Videolu Blogger İpuçları

Yeni, yine, yeniden...

Şimdiye kadar Blogger İpuçları kategorisi altında 21 yazı yayınladım. Bu yazıların bir çoğunda işin mantığını anlatmaya çalışıp elimden geldiğince akıcı ve net bir anlatım yolu izledim. Yazılarımda yeri geldiğinde görseller kullanıp anlatımı desteklemeye çalıştım. Tüm bunları yapmama rağmen ne yazık ki onlarca defa benzer sorular ile karşılaştım. Soruların büyük bir çoğunluğu ya bilgi eksikliğinden ya da yazıyı yeterince okumamaktan kaynaklanıyor. İşte bu soruları iyice azaltmak için son zamanlarda iyice popülerleşen videolu anlatım yolunu izlemeye başlıyorum.


Türk blog küresinde videolu anlatımın pek fazla olmamasının bir çok sebebi olsa da son zamanlarda bu işi profesyonelce yapan Web Deneyimleri yazarı Volkan GÖRGÜLÜ iyi işler çıkarıyor. İnsanların yazı okumak yerine video izlemeyi tercih etmeleri elbette anlaşılabilir bir durum.

MaFiAMaX Blog!'daki videolar


Benim yayınlayacağım videolar ekran görüntüsünün kaydedildiği videolar olacak. Videolarımda yazımda anlattığım yolları izleyip, kaynak olarak da yazılarımı kullanacağım. Böylece videoyu izleyen insanlar yabancılık çekmeyip anlatılanları çok rahat bir şekilde uygulayabilecekler. Videoları şimdilik Flash formatında yayınlamayı düşünüyorum. Videolar ekran görüntüsünden oluştuğu için 800 x 600 çözünürlüğündeler. Videoları bilgisayarınıza indirdiğiniz .RAR formatındaki sıkıştırılmış klasörden çıkartıp izleyebilirsiniz. Kendime ait kiralık bir sunucum olmadığı için bu yolu izledim. Bu konuda her türlü fikire açığım ;)

İlk etapta daha önceden yazdığım yazılara ait videolar yayınlayacağım. Bu ilk yazımda uygulanması zor görülen iki ipuçunu ele aldım.

Video 1: Etiket Tablosu


Bloger'daki Yazıları Etiketlerine Göre Bir Tabloda Gösterme başlıklı yazımda anlatılanların yer aldığı bu videoyu bilgisayarınıza indirip izlemek için aşağıdaki görsele tıklayın.



Video 2: İçerik Tablosu


Blogunuzda Bulunan Yazıların Tamamını Bir Tabloda Gösterin başlıklı yazımda anlatılanların yer aldığı bu videoyu bilgisayarınıza indirip izlemek için aşağıdaki görsele tıklayın.



Bitirirken...


Videolu anlatımı ilk defa yaptığım için bazı hatalarım olabilir. Eğer herhangi bir hata ile karşılaşır ya da görüşlerinizi belirtmek isterseniz ne yapacağınızı çok iyi biliyorsunuz ;)

İyi seyirler.

Yorumlar

  1. Hayırlı uğurlu olsun.
    Bu flash videoları yapmak epey bir zaman alıyor :( Tek dezavantajı o.Yoksa bu yöntem dört dörtlük...

    YanıtlaSil
  2. Blogger'a Upload edince bozulma mı oluyor?

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir anlatım olmuş. Etiket tablosu görsel açıdan çok güzel bişey. Deneyeceğim.
    Yalnız şunu söylemeden edemeyeceğim. Sen teknik konularda çok bilgili bir arkadaşsın. Benim gibi bilgi fakiri insanlar (Kodlama konusunda) için bunu yazılı anlatım ile yapmak hakikaten çok çok zor. Umarım videolu anlatım ile yapabilriliz.
    Ufak bişey daha şu 110mb.com'da yaptığın şeyleri Google page'de yapabilirmiyiz.
    Güldüğünü görür gibiyim :)

    YanıtlaSil
  4. @TaFuGu, teşekkür ederim. Cidden hazırlaması uzun sürüyor.

