Piyano Aşkı

Kendimi bildim bileli müziğe özel bir ilgi duyarım. Genelde kulağıma güzel gelen nerdeyse (Hiphop, rap ve elektronik müzik hariç) her tür müziği dinlerim. Sanırım beni en çok rahatlatan piyano ve yaylı çalgıların ortak çaldığı klasik veya cover müzikler. Küçüklüğümden beri piyanoya ayrı bir hasretle bakarım. Öğrenmesi en pahalı enstrüman olduğu için uzaktan dinlemek zorunda kaldım.

Piyanoya ulaşamadım belki ama gelişmiş bir pilli orgum vardı. Akıllı telefonların olmadığı bir dönemde, polifonik melodileri org ile yazabiliyordum. Dinlediğim herhangi bir dizi müziğinin notalarını org ile çıkarıp kağıda döktükten sonra telefona aktarıyordum. Hey gidi günler hey, iyi müzik kulağım vardır :))

Az önce Youtube'da şans eseri karşılaştığım piyano ustasına ise hayran kaldım ve kıskandım. 4 yaşında olmasına rağmen yaşının çok ötesinde bir ustalıkla piyano çalıyor. Bu iş belli ki Allah vergisi. İzliyoruz...



İlgili Konular


Yorumlar

  1. Çocuğa bak ya! O minnacık parmaklarıyla nasıl çalıyor öyle :) İki elini de çok iyi kullanıyor ve nota okumadan çalıyor. Bu kadar küçük yaşta eğitim almaya başlaması çok etkili tabi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder