Mim: Sağ Kolum Olan Yazılımlar

Mim kelimesini ilk duyduğumda çok merak etmiş, öğrendikten sonra da hemen heves edip ilk ve tek mim'imi başlatmıştım. O zamandan sonra bu mim işinin çokça istismar edildiğini görünce de bu işlere uzak kalma kararı vermiştim. Ama bu seferki mim'in yararlı olabileceğini düşünüyorum.

Bu arada bu mim Barış ÜNVER tarafından başlatılmış ve bana da İlyas BAT tarafından paslanmıştır.

Mim'in başlığı Fanatiği Olduğunuz Yazılımlar. Ben başlığı biraz değiştirsem de aynı yere hizmet ediyorum. Bir önceki paragrafımda da dediğim gibi, başlatılan mim eğer iyi bir içeriğe sahipse cevaplamaktan çekinmem. Eğer bu mim'i de takip ederseniz yüzlerce yazılımı onlarca farklı ağızdan dinleyerek yeni ufuklara yelken açabilirsiniz.


İnternet Tarayıcısı: Mozilla Firefox [Ücretsiz]


Dünyadaki bilgisayarların %99'unda Windows işletim sistemleri kullanıldığı halde Mozilla Firefox'un Internet Explorer karşısındaki başarısı yeni bir çağ açacak kadar önemlidir :) İlk olarak IE ile tanışan milyonlarca insan gibi başka bir tarayıcıya oldukça uzaktım. Bundan iki yıl önce tüm hatalarına rağmen IE'yi bırakamadığı "Ey Ahali Merhumu (Internet Explorer) Nasıl Bilirdiniz ?" başlıklı yazımda belirtmiştim. Daha sonra bir kaç kez Mozilla Firefox'u denedim ve bir daha bırakamadım.

Neden Mozilla Firefox ?


  • Gerçekten hızlı, sekmeler arası geçişte IE'deki gibi takılmalara nerdeyse hiç tanık olmuyorsunuz
  • Sürekli güncelleniyor
  • Tasarımla ve kodlama ile uğraşanların işini oldukça kolaylaştıran bir çok eklentiye sahip

Microsoft Office 2007 Excel [Ücretli - lisansım var]


Microsoft Office yazılımlarını bir çok kişi kullanıyordur. Özellikle üniversite öğenciklerinin en çok kullandıkları Office yazılımları Word, Powerpoint ve Excel'dir. Ben de bu saydıklarımı yeri geldiğinde etkin bir biçimde kullansam da en baş sıraya Excel oturur. Kendisi ile iki senedir içli dışlıyız. Sağolsun Excel ile bir çok program yazdım. Excel'i çok seviyorum!

Kaspersky Internet Security 2009 [Ücretli - lisansım yok]


Windows işletim sistemleri için yazılmış milyonlarca zararlı yazılımdan korunmak için onlarca antivirüs yazılımı bulunmakta. Başta Avast Home Edition kulanıyordum. Kendisi bilgisayarı kasmayan bir program olarak tanınır, aslında bu ünvanı bir şey yapmamaktan ötürü kazanmış gibi :) Vakti zamanında virüsü bulup da silemediği için yollarımızı ayırmış ve Kaspersky Internet Security ile tanışmıştım. Bu yazılım da Avast'ın aksine bilgisayarı en çok kastıran antivirüs yazılı olarak bilinir :) Ama bir gerçek var ki Kaspersky bir numara! İki yıldır o açıkken bir virüs yüzünden zarar görmedim.

CCleaner [Ücretsiz]


Bu meşhur yazılımı anlatmaya gerek yok, bilgisayarınızda her daim olması gereken bir yazılım. Küçük boyutlu, ama büyük işlevli bir yazılım. Benim canım, ciğerimdir.

WinRAR [Ücretli - kısıtlamasız]


Kendimi bildim bileli kullandığım bir yazılım. Dosya sıkıştırma yazılımları arasında en poüler olanlarından biri. Benim de çok işime yarıyor.

Bitirirken...


Yazılımların ücretli ve ücretsiz olmalarını özellikle belirttim. Son günlerde yazdığım 21. Yüzyılın Günahkar Çocuklarıyız başlıklı yazıyı okumanızı öneriyorum.

Unutmadan, burada bahsettiğim yazılımlardan 3 kat fazlasını kullanıyorum. Ama bazılarını haftalarca kullanmadığım oluyor. Yazımın başlığında da belirttiğim gibi bu yazılımlar benim sağ kolum ;)

Mim' geç cevap verdiğim için topu taca atıyorum.

Yorumlar

  1. Ücretli Office he. Open duruken, hiç yakıştıramadım :)

    YanıtlaSil
  2. @Damacana,
    Open Office ile çok geç tanıştım. İş işten geçti :))

    YanıtlaSil
  3. Mimi cavapladığın için teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  4. Opera'yı da inceleyin...

    YanıtlaSil
  5. @İlyas BAT,
    Rica ederim.

    @Miray ABRAVCI,
    Başlıkta sağ kolum olan yazılımlar diye belirtmiştim. Burada belirttiğim yazılımlardan çok daha fazlasını kullanıyorum elbette.

    @metude,
    Operayı inceledim, ama Firefox'u terk etmek için bir neden göremedim ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder