Blogger'da Sadece Yazı Başlıklarını Listelemek

Yeni, yine, yeniden...

Blogger üzerinde bir blogunuz var ve siz yazdığınız yazıların sadece başlıklarının görüntülenmesini mi istiyorsunuz? Belki de bunun sadece arşiv sayfalarında olmasını da isteyebilirsiniz. Öyleyse durmayın ve yazıyı yavaş yavaş, sindire sindire okumaya başlayın.


Yazının hemen başında bir kişiye, biyografi'ye, bu yazıyı yazmama vesile olduğu için teşekkür ederim.
Uyarı: Bu ipucunun çalışma mantığını öğrenmeden direk uygulamaya geçmek isterseniz Uygulama Başlangıcı başlığından itibaren devam edebilirsiniz.

Uyarı 2: Uygulamayı şablonunuzda denemeden önce mutlaka bir yedek alın.

Koşullu Sorgulamalar


Öncelikle koşullu sorgulamanın ne olduğunu öğrenerek bu işe başlayacağız. Blogger'da bazı değişkenler ile koşullu bir sorgulama yapıp, görüntülenmesini istediğimiz içeriğin sorguladığımız koşula uyduğu takdirde görüntülenmesini sağlayabiliriz. Aslında hali hazırda kullandığınız tüm şablonlarda bu koşullu sorgulamalar vardır.

Koşullu sorgulamalara örnek verirsek:
  • Anasayfada sadece yazılarınızın görüntülenip, yazının kalıcı bağlantısına (yazının kendi sayfası) tıkladığımız takdirde yazı ile birlikte yorumların da görüntülenmesi,
  • Anasayfada, en altta Kaydol: Kayıtlar (Atom) bağlantısının görüntülenip, her hangi bir yazının kalıcı bağlantısına tıkladığımız takdirde Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom) şeklinde bir bağlantı görüntülenmesi,
  • MaFiAMaX Blog!'da olduğu gibi anasayfada her yazının altında tarih, kategori, vs. gibi bilgilerin görüntülenip, yazının kalıcı bağlantısına tıklandığı takdirde yazıyı e-postalayın, yazıyı paylaşın gibi bağlantıların görüntülenmesi,
  • Blogger ayarlarınızda besleme yayının açık olup olmamasının denetlenip, buna göre RSS adresinizin görüntülenmesi,
  • Yazılara yorum bırakma izni verilip verilmemesine bağlı olarak yorum gönderme formunun görüntülenmesi,
  • Vs.

Gördüğünüz gibi koşullu sorgulamalar olmazsa asla ve asla istediğiniz bir tasarıma sahip olamazsınız.

Blogger'da en çok sayfa tipini denetleyen koşullu sorgulamalar vardır. Bu arada Blogger'da index, item ve archive olmak üzere 3 tip sayfa olduğunu hatırtlatmak da yarar var. Böylece uygun koşullu sorgulamalar ile blog yazılarınızın anasayfada (index), yazı ile birlikte yorumların da yazının kalıcı sayfasında (item) görüntülenmesini sağlayabiliyoruz.

1-) Sayfa tipini denetlemek için b:if cond='data:blog.pageType == "koşul"' sorgusunu kullandığımızı belirttikten sonra 3 tip koşulu listeleyelim.
  • <b:if cond='data:blog.pageType == "index"'> - Bu koşul sayesinde bir içeriğin sadece anasayfada görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.
  • <b:if cond='data:blog.pageType == "item"'> - Bu koşul sayesinde bir içeriğin sadece yazının kalıcı sayfasında görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.
  • <b:if cond='data:blog.pageType == "archive"'> - Bu koşul sayesinde bir içeriğin sadece arşiv sayfasında görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.

2-) Farzedelim ki bir içeriğin anasayfa dışında diğer her yerde görüntülenmesini istiyorsunuz. Öyleyse tek yapmanız gereken sorguyu olumsuz cümle gibi kurmaktır.
  • <b:if cond='data:blog.pageType != "index"'> - Bu koşul sayesinde bir içeriğin anasayfa dışında her yerde görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. Dikkat ederseniz burada ünlem işareti koyarak eşit ve eşitse yerine eğer index sayfası değilse şeklinde bir sorgu yapılıyor.

Uygulama Başlangıcı


1-) Arşiv Sayfasında ve Etiket Sayfalarında Sadece Yazı Başlıklarının Görüntülenmesi


Güncelleme: Blogunuza yeni bir sayfa eklediyseniz eklediğiniz yeni sayfadaki yazılar da sadece yazı başlıları ile listelenecektir. Konu hakkında daha fazla bilgi için Yeni Blogger Altyapısı Hakkında Duyuru başlıklı yazıyı okuyunuz.

Blogger altyapılı blogların arşiv sayfalarında gezerken yazıların normalde olduğu gibi görüntülendiğini, tek farkın arşiv filtrelemesi olduğunu biliyorsunuz. Aynı şekilde bir etikete tıkladığımız takdirde o etikete sahip yazıların da normalde olduğu gibi sadece filtrelenerek görüntülendiğini biliyorsunuz. İşte tam bu noktada, eğer ziyaretçilerin arşivlerinizde gezinirken ve etiket filtrelemesi yaparken sadece yazı başlıklarını bir liste halinde görüntülemesini sağlayabilirsiniz. Hadi aşağıda vermiş olduğum kodları şablonunuzda bularak bu işe başlayalım. (Aşağıdaki kod Blogger'ın değiştirilmemiş şablonlarındaki gibidir. Kullandığınız şablonda bu kodlar farklılık gösterebilir)

<div class='blog-posts hfeed'>
<b:include data='top' name='status-message'/>
<data:adStart/>
<b:loop values='data:posts' var='post'>
<b:if cond='data:post.dateHeader'>
<h2 class='date-header'><data:post.dateHeader/></h2>
</b:if>
<b:include data='post' name='post'/>
<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
<b:include data='post' name='comments'/>
</b:if>

<b:if cond='data:post.includeAd'>
<data:adEnd/>
<data:adCode/>
<data:adStart/>
</b:if>
</b:loop>
<data:adEnd/>
</div>

Yukarıdaki kodlarda kırmızı renkli satırlara dikkatinizi çekmek istiyorum. Loop yani döngü içinde alan bu kodlara bir bütün olarak baktığımızda içeriğin belli bir döngüde listelenmesi sağlanmış. Fakat kırmızı renkli satıra dikkatlice baktığınızda ilk satırda b:include data='post' name='post' ile sadece yazıların listelenmesi istenmiş. Fakat bir alttaki satıra baktığımızda da b:if cond='data:blog.pageType == "item"' sorgusu ile bir koşul sunulmuş. Buradaki koşulu düz bir metin halinde okursak anlamı şudur: "Eğer sayfa tipi item ise..." diyip bir altında bulunan içeriğin görüntülenmesini sağlamış. Bir altındaki satıra, yani üçüncü kırmızı satıra baktığımızda da yazı ve altında da yorumların görüntülenmesi istenmiş, son satırda da koşullu sorgulama kapatılmıştır.

Bu dört satırı tekrar düz bir metin halinde okursak anlamı şudur: "Yazıları listele, item sayfasında ise yazı ve yorumlarını listele."

Şimdi buradaki koşullu sorgulamaya bazı sorgulamalar daha ekleyip, anasayfa ve yazı kalıcı sayfaları dışında sadece yazı başlıklarının listelenmesini sağlayacağız.

Yukarıda kırmızı renkle belirttiğim satırların yerine aşağıdaki kodları yapıştırın ve şablonunuzu kaydedin.

<b:if cond='data:blog.homepageUrl != data:blog.url'>
<b:if cond='data:blog.pageType != "item"'>
<ul>
<li><a expr:href='data:post.url'><data:post.title/></a></li>
</ul>
<b:else/>
<b:include data='post' name='post'/>
</b:if>
<b:else/>
<b:include data='post' name='post'/>
</b:if>
<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
<b:include data='post' name='comments'/>
</b:if>

Böylece anasayfa ve yazı kalıcı sayfaları dışında her yerde yazıların sadece başlıkları ile görüntülenmesini sağladık.

Arşiv ve etiket sayfalarında yazı başlıklarını listelemek

2-) Arşiv Sayfasında Sadece Yazı Başlıklarının Görüntülenmesi


Aslında bu işi bu kadar detaylı anlattıktan sonra bu işi sınavda sormak gerekliydi ama... :)

Yukarıda kırmızı renkle belirttiğim satırların yerine aşağıdaki kodları yapıştırın ve şablonunuzu kaydedin.

<b:if cond='data:blog.pageType == "archive"'>
<ul>
<li><a expr:href='data:post.url'><data:post.title/></a></li>
</ul>
<b:else/>
<b:include data='post' name='post'/>
</b:if>
<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
<b:include data='post' name='comments'/>
</b:if>

Gördüğünüz gibi sadece ikinci satırdaki koşullu sorgulamayı değiştirdik.

Bitirirken...


Evet, yine uzun ve kapsamlı bir Blogger ipucunun sonuna geldik. Her zaman olduğu gibi, "yeni, yine, yeniden..." diye başlayan bir yazı ile görüşmek dileğiyle...

Yorumlar

  1. Blogger'ın etiket yapısı aslında kullanmayı bilene çok profesyonel işler çıkartabiliyor. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. vay be hocam blogger gibi ekle,sürükle, bırak dan ibaret basit bir sistemi bile bu hale getiriyorsun ya helal vallahi. yazıyıda tez hazırlarcasına ayrıntılı yazmışsın ya tebrikler, yalnız fazla ayrıntı kafa karıştırıyo haberin olsun.

    sakin bi zamanda sindire sindire okuyup uygulamaya çalışıcam bakalım nasıl sonuç çıkacak ortaya. blogger paylaşımların için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. saolasın çok güel anlatmışsın işe yarar walla saol

    YanıtlaSil
  4. @Damacana,
    Aynen.

    @taytanik,
    He he. Zaten bu dönem okulda Proje II ile uğraşıyorum. Diğer dönem de tezim var, aslında bölümüm ile alakalı olsaydı tez fazla zamanımı almazdı :) Kafalar karışmasın diye de yazının en başında bir uyarı da bulunmuştum ;)

    @cinetr,
    Eyvallah.

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler mafiamax bu geliştirme tam benim bloğuma uygun bir şeydi

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık çok güzel bir anlatım olmuş. Bu özelliği kullanmak çok faydalı oldu. Ziyaretçiler önce yazı başlığını görüp istediği veya kendisine lazım olan yazıyı okuyabilirler. Bşu boşuna sayfanın yüklenmesini beklemek zorunda kalmayacaklar...

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederiz, çok güzel anlatmışsınız.
    Hemen siteye uyguladık.

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bir uygulama. Çoğu blog için kullanışlı olacaktır bence.

    YanıtlaSil
  9. Mafiamax sesimi duyduğun için öncelikle çok teşekkür ederim.
    Bütün yazıyı baştan sona okudum ve birazdan uygulayacağım.Heyecanla önce yorumumu yazayım dedim.
    Bu benim için çok önemliydi.Çünkü çok hitli blogger bloglarım var ve yeni projelerim.aldığım hostlarda hatta serverlerde bile sorunlar bitmek bilmiyordu.ben de uzun süredir bloggerin nimetlerin faydalanıyorum.çok işime yarayacak yani.
    Sen büyük adamsın kardeşim çok sağol.

    Damacana kardeş sana bu soruyu r10da da sormuştum ama cevaplamadın.Hep diyorsun etiketleri düzgün kullanana büyük işler var diye ama bi anlatmıyorsun işin püf noktasını.

    YanıtlaSil
  10. Öncelikle teşekkür ediyorum. Çok güzel bir özelliği öğrenmiş oldum.
    Şimdi de soruya geçelim.

    Şöyle bir koşullu sorgu mümkün mü? Anasayfada ve arşiv sayfasında göster, yazı sayfasında gösterme. Bunu klasik şablon ile < mainorarchive > şeklinde yapıyoru. XML temalarda bu yapılabiliyor mu?

    YanıtlaSil
  11. @araba-cı,
    Öncelikle her türlü mantığı kurmak mümkün. Fakat senin söylediğin şey garibime gitti. Yani sen yazı kalıcı sayfalarında yazıların görünmemesini arşiv ve anasayfada görünmesini mi istiyorsun?

    YanıtlaSil
  12. baya işe yarar bu eline saglık..

    YanıtlaSil
  13. çok güzel ve işe yarayacak bir geliştirme , teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. @MaFiAMaX;
    Sadece yazı için sormamıştım. Her türlü öğe için, mesela bir resim, banner. Bunun anasayfada ve arşiv sayfasında göster, kalıcı sayfada gösterme. Kastettiğim hem arşiv hem de anasayfayı aynı anda belirtebilir miyiz?

    YanıtlaSil
  15. @araba-cı,

    Tabiki mümkün. Şöyle:

    <b:if cond='data:blog.homepageUrl != "item"'>
    Göstermek istediğin öge
    </b:if>

    Bu sorgu sayesinde yazı sayfası dışında her yerde istediğin ögeyi göstermiş olursun.

    YanıtlaSil
  16. sayın Mafiamax kardeş bir şey daha istesem çok mu olurum :)

    şimdi bu bir etikete tıkladığımızda o etkete ait 10 yazı listeleniyor. bunu o etikette kaç yazı varsa hepsi bir sayfada listelenecek şekilde ayarlayabiliyor muyuz?evetse nasıl?

    şimdiden çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  17. @biyografin,
    Şablon kodları arasında etiketler şeklinde araştır. Tabi adını değiştirdiysen o şekilde arat. Sonra aşağıda vermiş olduğum kodu bulacaksın:

    <a expr:dir='data:blog.languageDirection' expr:href='data:label.url'>

    Bu kodun yerine aşağıdaki kodu koy, ve maksimum sonuç sayısını da istediğin gibi değiştir.

    <a expr:dir='data:blog.languageDirection' expr:href='data:label.url + "?max-results=20"'>

    YanıtlaSil
  18. Senin bu "yeni, yine, yeniden..." diye başlayan bütün yazılarına aboneyim. Gerçekten hepsi birbirinden faydalı, eline emeğine sağlık kardeşim...

    YanıtlaSil
  19. @teyyare,
    Eyvallah. Bu sloganı da Honda'dan çalmıştım :)

    YanıtlaSil
  20. arşivde yazı başlıklarımı listelemek isterdim ama bahsettiğiniz değişecek kodu bulamadım malesef..yinede teşekkürler..ben biraz daha arayayım:)

    YanıtlaSil
  21. ben uyguladım harika oldu teşekkurler..

    YanıtlaSil
  22. merhaba,

    ben şablonumu orjinal blogger şablonlarından birini alarak yapmıştım ancak yukarıda bahsetmiş olduğunuz kodları bulamadım. Altta verdiğiniz kodları direk yapıştırdım ancak o zaman da bahsettiğiniz sonucu alamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  23. @Suat Bey,
    Blogunuz yasal olmadığı için bir yardımda bulunamam. Hatırlarsanız Blogger sizin sahip olduğunuz türden bloglar yüzünden yasaklanmıştı!

    YanıtlaSil
  24. peki bu sizin temanızı kullanmam konusunda sizi rahatsız eder mi?

    YanıtlaSil
  25. @Suat Bey,
    Hayır etmez. Çünkü temaların kullanımından doğabilecek tüm yükümlülükler kullancıya aittir.

    Sadece blogun en altında bulunan Copyright yazısını sizinkisi ile değiştirin.

    YanıtlaSil
  26. Evet yaklaşık bir ay önce "Erhan'ın bloğa epeydir giremiyorum bir bakayım, bloglar için muhakkak yarralı birşeyler yazmıştır yine" diye bu yazıya gelmiştim.

    Bu yazıyı gördüm ve "Helal olsun tam da böyle birşey arıyordum " dedim.

    Ama bloğumda bir türlü yapamıyordum bu olayı. Vakit bulamadım.

    Aslında hep aklımda idi. "Niye etikette tıklayınca 20 yazının tamamı gözüküyor, niye sadece başlıklar gözükmüyor?" diye takardım.

    Bu sabaha karşı bu olayı bloğumda yaptım. Sana teşekkür ederim, bayramını kutlarım. Arşiv olayını da Allah nasip ederse bayramdan sonra yapacağım.

    YanıtlaSil
  27. @Memurdostu,
    Süprizlere devam...

    Ben de senin bayramını kutlarım.

    YanıtlaSil
  28. Gerçekten çok faydalı ve başarılı bir yazı, işime çok yaradı belki gelirimi ikiye katlarım bu sayede :)

    YanıtlaSil
  29. çok şık oldu. klavyeniz dert görmesin.

    YanıtlaSil
  30. merhaba mafiamax. verdiğin bilgiler için teşekkürler. bu yazınıda blog sayfama uyarladım. çok güzel oldu. ancak bir sorunum var. bir itekite tıkladığım zaman sayfada sadece o etiketin bulunduğu 20 yazı gözüküyor sayfada. yorumlar arasında biyografin'in yorumunu ve verdiğin cevabı gördüm. ancak yorumunda belirttiğin a expr:dir='data:blog.languageDirection' expr:href='data:label.url' kodlarını blog sayfamda bulamadım. bu konuda yardımcı olursan sevinirim. tekrar teşekkürler

    YanıtlaSil
  31. @murat,
    Rica ederim. Ancak ben her yazımda değiştirilmemiş şablonları baz alarak cevap veriyorum. Bu sebeple, şablonun farklı kodlanmışsa yapacak bir şey yok.

    Bu arada bahsettiğim kodu bulabilmek için etiket GADGET'ini kullanıyor olman gerek ;)

    YanıtlaSil
  32. Teşekürler Mafiamax. Çok süper oldu

    YanıtlaSil
  33. Bu kodu gadget ekledeki html bölümüne mi yoksa temamızı kopyaladığımız html bölümüne mi yerleştireceğiz? Ben her ikisini de denedim xml olduğu için düzenleyemedi gadgette ise bir şey görüntülemedi. Lütfen yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil
  34. @pofi,

    Temanı kopyaladığın yere koyacaksınız. Eğer anlattığım şekilde başka bir müdehalede bulunmazsanız bir sorun olmaması gerek. Zaten yazıdaki yorumlara da bakarsanız bir çok kişinin bunu sorunsuz bir şekilde uyguladığını göreceksiniz.

    YanıtlaSil
  35. Çok teşekkürler, gerçekten çok işime yaradı, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  36. merhaba bu gösterdiğiniz yöntem tam aradığım şeydi bunu bloglarımda deniycem ayrıyeten benim çok merak ettiğim bir şey var,
    tüm yazılarımın başlıkları yan tarafta sıralansın istiyorum otomatik olarak, ve bir şey daha merak ediyorum şimdi etiket bulutları falan var ben öyle değilde yan yana düz sıra olarak etiket istiyorum sayfanın altına koycam düz yazı gibi olucak aşağıya kadar ne kadar giderse artık sayfanın baştan sona yazıcak, hep bunların kodlarını arıyorum bulamıyorum.

    YanıtlaSil
  37. Öncelikle çalışma harika olmuş tebrik ederim . Benim ekstra olarak yapılmasından mutluluk duyacağım birşey daha var ! Şimdi yazılar listeleniyor çok güzel fakat çok sade duruyor bu yazıları css ile renklendirmek , tablolar haline felan getirmek ve mümkünse sağına ya da soluna konu içinden bir resimi (Ufak boyutta) koyabilmek mümkün mü ? Hani son konular diye bir araç var resimli felan o türden yapabilir miyiz üstad ?

    YanıtlaSil
  38. @Adsız,
    Ben yolu gösterdim, üzerinde oynamak size kalıyor. Resim konusu ise CSS'ten farklı, tabi ki bu konu da olabilir. Ama şu an için planlarımda bu konuya değinme fikri yok. İleride olursa size ithaf ederim :)

    YanıtlaSil
  39. valla o kadar arıyordum ki dedimki bulsam bulsam mafiamax ta bulurum ve buldum uyguladım mutluyum sevinçliyim :) www.musicvideos.tk da uyguladım çok teşekkürler mafiamax
    ----
    b:if cond='data:blog.pageType == "item"' <> türkçe meali >"Yazıları listele, item sayfasında ise yazı ve yorumlarını listele."
    süper yaw :) ehehehe

    YanıtlaSil
  40. en fazla 20 tane çıkıyor hepsinin çıkması için ne yapmak lazım ?

    YanıtlaSil
  41. verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim...bu özelliği bi blogda görmüştüm ve nasıl yaptığını çok merak etmiştim...çok saol....

    bu arada üniversite harçları için yapılan zamma karşı bi imza kampanyası düzenliyoruz...şimdilik kimsemiz yok...destek verirseniz seviniriz...

    http://imza-kampanyasi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  42. @Altuğ KOÇ,
    Etiket sayfalarında bu işi yapabilmek için koşullu sorgulaman şöyle olması gerekiyor:

    "Anasayfa dışında her yerde başlıkları göster"

    Çünkü etiket sayfaları için ayrı bir değişken yok. Haliyle de anasayfa dışına çıktığında -önceki yazılar gibi- bahsettiğin olay meydana geliyor ;)

    YanıtlaSil
  43. denedim ve uyguladım..bunu daha öncede ifade etmiştim fakat bi soru sormak istedim..
    reklam yapmak gibi bi niyetim yok bu blogger adresinide tanımıorum ama
    http://templatesparanovoblogger.blogspot.com/search/label/Templates
    adresinde farkederseniz bi etikete tıklayınca gene liste halinde geliyor fakat biraz daha değişik...yan tarafında kitap resmi, yazılar ayrılmış falan...
    bizde bu kodlarda değişiklik yaparak bu hale getirebilirmiyiz...sormak istediğim buydu....

    YanıtlaSil
  44. @VahdeT,
    Tabi ki yapılabilir. Sadece CSS ile istediğin resimleri çağıracaksın ;)

    YanıtlaSil
  45. Klasik Sablonlar İcinde Gecerlimi Bu ?

    YanıtlaSil
  46. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  47. ilk verdiğin kodda (kırmızının yerine kullanılacak kodda bi tane b:if kodu eksik

    YanıtlaSil
  48. @Gülşah(Tamkarışık),
    Aslında bir b:if ten biraz daha fazla düzeltme yaptım. Yalnız tuhaf olan daha önce onlarca kişi buradan bunu okudu ve uyguladı, bir sorun da çıkmadı. Galiba geçenki yazı düzenlemelerimde böyle bir hata oluştu.

    Uyarın için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  49. Merhaba Daha Önce Yazmıstım Ama Cevap Verilmedi. Birsey Sorucam Bunu Klasik Sablonlar İcin Nasıl Kullanırız. Lütfen Acil Cevap Bekliyorum.. Tesekkürler

    YanıtlaSil
  50. @Feyyaz,
    Klasik şablonlar için nasıl kullanılacağını bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  51. saol güzel anlatim.

    YanıtlaSil
  52. Maalesef verdiginiz kodu sablonda bulamadim..Ustelik cok ta karisik geldi.

    YanıtlaSil
  53. merhabalar... kırmızıyla işaretelediğiniz yeri HTML'yi Düzenle bölümünde aradım ama bulamadım ne yapabiliriz başka?

    YanıtlaSil
  54. bunu yaptım iyi oldu işte :)

    YanıtlaSil
  55. Takipteyiz'den sonra burada gördüm bu konuyu.Hangisi orijinal bilmem ama süper bir buluş :)

    YanıtlaSil
  56. @ilquer,
    Bu yazıyı Ekim 2008'de yazmışım, bahsettiğiniz blog ise Haziran 2009'da yazmış ;)

    YanıtlaSil
  57. üstadım eline sağlık yaptım ama şu yazıya gıcık oluyorum onu
    nasıl kaldıracağım;

    "dini yazılarım etiketine sahip en yeni yayınlar gösteriliyor. Daha eski yayınları göster"

    YanıtlaSil
  58. Üstad yaa benim bir blogger site var
    ana sayfada blog kayıtları değilde HTML1 öğeleri gösteriyor fakat
    hepsi java içinde bot gibi baktığın zaman hiçbirini görmüyor.
    senin bu konu başlıklarını listelemeyi
    anasayfada 300x250 lik bir alan içinde orderby updated max result sığdığı kadar yapabilir miyiz.

    ben blogroll ekledim mümkünatı yok anasayfadaki o boş alana taşıyamıyorum

    bak ana sayfa bu (blogrolleri aşağı ekledim bot gibi tarayınca ondaki linkler görünüyor sadece)

    http://www.patlakhaber.com/

    google bot gibi bakınca caanım sayfa böyle görünüyor

    http://www.yellowpipe.com/yis/tools/lynx/lynxview.cgi

    YanıtlaSil
  59. @Derviş,
    İnan sorunuzu anlayamadım. Lütfen daha açık bir şekilde sorunu anlatır mısınız?

    YanıtlaSil
  60. HOCAM ÖNCELİKLE ASKERLİĞİ BİTİRMİŞSİN GEÇMİŞ OLSUN.

    BU KONUYLA İLGİLİ BİR SORUN OLUŞTU Kİ HERKES AYNI DERTTEN MUZDARİP.ŞÖYLEKİ: BLOGGERDE MALUM SAYFA OLUŞTURMA OLAYI ÇIKTI.GÜZEL DE OLDU. ANCAK SENİN BU YUKARDA ANLATTIĞINI YAPARSAK -Kİ BEN KULLANIYORDUM ÇOK DA GÜZEL OLUYORDU- OLUŞTURULAN SAYFALARIN İÇERİĞİ GÖRÜNMÜYOR.

    SANIRIM BİRAZ KARIŞIK ANLATTIM.

    KISACA YUKARDA ANLATTIĞIN OLAYI YAPINCA SAYFALARIN İÇERİĞİ GÖRÜNMÜYOR.

    YanıtlaSil
  61. AYRICA KONUSU GEÇMİŞ. BU İŞİ BEN DÜŞÜNDÜM.OLSA İYİ OLUR DEDİM.KODDAN MODDAN ANLAMADIĞIM İÇİN DE MAFİAMAX HOCAYA KONUYU AÇTIM O DA SAĞOLSUN BİZİ KIRMADI BU YÖNTEMİ BULDU.

    BEN BİYOGRAFİN.COM UN SAHİBİYİM :) GERÇİ O DOMAİNİ ELİMDEN KAÇIRDIM.

    YanıtlaSil
  62. ayrıca hocam yorum yaz kısmı iki adet çıkıyor her yazı altında.eskiden yoktu bu sorunlar sanırım google şablonda değişiklikler yaptı

    YanıtlaSil
  63. tabii.

    şimdi patlakhaber.com varya
    onun ana sayfası blog kayıtlarını göstermiyor.
    (hani blogger yerleşim bölümünde blog kayıtları diye ortada bir alan var
    3 kayıt göster beş kayıt göster kayıtlar arası reklam göster filan yazıyor. işte orası devre dışı bırakılmış] (Dervis blogdaki kod)
    [< b : widget id = ' Blog1' locked = 'true' title =' Blog Kayıtları' type ='Blog ' >]
    ana sayfa olarak tema içinde normalde BLOG1 kayıtları göster diye bir kod var benimki HTML1 göster şeklinde.
    ve bu html lerde hep java scripd

    ordan onu al göster burdan bunu al göster diye etikete göre farklı farklı görünümlerde bir anasayfa yapmış adam
    örneğin foto etiketine sahip konular ufak önizleme ile galeri modunda görünüyor. özet etiketli konular farklı yerde farklı şekilde görünüyor.
    ama işte bunlar sadece ziyaretçilere görünüyor.
    botlar bunları okuyamıyor. (patlakhaberdeki kod)
    [< b : widget id= 'HTML1' locked = 'false' title = 'DOKUNMA' type='HTML' > ]
    HTML1 olan alanın içine hiçbirşekilde gadget yada gadget alanı yerleştirip istediğini koyamıyorsun ya üste yada alta koyabiliyorsun html1 alanında da anasayfada solda bir boşluk var
    bende size dedim ki.
    bu boşluğa google botun görebileceği şekilde bir son konuların geldiği
    blogroll gadgeti koymaya çalışıyorum koyamıyorum bir fikriniz var mı dedim.

    YanıtlaSil
  64. @Sader,
    Merhaba. Blogger'da etiket sayfalarına ait bir değişken olmadığı için direkt olarak eğer sayfa etiket sayfası ise yazıları listele gibi bir sorgu yapamadığımız için eğer anasayfa ve item sayfası değilse yazıları listele, farklıysa yazıları göster sorgusu yapıyoruz. Yaklaşık bir saattir düşünüyorum ama şimdilik bu işe bir çözüm bulamadım.

    YanıtlaSil
  65. Bilgiler süper,büyük sevaba giriyorsunuz,çok teşekkürler.
    Benim iki sorum olacak,cevaplarsanız çok sevinirim.
    Birincisi bloguma eklediğim resimler küçük çıkıyor,büyütmek için ne yapabilirim?
    İkincisi arka plan çok koyu renkte,netten beyaz renk kodusu alıp değiştirmeye çalıştım olmadı,tema uygun değil diyor..
    Fakat sizde vardır mutlaka çaresi.O umutla geldim:)
    Cevaplarınızı heyecanla bekliyor olacağım.Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  66. @Adsız,
    Merhaba. Yazılarınıza eklediğiniz resimlerin ufak çıkmasından şikayet ediyorsanız aşağıda anlattığım değişikliği yapın. Arka plan rengi için blog adresiniz gerekli.

    Yazınıza eklediğiniz remin URL adresini görmek için yazı editöründeyken HTML Düzenle sekmesine tıklayın ve muhtemelen aşağıdakine benzer URL adresini bulup koyu renkle belirttiğim s400 yerine s800 yazın.

    <a onblur="try {parent.deselectBloggerImageGracefully();} catch(e) {}" href="http://2.bp.blogspot.com/_kI-Vy11LZq8/TBpcB3Gy4PxxxxACU0/d7ZUvOdBNF8/s1600/resim.jpg"><img style="float:left; margin:0 10px 10px 0;cursor:pointer; cursor:hand;width: 400px; height: 59px;" src="http://2.bp.blogspot.com/_kI-Vy11LZq8/TBpcB3Gy4PxxxxACU0/d7ZUvOdBNF8/s400/resim.jpg" border="0" alt=""id="BLOGGER_PHOTO_ID_5483796xxxxx5058" /></a>

    YanıtlaSil
  67. Çok teşekkür ederim,yaptım lakin bir değişiklik olmadı,temamla mı alakalı acaba?
    Arka plan rengini ayarladım,o ok..

    Son sorum -inşallah- :)

    Kategorileri (etiketleri) resimli yapabilir miyiz?

    Ayrı ayrı resim verebilir miyiz,başlıklara?

    YanıtlaSil
  68. @Adsız,
    Temanızdaki bir kısıtlamadan kaynaklanıyor olabilir. Etiketleri resimli yapabilirsiniz ama burada anlatamam. Lütfen Blogger şablonları hakkındaki yazılarımı okuyun:

    Blogger Şablonunu Düzenleme - 2
    Blogger Şablonunu Düzenleme (Güncellendi)

    YanıtlaSil
  69. iyi günler benim sorum
    bi etiket sorgulandığında x kadar başlık alt alta sıralanıyor yeniden eskiye doğru
    ben başlıklın karışık şekilde sıralanmasını istiyorum bu mumkunmudur

    YanıtlaSil
  70. Intensedebate kullanıyorum bu nedenle kırmızı ile işaretli kısım yok...
    Intensedebate yorum sistemi kullananlar ne yapacak?

    YanıtlaSil
  71. @metude,
    Bahsi geçen servisi kullanmadığım için bilemiyorum. Zaten intensedebate öyle bir şey ki sistemi geri dönülemez hale getiriyor.

    Ben her Blogger İpucu yazımda anlattığım gibi orjinal Blogger şablonlarını baz alıyorum ;)

    YanıtlaSil
  72. güzel bi yazı olmuş paylaşım için teşekkürler..

    iso 9001

    YanıtlaSil
  73. açık açık anlatmana rağmen defalarca kez tekrar tekrar kontrol etmemin sonunda aldığım hatayı gidermenin ve bu eklentiyi kullanıyor olmamın mutluluğunu yaşamaktayım şuan.. teşekkür ederim emeğinizden dolayı.

    YanıtlaSil
  74. güzel bilgiler teşekkürler

    YanıtlaSil
  75. herşey cok güzel de son kısmı karışık olmuş. Daha acıklayıcı olabilirmisiniz.

    YanıtlaSil
  76. güzel yararlı makale olmuş tşk ederim

    YanıtlaSil
  77. koşullandırmayla veya başka bir yolla çok yazarlı bloglarda bir yazara ait postları nasıl listeletebiliriz acaba?

    sadece x yazarına ait yazıları getirmek için bir yöntem var mı?

    YanıtlaSil
  78. Çok başarılı bir anlatım olmuş çok teşekkür ederim. Ben bunun daha farklı yöntemini uygulamıştım bu seferde sayfalar'da sayfa açarken içerik görünmüyordu. Sizin yöntem ile sorunumu tamamiyle çözdüm.

    YanıtlaSil
  79. Teşekkürler işime yaradı çok çok sağolun

    YanıtlaSil
  80. ayari bozukHaziran 18, 2014

    Aradan kocaman 6 yıl geçmiş ve suanda bu bilgi ile işimi gördüm insanlara yararlı olmak dua almak böyle bişey heralde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanı motive eden güzel sözler duyup, işe yarar bir şeyler ürettiğini görmektir. Uzun yıllar bu motivasyon ile Blogger için yazı yazdım. Ama yaş ilerleyip sorumluluklar attıkça zaman bulamaz oldum.

      Geleceğe dönüş filmindeki gibi. Eski yazılarıma gelen yorumları okudukça geçmişe, o günlere gidiyorum.

      Teşekkürler.

      Sil
  81. Çok işime yaradı gerçekten blogger tema yapımcısıyım ve bazı kodların sadece anasayfada gözükmesini istiyordum verdiğiniz kodlar sayesinde yapabildim uzun süre sizin sitenizde olucam bu kodlar için

    YanıtlaSil
  82. hocam blogger de yazı başlıklarında resim nasıl göstereceğiz ben liste olmasını değil de resminde olmasını istiyorum yardım ederseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İbrahim Bey merhaba. Blogger ile ilgilenmeyeli çok zaman oldu ve galiba biraz paslandım :)

      Sil

Yorum Gönder