    @Damacana, hazırladığım videonun 800 x600 çözünürlüğünde görüntülenmesi gerek. Yoksa insanlar yazıları nasıl okuyacak değil mi ;) Aslında video yükleme sitelerinin bazıları videonun tam ekran olmasına izin veriyor ama Türkiye'de yaşıyoruz. Her gün bir yenisi kapanıyor. İnsanları mağdur etmekten korkuyorum.

    @tesbi, istediğin herhangi bir sunucu servisinde yapabilirsin.

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten güzel düşünmüşsün.Bayağı bi vaktini yiyecek ama bir ilke imza atmış olacaksın sanırım :)

    YanıtlaSil
  6. Tebrik ediyorum Mafiamax.Bu yeni uygulaman çok güzel.Devamını beklerim.

    YanıtlaSil
  7. Bu amaç için yeterli bilgi sahibi olan herkes birşeyler yapabilir. Ama Türkiye' de para zaman harcanarak kaznılıyor ve bilgimizi vakit le birleştirince geriye paylaşım için fırsat kalmıyor. Diye yorumluyorum.

    YanıtlaSil
  8. Erhan abi iyi düşünmüşsün, artık pek soru gelmez heralde.:)
    @seza bu ilk değil. Ben ve Kaan daha önce video yapmıştık. Ben 2-3 tane yaptım; ama Kaan 15-16 tane yaptı.
    Devamının gelmesi dileğiyle.:)

    YanıtlaSil
  9. Merhaba, bloğunun üst bilgisinde "Mafiamax Blog" yazıyor ve buraya tıklayan anasayfana gidiyor. Benimkinde de "Memurdostu" yazıyor ve buraya tıklayan da benim anasayfama geliyor.

    Ben şahsen anasayfaya zaten link verdiğim için bu üstbilgi kısmına tıklayanların bloğumun anasayfasına gitmesini istemiyorum. Oraya tıklayan hiçbiryere gitmesin. Bunu nasıl yapabilirim.

    YanıtlaSil
  10. @memurdostu, sorunun ve daha fazlasının cevabını Blogger Şablonunu Düzenleme (Güncellendi) ve Blogger Şablonunu Düzenleme 2 başlıklı yazılarımı okuyarak bulabilirsin. Ayrıca ilgili başlıklara soru yazmayı unutmayın.

    YanıtlaSil
  11. merhaba mafiamax, nitelikli çalışmaların için teşekkür ederim...

    benim bir problemim var ve hangi konun altına yazacagımı kestiremedigimden buraya yazıyorum.
    sorunum blogumda 1000'e yakın yazı oldugu halde webmaster tools'ta baktıgımda bu sayı hep 501 ve hiç degişmiyor, index arttıgı halde bu sayı fix, dogal olarak eklenen url sayısıda hep 400 ve civarında dolaşıyor, bu benden kaynaklanan bir sorun mu yoksa blogger'in yapılması gereken bir ayarı varda ben mi bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olursan sevinirim....

    YanıtlaSil
  12. @Adsız,
    Bu konu hakkında bir şey bilmiyorum. Üzgünüm.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba mafiamax
    öncelikle çok güzel düşünmüşsünüz fakat kiralık sunucunuz olsa çok güzel olur çünkü indirmek yerine nette izlemek bence en iyisi..
    başarılar dilerim size

    YanıtlaSil
  14. @EfsaneFenerli,
    Haklısınız, ama sürekli bir video paylaşımı düşünmediğim için sunucu kiralamasını düşünmedim.

    Başarı dileğiniz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  15. Merhaba, Videolar silinmiş acaba ilgilenebilecek misiniz ?
    http://hergun1yenikarikatur.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  16. @Life is a game.,
    Merhaba. İlk video ne yazık ki silinmiş. Mediafİre yeni sisteme geçerken olmuş olmalı. Ben de yedeğini almamıştım. Bakalım bir şeyler yapabilecek miyim. Haberdar ettiğiniz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder