor...
    ve google da ilk sırada yer almıyor...

    zamanınızı çalmayacaksam mail atmak isterim

    YanıtlaSil
  152. hakkımda sayfanızdan mail adresinizi göremedim...
    yorum problemini tasarım/html düzenle/Widget şablonlarını varsayılana döndür diyerek halletim
    bunu yaparkende neleri kaybedebileceğim hakkında bi fikrim yoktu,
    yeni html nin içinde sanırım head diye bi kod yok...

    bi konuda yorumunuza ihtiyacım var
    kumanda panelinde beni izleyen kişiler rakamla gösteriliyor, bunların kimler olduğunu öğrenmek için kumanda panelinde izleyiciler kısmına baktığımda hiçkimsenin adını göremiyorum,
    boş bir sayfa açılıyor
    halbuki bildiğim kişiler, ben onları izliyorum
    onlarda benim onları izlediğim görülüyor...

    birde benim izlediğim kişilerin ne yazdığını
    izlediğim bloglar kısmında görebiliyorum
    fakat benim yazdığım yazılar onlarda hiç bi şekilde görünmüyor...
    umarım yine HTML ve kodlarla ilgili bi durum değildir
    lütfen bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim

    YanıtlaSil
  153. @Ya Sonra,
    Sizi izleyenleri görememenizin sebebi sitenizin HTML kodlarıyla alakalı değil. Byük ihtimalle kullandığınız antivirüs programı açılan sayfayı engelliyor ya da internet tarayıcısı ile lakalı. Baika bir bilgisayardan da aynı sonucu alırsanız şayet, sorunun hesabınızla alakalı olması gerekir. Daha önce böyle bir sorunu duymamıştım doğrusu.

    Bu arada, HTML kodlarınızın arasında mutlaka head etiketi vardır, olmazsa olmaz yani ;) Kod pencereside 5. veya 6. satırda olmalı.

    Son olarak, blogunuzun yorum formu eski tarzda. Bilerek yapmadıysanız aşağıdaki yazımı okuyarak mafiamax.com'daki gibi yorum formuna sahip olabilirsiniz:

    Blogger'da WordPress Gibi Yorum Formu

    YanıtlaSil
  154. benim izlediğim kişilerin yazdıkları benim okuma listemde görünüyor,
    fakat benim yazdıklarım onların okuma listesinde görünmüyor...
    bunun çözümünü hiçbiyerde bulamadım...

    ve gerçektende bilgilerinizi bu kadar içten paylaştığınız için teşekkür ederim
    yoruyoruz sizi

    YanıtlaSil
  155. http://www.artvinsevdasi.blogspot.com isimli blogumun başlık resmini değiştiremiyorum. Başlık resminin yüksekliğini ayarlamak istiyorum. Genişlik ayarı kolay ama başlık resminin yükseklik ayarı nasıl oluyor ve bu resmin yarine başka bir resmi nasıl koyarım. Yardımcı olursanız size minnettar kalırım. Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
  156. @sakahazar,
    Resim eklerken yeniden boyutlandır seçeneğini seçmezseniz herhangi bir yükseklik sınırı olmaz. Ekleyeceğiniz resimi herhangi bir resim düzenleme aracı ile istediğiniz boyutlara getirdikten sonra resmi yüklerseniz bir sorun olmaz. Dediğim gibi, resmi yeniden boyutlandır seçeneğini seçmeyin.

    YanıtlaSil
  157. Merhaba Arkadaşlar Blogcu Sayfasına NasıL Gif Ekleyebilirm Yardımcı Olucak Arkadaş Varmı??

    YanıtlaSil
  158. Merhabalar
    Benim sorunum sayfa üst boşluğu nasıl ayarlayabilirim. Bakındım ama burda göremedim..

    Paylaşımların için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  159. @Teşebbüs-ü Şahsi,
    Merhaba. Blogger'ın hazır bir temasını kullandığınız için CSS dosyasına elle müdehale yapmanız gerekiyor. Ancak bu işlerden hiç anlamam diyorsanız biraz zorlanabilirsiniz.

    Şablonunuzun CSS dosyasını buradan indirin. Sonra, not defteri ile dosyayı açın ve cap-top satırını bulup margin-top:50px givi bir değer girmelisiniz.

    Örnek:

    .cap-top {
    Bazı kodlar;
    margin-top: 50px;
    }

    YanıtlaSil
  160. merhabalar. çok güzel paylaşım teşekkürler. bir şey soracağım.

    http://i47.tinypic.com/2dhhgyc.jpg

    burada işaretli olan yerleri nasıl kaldırabiliriz?

    YanıtlaSil
  161. mERHABA BLOGUMA uyguladığım yeni şablonda header altıda değişen resim slaytındaki resimleri değiştiremiyorum. html düzenleye girdim ama jpg href http backround gibi birçok terimleri taratmama rağmen resimlerin konumlarını kestiremedim. Buna benzer çok şablon denemiştim ama birtek bu şablonda bu sorunu yaşadım. yardımcı olursanız sevinirim
    http://twitterkirmizi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  162. bende herşey tamam ama gözükmüyor genede ne yapmam lazım yardımcı olunuz

    YanıtlaSil
  163. Merhaba arkadaşım

    Benim bloğumda hızlı düzenleme tuşu görünmüyor. Kodlar temada mevcut. Yerleşim blog kayıtları kısmındanda hızlı düzenle aktif. Ama hızlı düzenleme kalemini hala göremiyorum... Bu konuda herhangi bi yazı vs de bulamadım. Son olarak buraya yazıyorum...sitem :bilgekralnoktacom

    YanıtlaSil
  164. merhaba ben blogumdaki kayıt gövdesini kaldırmak istiyorum nasıl kaldıracağımı anlatabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  165. Merhaba sitenın sıkı takıpcılerındenım benım bır sorunum var bloğumda özel tema kullanıyorum ve malesef yoruk kısmı hıç yok ve ana sayfa dısında kayıtlar için sayfada olusturulamıyor çok uzun zamandır uğraşmama rağmen yapamadım yardımcı olabılırsen çok sevınırım

    YanıtlaSil
  166. Merhaba... ben de yeni bir yemek blogu hazirlamaya calisiyorum...Hakkimda, yemek tarifleri, pratik bilgiler gibi bolumleri ayarladim... Fakat yemek tarifleri bolumunu; corbalar, pastalar, borekler vs. gibi ayirmak istiyorum. nasil yapacagimi bilemiyorum. yardimci olursaniz cok sevinirim.. Simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  167. @Mutfakta Bir Kedi,
    Blogunuza yorum kısmı eklemek için temanızda kısa olmayan bir kaç müdehale gerekir. Açıkcası buradan anlatılacak kadar kolay değil. Eskiden olsa ben alır düeltirdim ama malesef artık o kadar zamanım yok. Kusura bakmayın. Bu arada, şimdi blogunuza baktığımda yorum formu görünüyor. Galiba temayı değiştirdiniz.

    YanıtlaSil
  168. @ozge cimoglu,
    Blogger'da alt sayfalar oluşturma özelliği bir kaç yıl getirilmişti. Ama alt sayfanın da alt sayfası oluşturulamıyor. Bizler vakti zamanında etiketleri kategori olarak kullanarak bu sorunu çözmeye çalışmıştık (bknz: benim kategoriler bölümü). Farklı yollarla alt kategori menüler oluşturabilirsiniz ama temanızın HTML kodlarına müdehale gerekecek. Bence siz de Pastalar, Börekler gibi etiketler oluşturun. Sonra yazı hangi kategoriye giriyorsa o etiketi kullanın. En basit yol böyle.

    YanıtlaSil
  169. Çok yazı okudum bloglar hakkında bu kadar açıklayıcı anlaşılır şeklini burada gördüm gerçekten tebrik ederim sayfayı kaydediyorum başucu kitabım olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @taner sekili,
      Teşekkür ederim. Yazıyı yazdığım tarihe baktım da 6 yıl geçmiş. O zamanlar tutkuyla bağlıydım Blogger a. Ara ara geçmişi özlüyorum.

      Sil
  170. Çok yararı oldu teşekkürlerimi sunuyorum .

    http://herdakikayeniyenibilgiler.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  171. Merhaba, bahsettiğiniz ....'header-wrapper'> kodu sadece hazır şablonlarda var ben blogumu bloggerın basit şablonlarına çevirmek ve headerıma resim eklemek istiyorum,bunun için başka bloglarda denedim ama bloggerın şablonunda <...id='header-wrapper'> kodu yok ve header resmi eklenince çok kalitesiz duruyor :( Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  172. başlığa eklediğim gadget ile menü arasındaki boşluğu nasıl doldurabilirm? bloğum :
    http://matematiksevgilileriyiz.blogspot.com/#axzz2maq1GHKF

    YanıtlaSil
  173. hocam lütfen bana yardımcı ol bloğuma walpapaer şelinde reklam aldım resmi yerleştirdim ama bu arka plan resmine link veremiyorum.böle bir şey blogerde mümkün değilmi yoksa

    YanıtlaSil
  174. ben yine de blogumu açarken koydugum resmi nasıl değiştirecegimi bilmiyorum ve hiç anlamadım . Şu en tepedeki resim, blogun adının yazılı oldugu, artık değiştirmek istiyorum, 1 senedir sıkıldım :(
    http://nur-ela-m.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  175. Merhaba, yazınız için çok teşekkür ederim benim bir sorunum var
    Ne yaparsam yapayım kayıt başlığımın rengini sabit tutamıyorum. Simple şablonunu kullanıyorum kayıt başlığımın renk kodu #8e7cc3 ama sitede başlığa tıklayınca rengi siyah oluyor. Elite minima şablonunda böyle bir sorunum yoktu şimdi kendi simple şablonunda bunu aynı şekilde sürdüremiyorum... yardımcı olursanız sevinirim. iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Hangi bloğunuzda bu durum oluşuyor? Profilinizden deneme2 isimli bloğa baktım ancak onun renk kodu zaten siyah olarak ayarlanmış görünüyor. Diğer bloğunuzdaki başlık zaten resim.

      Sil
  176. Anlaşıldı sizden başka bana kimse yardımcı olamayacak. Sorun şu. Ben alanaın sağ tarfını adsense reklam alanı olarak ayarlamaya çalışıyorum. Yani site logomun sağındaki boşluğu... Gatget olarak logonun sağına nasıl ve nereye bu gatget ekleyebilirim.
    Site adresi:
    http://eniyikektarifleri.blogspot.com.tr/
    Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Cemil,

      Ne yazık ki ben de artık Blogger ile ilgili kişisel yardımlarda bulunmuyorum.

      Sil
  177. süper bilgi emeğinize sağlık ...

    YanıtlaSil
  178. Web sitenizi beğenerek ziyaret ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  179. Yeni blog oluşturdum.Ancak deneme yazısı bile yazamıyoruz.

    YanıtlaSil
  180. Oldukça açıklayıcı ve faydalı bir paylaşım. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  181. arkadaşlar hani sitenin başında ana sayfa hakkımda iletişim felan yazıyor ya onları nasıl yazıyoruz

    YanıtlaSil
  182. Hocam çok detaylı bir açıklama olmuş, uzun zamandır araştırmasını yaptığım bu konu ile artık tarafınızdan bilgi sahibi oldum diyebilirim. Konu hakkında verdiğiniz değerli paylaşımınız benim gibi diğer ihtiyaç sahiplerinin de işine çok yarayacaktır umuyorum, teşekkürler..

    YanıtlaSil
  183. Web sitenizi hemen her gün ziyaret ediyorum. Çok güncel ve başarılı bir siteniz var.

    YanıtlaSil
  184. gerçekten başarılı bir site olmuş başarılarınızın devamını dilerim

    YanıtlaSil
  185. Bence şu anda burada çok güzel bir yazı paylaştınız. Bu web sitesinin sahibine gerçekten müteşekkirim.Paylaşım için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  186. Harika bir anlatım olmuş başarılar

    YanıtlaSil
  187. mafia dostum ya senin temanın adı neydi bide o resimli başlığın varya onun boyutları neler yardımcı olursan çok sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      http://www.mafiamax.com/2008/09/ucretsiz-iki-blogger-temasi.html

      Sil
  188. Hocam eskimeyen bir yazı olmuş ellerinize sağlık... Yeni blog tasarımlarında POSTED ON Written By gibi yazılar Türkçeleşmiyor. Bu konuda bilginiz varsa süper olur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. O kadar çok zaman oldu ki Blogger ile ilgilenmeyeli. Bildiklerimi unutmuşum.

      Sil
  189. hızlı yazı düzenleme simgesi kayboldu nasıl geri getirebilirim

    YanıtlaSil
  190. Teşekkür ederim harika bilgi paylaşımı. Blogumda muhteşem faydasını gördüm.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder