Bilgisayarların Sinsice Bozulmasına Gıcık Oluyorum

Bir hafta önceydi. Sabahleyin 15 dakikalığına açtığım bilgisayarımı kapatıp dışarıya çıkmıştım. Güzel bir güne merhaba diyerek çıktığım evden 2 saat sonra acı haber geldi, bilgisayar açılmıyordu. Tıpkı koma hali gibi hiç bir uyarana cevap vermiyordu...


İlk olarak güç düğmesi ile anakart arasındaki kablodan şüphelendim. Kabloyu çıkarıp iki pini bir tornavida yardımı ile kısa devre yaptırdım. Üç beş deneme derken bir ara fanların gayretle döndüğünü gördüğümde içimi saran mutluluğunu anlatamam. Anlatamam çünkü 3 saniye sürdü, ben de bir şey anlamadım :))

Anlaşılan ya güç kaynağı yanmıştı ya da anakartta sorun vardı. Yanık kokusunu duymaya çalıştım ama nafile. Mecburen başka bir güç kaynağını denemeliydim, zira bilgisayar tamircisine sırf bunun için para veremezdim. Az gittim uz gittim dere tepe düz gittim derken 4-5 gün geçmişti. Aslına bakarsanız bu işin böyle uzun sürmemesi gerekirdi ama üzerime bir ağırlık çöktü ki anlatamam. Anlatamam çünkü çok ağırdı.

En sonunda Cumartesi günü sorunun güç kaynağı olduğunu anlayınca hemen hepsişurada'ya girip HIGH POWER 350W model güç kaynağını sipariş ettim. 25 Ağustos sabahı gelen güç kaynağına kısa bir göz atıştan sonra ebedi mekanına monte ettim ve şimdi bu yazıyı yazıyorum.

İlgili Yazılar

Yorumlar

  1. Geçmiş olsun :)
    Benim eski yadigarda sürekli arıza çıkartıyordu. Her ay temizlik v.b gereksinimlerini de karşılıyordum. Ama gene bozulmadan duramıyordu. Aramızda duygusal bağ oluşmuştu. :))

    Şimdiki bilgisayarlar çok kötü anca yeni bir donanım takmak istediğimde kasayı açıyorum. :D

    YanıtlaSil
  2. Benim başımda ise keyfince açılmayan keyfince açılan bir laptop var.İki ayrı servise gitti,servise girdiği anda bana gıcıklığına anında açılıyor.Evde ise bazen 45 dakikada 30 kere açıp kapayıp yine de windowsu açtırmayı başaramıyorum.Onu değiştirmemi bekliyor aslında ama Vista korkusuna o ölene kadar değiştirmeyip inat edeceğim.

    YanıtlaSil
  3. Büyük geçmiş olsun bilgisayarlar ara sıra böyle dikkat çekmek için bozuluyorlar :)

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun.Senin yadigar seni tökezletmeye devam edecek böyle giderse.Sanırım seni kıskanan blogcular ayarlamış onu :D Bir ajan testinden geçir bakalım acaba kimden yana? :D

    YanıtlaSil
  5. @aTOMKARINCa,
    Bu duygusal bağ işine kafa yormak gerek. Zira benim de bazı eşyalarım ile bu türden bir bağım oluyor. Oysa bazı kimselere bakıyorum da hiç umarsamıyor :))

    @Sishyphos,
    Evde bir türlü çalışmayan şey teknik serviste hiç bir şey yokmuş gibi çalışır ya ben de kıl oluyorum o işe. Genelde de garantisi devam ediyorsa böyle yapar :))

    @Sedran,
    Bu aralar ona karşı olan ilgimi azaltmıştım olabilir ;)

    @BilgiBankan,
    Kıskanan blogcular da mı var. Of anam of... CIA'e yolluyorum makineyi :D

    Geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. geçmiş olsun kardeş.aynı sorun bendede vardı.kasamda küçüktü ve çok agırdı.kasa artı güç kaynagı degiştirdim taş gibi makina şimdi:D

    YanıtlaSil
  7. büyük geçmiş olsun :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder