Opera'nın Özel Fare Hareketine Bayılacaksınız

Opera, Internet Explorer ve Mozilla Firefox ardından en çok kullanılan internet tarayıcısı olarak 3. sırada yer alıyor. Tıpkı işletim sistemlerinde olduğu gibi internet tarayıcılarında da fanatik derecesinde bir bağlılık oluşuyor.

Bugün Opera Unite projesini okurken son sürümü de indirdim. Bir zamanlar Opera'yı denemiştim ama daha sonra Mozilla Firefox ve Internet Explorer kullanmaya devam ettim. Son sürümü indirirken özelliklerinin anlatıldığı sayfayı incelerken mükemmel bir özellik keşfettim: Özel Fare Hareketi.


Opera özel fare hareketi

Tıpkı askeri operasyonlarda olduğu gibi havalı bir adı var :) Özel fare hareketi ile bir önceki veya sonraki sayfayı görüntüleyebilir ya da yeni sekme açabilirsiniz. Eğer farenin sağ tuşunu basılı tutarken sola hareket ettirirseniz bir önceki sayfayı; sağa hareket ettirirseniz bir sonraki sayfayı görüntüleyebilir, aşağı hareket ettirdiğiniz takdirde de yeni bir sekmeyi açabilirsiniz.

Nasıl ama, havalı değil mi?

İlgili Yazılar

Yorumlar

  1. bu özelliği Opera 7'den beri biliyorum ve kullanıyorum. Belki de daha eski bir özellik olabilir.

    Her zaman diyorum. Opera çok yenilikçi ve bol özellikli bir tarayıcı. Sadece kullanıcıların onu biraz "keşfetmesi" gerekiyor.

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir özellik ama internet explorer 7'den beri bunu kullanıyorum :)
    IE7 pro eklentisinde özel hareketleri kullan seçeneği var. Hatta bazen sıkıldığımda sağ tuşla resim çizdiğim bile oluyor.
    Son olarak övmüşken tam öveyim X çizdiğinizde sayfayı kapatıyor yıldız çizdiğinizde ise favorilere ekliyor. :D

    YanıtlaSil
  3. @eburhan,
    Bu yazıyı yazarken aklıma ilk sen geldin. Bir ara Opera kullanmadığımı anlayınca sitem etmiştin :)

    @aTOMKARINCA;
    O neymiş öle :)

    YanıtlaSil
  4. Tamam abartmış olabilirim :)
    adresi: ie7pro.com
    Programda yıldız yada çarpı çizme yok ama çarpı çizince sayfayı kapatıyor. :) Şimdi baktımda sağ çizip aşağıya çektiğimizde sayfayı kapatıyor kare çizince favorilere ekliyor üçgen çizince de anasayfa'ya dönüyor.
    Kısacası kullanmanı tavsiye ederim internet explorer'dan alınan verimi %100 etkiliyor.

    YanıtlaSil
  5. Firefoxda benzer işi yapan eklentiler var. Bunlardan biri;

    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/39

    YanıtlaSil
  6. Maxthon'da çok uzun bir süredir vardı. Sekme değiştirme , sekme kapama, sayfa yenileme vs.

    YanıtlaSil
  7. Siz yinede Firefox'dan şaşmayın.Bir defa opera'yı yüklemiştim.Bilgisayardan kaldırana kadar canım cıktı.

    YanıtlaSil
  8. Opera denince aklıma gelen ilk özelliklerinden biridir bu. Ama Opera kullanmak için daha ekstra sebeplere ihtiyacım olduğunu düşünüyorum.

    Mozilla Firefox kullanıcısıydım. Chrome hızını tattıktan sonra ise artık diğerlerini kullanmak çok zor geliyor. Chrome'un tüm ihtiyaçları karşılamadığı bir gerçek ama sadece internette gezinti ise amaç, zaman kazanma adına herkese öneririm (Web geliştirmeleri için ise hala Mozilla Firefox kullanıyorum).

    Tarayıcı konusunda 3. tercihimin de Safari olduğunu belirteyim :)

    YanıtlaSil
  9. Bu yazıya daha önce yorum yazmak istemiştim ama fırsat olmadı.İndirip denemek istiyorum ama bilgisayarım biraz yavaş.Bilgisayarda ie7,mozilla,chrome,safari var sitemi bunlara göre inceliyorum ama opera için yer ayırayım mı acaba?

    YanıtlaSil
  10. @BilgiBankan,
    Ben kendimden örnek vereyim. Normalde her formattan sonra (eskiden 2 ayda bir atardım, şimdi yılda bire düştü, yaşlandım mı ne) IE8 ve FF3'ü kurarım. Chrome ve Opera'yı ise işim düştüğü zaman kuruyorum, haliyle bir dahaki formata kadar da kurulu kalıyor. Tarayıcılar çalıştırımadığı sürece arka planda sistem kaynağı tüketmedikleri için kurman da pek bir sakınca yok tabi.

    YanıtlaSil
  11. Arkadaşlar biri de yazsın şu özel fare hareketlerini nasıl ayarlayalım.

    YanıtlaSil
  12. @Adsız,
    Ayarlanacak bir şey yok ki. Zaten fare hareketleri belli.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder