Teknik Servis Maceralarımız

Teknik ServisEfenim nerdeyse bir ay kadar önce DVD-RW'ımı yoğun bakıma kaldırdığımı size buradan duyurmuştum. 40'ı dolmadan da buradan duyurmak istemedim ama ne yazıkki yaklaşık 1 aylık ölüm kalım mücadelesinin sonunda onu kaybettim. Allah bir yandan alıyor bir yandan veriyor. İlk başlarda yeni arkadaşımı kabullenemesem de şimdi çok mutluyuz. Olay yoğun bakım servislerinden açılmışken size ama mutlu ama hüzünlü geçmiş yoğun bakım maceralarımdan bahsedeyim.


Teknik servis diyince birçoğumuz ilkiniriz. Çünkü bu kelime çoğunlukla sancılı bir dönemi hatırlatır. Bilgisayar gibi bir elektronik aletiniz varsa eminim bir çoğunuz teknik servisin yolunu tutmuştur. Her bir parçası ayrı bir dert. Bir de benim gibi bilgisayarının tüm parçalarını kendiniz topluyor ve kendiniz herşeyi ilgileniyorsanız durum daha da can sıkıcı hale gelebiyor. Ömrü hayatımda bilgisayarım için 4 defa teknik servisin yolunu tuttum. Bunlardan 3'ü optik sürücüler yüzünden 1'i de ekran kartı yüzündendi. Optik sürücüler herhalde en çok arıza yapan cihazların başında geliyor. Şimdi size söz verdiğim gibi tecrübelerimden bahsedeyim.

LG CD-ROM Vakası


Nerdeyse 2 aylık bir mücadelenin sonunda üzerine 20 YTL daha verip LG CD-RW almıştım. Çünkü tam o sıralar CD-ROM sürücüler üretimden kalktığı için piyasada CD-ROM sürücü kıtlığı vardı. Bu mücadelede nerdeyse ya ben o adamı dövecektim ya da o beni.

XpertVision-ATI Radeon 9550 Pro Ekran Kartı Vakası


Bu kartı aldığımda ortalığın tozunu attırıyordu. Overclock potansiyeli sayesinde insanları kendisine aşık etmişti. Ben de o aşık olanlardanım. Herşey iyi güzel derken bir anda garip bir sorun ile karşılaştım. . İlk defa kardeşim FIFA oynarken farketmiştik. Ekranda sanki yağmur yağıyor gibi çizikler oluşuyordu. Acaba oyundan mı diye şüphelenip başka oyunlarda da denedik ama nafile. Sonra sürücüsüne el attım, daha sonra format attım. Ama kart format attıktan bir süre sonra aynı sorunu gösterince aldığım yere, Gold'a götürdüm. İlk safhada orda test edildi. Ama test edildiğinde hiç bir sorun çıkarmadı. Yav kendi gözlerimle görmesem adamlara inanmayacağım ama vallahi de billahi de sorun yok. Neyse çaresiz eve döndüm ve sorunu yazılımlarda aramaya başladım. Bunun sebebi yazılımla ilgili olmalıydı, üstelik format attıktan bir süre sonra sorunun ortaya çıkması şüphemin ne kadar doğru olduğunun bir kanıtıydı. Sonunda formattan sonra yüklediğim yazılımları tek tek yükleyip kartı kontrol ettiğimde katil programı buldum ve tekrar kullanmamak üzere kaldırdım, o kadar sinirlenmiştim ki şimdi adını bile hatırlamıyorum :-) Sanırım sürücü ile çakışma yapıyordu.

LG CD-RW Vakası


Hani yukarıda CD-ROM + 20 YTL karşılığında bir CD-RW aldığımdan söz etmiştim ya, ta kendisi ile karşı karşıyasınız. Herşey yolunda giderken bir anda (her zaman böyle değil midir?) CD seçmeye başlayıp sonrasında motorunu bile çalıştırmaktan vazgeçmişti. Garanti kapsamında olmadığından iş başa düştü ve kapağını usulca açtım. Sonra üfleyip, orasını burasını kurcalamaya başladım. Lazerini temizleyip, sürekli takılan tepsisinin açma-kapama düzeneğini temizleyip yağladım. Artık gözden çıkarmıştım, ya çalışacaktı ya daaa... :-) Sonunda çağrılarıma cevap verdi ve yeniden doğmuş gibi tıkır tıkır çalışmaya başladı.

Son Vaka: PHILIPS DVD-RW


Son vakayı zaten burada anlatmıştım. Sadece son kısım yani yeni arkadaşımla buluşma faslını anlatacağım. Benim rahmetli nerdeyse 2 yılını doldurmak üzere olduğundan piyasada aynısı yokmuş. Bu yüzden de son modellerden birini sıfır olarak verdiler. İlk başlarda siyah olmasını dert ettim, beyaz kasada bir garip görünüyordu. Ama şimdi arabaların önüne takılan o siyah kumaş gibi duruyor :-) PHILIPS'in politikası sanırım: bir ürün bozulduğu anda yarım yamalak tamir edip göndermek yerine yenisini yolluyorlar. Ben gerek arkadaşlarımdan gerekse forumlardan hep bunu gördüm.

Bitirirken...


Benim ufak tefek daha bir çok sorunum oldu ama yıların birikimi ile artık sorunların çok daha çabuk üstesinden gelir oldum. Sizinde teknik servisle içli dışlı anlarınız varsa içinizi dökebilmeniz için "Yorum Gönder" butonuna basmanız yeterli :-)

Yorumlar

  1. Ben de zamanında HP M417 modeli bir dijital fotoğraf makinesi almıştım..2-3 kere servise yolladım..
    Onlar da bu makinenin sorunlu olduğu anlayınca(geç oldu;neyse)bir iki üst modelini verdiler..

    Allah kimseye teknik servis yüzü göstermesin...(Amin) :)

    YanıtlaSil
  2. Aynı olaylar benim başımdanda geçmiş diyebilirim.Bunlardan yrı olarak bir keresinde;

    eski pc de disket sürücüsünün içinde disketin yarısı kalmıştı :) ve daha sonra o insanın tüğlerini ürperten bir koku geldi ve Allah rahmet eylesin :(

    Bir keresinde de CD sürücüm bozulmuştu.Bazı cd leri okuyor bazılarını okumuyordu.Bende daha sonra açtım cd sürücüsünün içini bişeyler yaptım bu kez hiç cd okumuyordu.Garantiye yolladım ve yaklaşık 1.5 ay sonra geldi :S Ve hiçbirşey yapılmamış sadece üzerinde bir not "Kullanıcı hatası" :D Daha sonra bir daha yollayayım dedim bu kezde yenisini yolladılar :)

    İyi bloglamalar..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder